Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, poradite odsavacku vhodnou pro mala prsa? Mam normalne tak jednicky, pri kojeni dvojky. Mam doma odsavacku Avent manualni a neprisla mi nic moc, ten nastavec mi hure sedel, jako bych na nej mela mala prsa- neco sem s ni odsala, ale nebylo mi to vubec pohodlne. Ted cekam dalsi dite a predstavovala bych si neco jineho, mozna dvoufazoveho aby ty prsa i stimulovala a lepe se mleko spoustelo. Jestli elektrickou nebo manualni je mi asi jedno, pokud se nedej boze neco nestane, chci ji na obcasne odsavani kvuli hlidani. ![]()
Stejnej problem! Prso na zacatku zmacknu a vse se nahromadi do predu, pak se to jaks taks vejde do odsavacky, nechapu proc nedelaj nastavce nebo ruzny velikosti. Pak tu strikam do sklenicky ruco jelikoz to jinak nejde a fakt si pridu jak kdyz dojim kozu
Ahoj, velikost prsou mám stejnou jako ty. Když jsme byla v porodnici, měli tam el. odsávačku značky Medela a byla suprová. Koupila jsem si ji pak i domů a byla jsem moc spokojená.
Taky mám menší prsa, laktační poradkyně mi doporučila ruční odsávačku Medela a byla jsem spokojená.
Měla jsem Medela Swing, má i různě velké nástavce. Byla jsem spokojená. Odsávala jsem plně několik měsíců.
Měla jsem Medela Swing, má i různě velké nástavce. Byla jsem spokojená. Odsávala jsem plně několik měsíců.
Ahoj,
Po pár letech obnovuji diskuzi. Máte prosím nějaký aktuální tip na odsávačku na malá prsa? Jedničky, nijak moc plné. Teda jsem teď 20tt, tak uvidím, jestli se pak ještě nezvětší, ale nečekám žádné zázraky. A mám trochu strach, že mi to prso prostě hezky nevyplní ten prostor a pořádně se to nepřisaje
Elektrická, hands-free by byla super, ale když bude muset být ruční, tak ať, hlavně ať to „pasuje“… Nebo jde třeba spíš o velikost a tvar bradavek než celých prsou? Tohle si člověk zrovna nezkusí a nechci koupit 5 náhodných a pak je mít k ničemu.
@Leni95 ono na velikosti asi moc nezáleží, navíc ve 20tt netušíš jak na tom budeš po porodu. Ja mam normálně áčka a behem 3 dnu po porodu se mi nalily o 3 velikosti
nicméně ja treba odsávačkou neodsála nikdy nic, at sem mela prsa nalita na decka, nebo pak opět splaskla na áčka, problém nebyl v přisátí odsávačky, ale prostě v tom, že bez stimulace dítěte se mi mliko nespustilo
takze sem mela 3 různě odsávačky a všechny k ničemu.
@Kriss Tina píše: Více
Já mám podobnou zkušenost. V těhotenství malá prsa, která se nezvetsila vůbec, po nastupu laktace najednou nality trojky. Po šestinedělí si to sedlo, ale kojila jsem syna 2 roky a odsavat mi nešlo.
Taky jsem to měla stejně. Áčka i v těhotenství vyrostly s laktaci minimálně o dvě velikosti, kojila jsem v pohodě ale horko těžko odsála jednu dávku za dva dny… po pár měsících si už kluci vzali um když nebyli prso a byl klid, odsávání bylo peklo manuální i elektrickou
@Leni95 nemá cenu kupovat takovéhle věci dopředu. Počkej si po porodu na to, jak to celé dopadne. Třeba ji ani nebudes potřebovat, někdo se bohužel třeba i nerozkoji, já ji třeba kupovala až po porodu, nejdřív ruční - hrůza, pak elektrickou od Aventu, ta byla super, ale nikdy jsem neodstrikala skoro nic. Jedině ráno, po spánku, když se v noci moc nekojilo, nebo když jsem musela na půl dne do školy, tak jsem střádala. Kojila jsem 2,5 roku a kdybych nemusela do školy, tak ani nebyla nutná.
Myslím, že se dají i půjčit, případně z druhé ruky koupit, je to drahá sranda.