Článek na téma látkovky versus papírovky

535
1.3.11 09:38

Článek na téma látkovky versus papírovky

Ahoj holky,
plánuju na náš web www.priroda.cz článek na výše uvedené téma. Nechci to pojmout vyloženě jako eko agitačku na látkovky, spíš to vidím jako příběh dvou maminek (látkařka a nelátkařka). Případně maminka, která používala u jednoho dítka papírovky a druhého látkovky? Najde se tu někdo kdo by mi chtěl s tímto pomoci? Sama se chystám látkovat a ráda bych tímto pomohla propagaci moderních látkovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1723
1.3.11 09:48

ahoj, ná jsem používala před 9ti lety u prvního dítka papírovky a ted mám látkovky takže pomoct bych ti mohla :-) a jak si to představuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
1.3.11 10:10

Ahoj, jde mi o praktické srovnání obou typů plenek. Já osobně tuhle možnost nemám. Byla bych tedy ráda kdyby se tu někdo našel kdo by své zkušenosti hodil „na papír“ a pomohl tak v rozhodování dalším maminám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
1.3.11 10:19

Tak jo ,strašně ráda to napíšu a srovnám, v podstatě to dělám ústně pořád :-))) nikdo z mých známých látkovky nemá tak pořád vysvětluju :-),ale až odpoledne nebo večer, malý se mi vzbudil a s ním to fakt nezvládám .-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
1.3.11 10:58

Ahoj, budu za to srovnání ráda. U prvního jsem látkovat chtěla, ale nakonec jsem to nedotáhla do konce. Nějak jsem se nedokázala zorientovat v tolika typech plenek a podlehla jsem své lenoře.. Teď čekáme druhého prcka, tak už raději začínám sondovat dřív. Pro látkovky jsem na 95% rozhodnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
1.3.11 11:18

No já bohužel nejsem psavec, tak se psaním moc nepomůžu. Tobík měl jednorázovky a Poli je v látce. Taky se můžeš poptat tady v látkové diskusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
1.3.11 11:24

Zuzice, dík moc. Budu se těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
2.3.11 12:59

Tak já bohužel srovnávat nemůžu, naše obě děti jsou výhradně v látkovkách (jednorázovek jsme za celé odbobí spotřevovali v součtu možná jeden balík - u Vojty 2× během kolovandru, kde se nedalo prát a sušit, a u Šárky 2 dny v nemocnici).
Na druhou stranu mám zase bohaté zkušenosti s tím, jak látkovat téměř kdekoliv - na cestách, u babiček… Podmínkou je pouze mít kde plínky usušit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
4.3.11 10:53

Mám také srovnání - první dítě výhradně na jednorázovkách (5,5 let) - druhé výhradně v látce (11 měsíců) - odlátkované máme i všechny dovolené (hory, moře,…).
Momentálně mám čerstvé zkušenosti s nácvikem na nočník - opravdu je jednodušší naučit na nočník dítě výhradně látkované - druhá dcera (látkovaná) umí v 11 měsících to, co starší nedokázala ve 2 letech :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
4.3.11 10:54

Pokud máš zájem, napiš mi konkrétní představu a já ráda pomůžu :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.3.11 12:29

Srovnání také mám. Do 5ti měsíců výhradně papír, pak postupný přechod na látku. Nyní převážně látka, na dovolených jednorázovky.
Jen se bojím, aby článek nespadl do klasických klišé a teoretických informací. Ono informací a srovnání látkovek a papírovek je zrovna na internetu hodně. Ale opravdu praktické postřehy pokulhávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí