Odsávám méně mléka, řešení?

245
12.1.17 14:07

odsavam méně mleka,řešení?

Dobry den, začínám 3.tyden po akutnim CS, máme jednovajky, od 2.dne jsem sbirala to počáteční mléko z prsu do strikacky a po prospusteni z porodnice jsem začala doma odsavat ruční odsávačkou, nyní jsem hospitalizovana uz 2.tyden s dětmi na neonatologii, chodim tady na tu jejich elektrickou Medelu a každý den odsaju méně mléka, dohromady tak kolem 30 ml, což pro dvojčata opravdu nestačí..kojit nemůžeme, jedno dvojce dostalo po viróze specialni UM, takze muze jen 2× denně se prilozit a to vytahne tak 4-6ml a druhé nepřikládají, aby se neunavil -nyní jsou 38tyden..piju kojici čaje, zkouším masáže prsou, prikladam teplý ručník, ale nelepší se to..mate jeste nějakou radu? Nerada bych skončila s obouma plně na UM..z lahvičky pijí pomoci calmity od Medely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3645
12.1.17 14:15

Znám odsávání moc dobře 8o dceři jsem odsavala mléko do půl roku. Elektrickou odsávačkou jsem nikdy nic moc neodsala. Mela jsem manuální od Aventu, zkusila bych třeba nějakou manuální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.1.17 14:20

Radu nemám u prvního jsem taky odsávala ( ručně )..hodinu i hodinu a pul a max 20-30ml, takže jsem se na to vyprdla a najela na um..u druhého to šlo samo a kojila jsem pul roku.. Radila si se už i s nějakou laktační poradkyní? jsou i homeo na tvorbu mléka

• Citovat
  • Upravit
197
12.1.17 14:26

Zkus se naucit odstrikavat rucne, ja to umela rychleji nez elektricka medela na obe prsa :palec: je to pro telo prirozenejsi (a nevytahas si prsa!) a delej to i kdyz nic netece alespon 10 min kazde prso, ono pak treba po 2 dnech zacne tvorit vic :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
12.1.17 14:28

Jo jeste jsem si vzpomnela, ze jsem si koupila z netu prirodni rostlinku Moringu-takovy prasek do caje nebo vody a teda pak jsem mela druhy den zas moc mleka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.1.17 14:32

Mám miminko tři týdny staré, od začátku málo mlíka, nevytáhl to, takže um a odsávat, odsáté jsem dávala v lahvi. Už to tak dělám tři týdny, zkusila jsem homeopatika, probiotika, kojící nápoje a čaje, vše marné. Od začátku max 100ml/den z obou prsů dohromady. Dnes jsem už na cca 20ml a asi se na to vykašlu… odsávám jak blbka x-krát denně, vždy cca půl hodiny a není to k ničemu. Akorát místo spaní nebo jídla odsávám. Malej vypije cca 700ml um/den, tak si říkám, že těch 20ml mlíka, co mu k tomu dám, ho už asi nevytrhne :( doufám, že u dalšího mimča mlíko bude, teď už asi ne. Měla jsem dlouhý vyvolávaný porod, vůbec jsem nebyla připravená a prý ta špatná laktace může být i tím. Tělo neoblbneš :( Ale nic si z toho nedělej, i na um budou zdravé a v pohodě :) držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.1.17 14:44

@Puchatka to jo..na um i tak bude zdravé ( muj syn na um je zdravější než moje kojená dcera )a v pohodě a odpadnou hodiny a hodiny u odsávačky, které jdou trávit jinak..
ale má dvojičky..pleny dvojtě, oblečení dvojtě, a ještě i um dvojtě..to je trošku ranec..když by dalo ušetřit dva - tři tísíce měsíčně na um ( pro oba )..
já ze začátku dávala 1000 měsíčně za um pro jednoho a to jsem brala ty levnější

• Citovat
  • Upravit
191
12.1.17 14:51

@smurfka jojo, u těch dvojčátek bude finančně náročnější všechno :( ale já třeba ve chvíli, kdy přestanu odsávat, tak přejdu na látkové pleny, ty staré klasické čtvercové. Na ty teď nebyl čas, tak třeba zase vykompenzuju to drahé um tímto :) držím pěsti, aby se kojení rozjelo, ale chtěla jsem podpořit, kdyby to nešlo, že v tom rozhodně není sama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.1.17 15:15

Ahoj, já měla předčasně narozený mimčo, měsíc v inkubátoru a chtěli po mě donášet mléko hned od začátku - hrůza. Vůbec to nešlo, doma jsem jen odsávala a kde nic tu nic, nosila jsem to tam po kapkách. Teď mám dítě doma, kojit jsme směli jen 1× denně a zbytek jsem strávila nad osávačkou, kterou doteď nenávidím. Do dnešního dne se snažím co nejvíc přes den kojit a když je čas (jako že není) i odsávat, ale je to boj bez výsledků, mléka je prostě málo. Takže dokrmuju UM a už to taky asi lepší nebude :?
Přeju hodně sil a zdravý miminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
12.1.17 16:35

Dekuji všem za zkusenosti :-) zkusím jeste ty homeo, kdo vi, kdy se vubec uvolní místo na roomingu a odsavacka mi mliko asi více nerozjede, takze to nejspíš doma potom také vzdame..tady odsavat musím, jinak je z toho průšvih :roll: Trávit hodiny s odsavackou s dvojcaty nehodlám, ikdyž jsou zatím moc hodný :-) ruční mam také, ale mléka je +- stejne a silene me z ni boli bradavky, ma asi větší tah :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
13.1.17 02:52

@Martinka654: Asi Tě moc nepotěším, já jsem pro dvojčata (porod v 36+0 akutní císař z důvodu tísně plodu B, porodní cesty naprosto nepřipraveny) dokázala denně odstát tak akorát jedno dávku pro každé, zbytek byli na UM. A to jsem odsávala asi čtyřikrát-pětkrát denně. Takže jsem trávila hodiny s odsávačkou, naštěstí jsem narazila na existenci odsávacího pásu, takže jsem měla ruce volné a mohla jsem si třeba číst. Pak někdy po roce začalo mléka stejně ubývat, tak jsem tak přirozeně zmenšovala i počet odsávání a končila jsem myslím někde ně třech odsáváních a 60 ml za den. Říkala jsem si, to mají místo jedné lopatičky UM ;-) S Tvýma 30 ml bych to asi zapíchla hned po příchodu domů, to i pořízení vlastní odsávačky je finančně naprosto nerentabilní věc…
Pokud nebudeš látkovat, tak počítej s tím, že většina rodičáku se u dvojčat použije na UM (u nás cca 3000 Kč) a plenky to samé. Naštěstí jsem měla aspoň do začátku slušnou mateřskou, úspory a partner taky cosi donesl, takže jsme to zvládli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová