Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,já si taky myslím že je to geneticky dané, buď to bude mít a nebo ne.
Můj 2m synáček má taky odstátý ouška, takže pokud to bude hodně vidět tak v pěti-než půjde do školy,půjdem k panu doktorovi, sama si moc dobře pamatuju jak se mi smáli, a nechci aby to zažil…já byla na plastice „až“ v 23letech a fakt mi to pomohlo…
Ahoj holky,moc vám děkuji za odpovědi.Nicméně musím říct,že malá opravdu odstáté uši nemá,jédná se pouze o přiléhávání,leží ráda na jednu stranu kterou upřednostňuje a vždy si to ouško jakoby zlomí a pak na něm spinká třeba tři hodiny.Po probuzení má ouško lehce odstáté právě z toho jak na něm ležela,druhé ouško má naprosto normální,krásně přilehlé k hlavičce.Zatím to nijak neřešíme,stačí když si hrajeme tak se znažím aby měla hlavičku na opačné straně než na které spinká,po nějakém čase když není ohnuté ouško namáhané tak se jakoby vrací do téměř normální polohy ale i přes to není stejné jako to druhé.Někdo radí dávat čepičku na noc,což se mi moc nechce,někdo zase radí lepit ouško běžnou náplastí aby si ho malá při spinkání neohýbala.Uvidíme jak to bude pokračovat a třeba i něco vyzkoušíme ![]()
Zdravím Blackbirdku … budete tak hodná a pošlete mi na Vás e-mail? Mám syna 13 dní po plastice oušek, dělali mu to ve FN Olomouc a také zatím nejsme moc spokojeni. Pokud Vám to nebude vadit, ozvěte se mi, prosím. Moc Vám děkuji. Gabka
Ahoj, omlouvam se za anonym, ale nechci aby nekdo vedel, ze uvazuji o plastice, si ce to neni nic tajnyho, ale prece jen ted nechci…Muj problem, je, ze moje skoro 5leta dcerka ma odstata ouska, navic ma kulatou hlavu, takze ty ouska jsou proste rekla bych víc videt. Problem je v tom, ze dcerce to nevadi, vubec to zatim neresi. Jsem za to rada, ale prece jen nenosime culiky, protoze by ji to slo videt, a ja ji nechci vystavovat nejakymu posmechu..Rada bych ji je nechala prisit usi, ale slysela jsem, ze pokud dite nechce, doktor to proste neprisije. Je to pravda? A ja bych ji rada nechala prisit ouska, sama je mam odstate a mrzi me, ze rodice mi usi nespravili a to se mi deti smaly..Navic dcera tancuje a culiky budou potreba…
Ouška vám přišijí bez problémů. Zkuste plastiku při FNKV Praha.
Ja se jen bojim, ze kdyz se dceri zepta, jestli je chce prisit a rekne, ze ne, tak nas posle domu. Kamaradka mi to takhle rikala… ![]()
@Anonymní píše:
Ja se jen bojim, ze kdyz se dceri zepta, jestli je chce prisit a rekne, ze ne, tak nas posle domu. Kamaradka mi to takhle rikala…
Kdyby se mojí dcery ptali, jestli chce plastiku rtu, tak by taky jistě řekla, že ji nechce - ale neptali se. Zavolej si tam a budeš chytřejší.
tak já myslím, že je možné, že ouško odstává přileháváním. švagrové malá od miminka ležela na jednu stranu, nejen, že má zploštělou hlavu, ale odstává jí jedno ucho. jsem přesvědčená, že je to preferencí jedné strany. ted je jí rok, je to vidět díky vláskům trochu mín, ale je.