Odstáté ouško, čepičku nechce

1561
20.12.11 21:23

Odstáté ouško

Ahoj holky, malá si do narození do teď, jsou jí 3 měs, přiléhává pořád jedno ouško a má pěkně odstáté a ještě tak nějak do špičky, úplně si ho vždycky přepůlí když na něm leží, pořád si na něm leží. Poraďte mi jak jí zamezit aby si ho nak nemačkala, čepička se mi nechce jí porád nechávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2171
20.12.11 21:38

Já měla odstáté obě uši jako mimino (hodně) a vydrželo mi to ještě do první/druhé třídy ZŠ. Pak samy přilehly :) Jak zamezit přilehávání ouška ale nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.11 21:51

Moje dcera má odstáté uši obě. Přilehá si je proto, že jsou odstáté, nikoli že by odstávaly proto, že si je přilehává. Čepičkou to neřeším, maximálně jí ouška srovnám, když to zjistím. Až trochu povyroste, nejspíš ji čeká plastika, ještě uvidíme. Já na tom byla podobně a na plastiku jsem šla až v patnácti, což je dost pozdě, u dcerky bych to chtěla řešit dřív.

• Citovat
  • Upravit
5463
20.12.11 21:59

Jedna známá jí ouška přilepovala lepící páskou co se používá na lepení rány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
591
20.12.11 21:59

Ahojky, no moje sestřička měla takhle odstáté ouško a mamka jí jí nechala v 5 letech udělat plastiku (hradila to i pojišťovna) a má to teď krásné. Moje dcerka má také odstáté ouška, ale uvidíme jak to bude vypadat dál…eventuelně pak budu přemýšlet nad plastikou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.12.11 22:03

taky jsem si je přilehávala a v první třídě to skončilo plastikou =) a do dneška mám ouška krásný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
20.12.11 22:28

Ahoj,

tak můj prvorozený syn, odstáté uši, podstoupila jsem s ním letos v květnu plastiku než šel do školy. měla jsem ho 6 týdnů doma, nechodil do školky, jen aby ho někdo nebouchl do uší a neruplo šití. Všechno ok, a stejně mu jedno ouško zase trochu povolilo..
Když bych to věděla, nepodstoupila bych to sním. Byl 3 hodiny pod narkozou, delal mu to vyhlaseny orl lekar., presto to nedopadlo uplne nejlepe.. :(
Muj druhy syn letos narozeny, opet odstáté ouška…, zatím nejsem pro plastiku nakloněná. Uvidíme jak to bude vypadat až bude starší…, ale nevim nevim..
narkoza neni nic dobreho, a s takovym vysledkem, uz nechci experimentovat.. :think:

Jmenujeme se Kosovi, manzel ma take sesivane usi, a rika se o nas misto podle nosa poznas kosa, ale podle usi, ty jsou kosi.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
20.12.11 23:18

já vím…, proto jsem psala, že uvidím později, jak to bude vypadat až povyroste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
20.12.11 23:59

Ahoj,kluk ma odstate usi obe.Urcite to ale nebude u tveho ditete tim,ze si je prilehava,proste je tak ma a s tim nic neudelas :nevim: .Ja mam odstate usi take a nikdy jsem neslysela,ze by se mi jako diteti nekdo za to posmival,to vubec.
PLASTIKA…na plastiku kluka urcite nedam,ani jsem nad tim nikdy nepremyslela,nevidim jediny duvod proc to delat a hlavne ne u tak malych deti.Az bude vetsi,nebo velky,muze se rozhodnout sam,jestli si necha usi prisit,nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
17472
21.12.11 10:07
Neprihlasena Jaruna píše:
Ahoj,kluk ma odstate usi obe.Urcite to ale nebude u tveho ditete tim,ze si je prilehava,proste je tak ma a s tim nic neudelas :nevim: .Ja mam odstate usi take a nikdy jsem neslysela,ze by se mi jako diteti nekdo za to posmival,to vubec.
PLASTIKA…na plastiku kluka urcite nedam,ani jsem nad tim nikdy nepremyslela,nevidim jediny duvod proc to delat a hlavne ne u tak malych deti.Az bude vetsi,nebo velky,muze se rozhodnout sam,jestli si necha usi prisit,nebo ne.

já celé dětství poslouchala, že jsem slon, že když foukne, tak odletím a podobný kecy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
21.12.11 10:15

Nas malej ma take odstate jedno ousko prelehavanim. Pozoruju ale, ze se to dost lepsi. Ted mu je skoro 8 mesicu a ma je skoro stejne.
Nekde jsem cetla, ze pokud je ousko odstate tahanim nebo prelehavanim, tak se samo srovna, jak roste hlavicka a proste tak vekem, takze ja to neresim. :)
Neco jineho je samozrejme, jak tu psaly holky, kdyz jejich deti maji odstate obe. Tam je to dedicne a cas nepomuze. :) Snad jen plastika. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2171
21.12.11 10:17

Mně se tedy za odstáté uši nikdy nikdo nesmál a to jsem měla fakt plachťáky. Jak ale píšu, přilehly mi až někdy ve druhé třídě ZŠ zničeho nic samy, takže já bych s plastikou určitě nespěchala. Sestřenici nechali rodiče uši přišít a vypadá to dle mého názoru hrozně - je to poznat a nevypadá to vůbec přirozeně. Ale ona to aspoň schová pod vlasy… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 20:54

Tak mě se ti parchanti začali smát asi až od páté třídy - prostě puberťáci :roll: . Do té doby fakt nic, nikdo to neřešil a uši jsem tedy měla fakt obrovský pořád - od narození, ani hustý vlasy to neschovaly. V patnácti až přišla známá doktorka, jestli nechci tu plastiku a já nadšeně souhlasila. Taky mi jedno ucho po roce museli přešívat a to mi to šila taky kapacita na plastickou chirurgii, ale já toho u sebe nelituju, fakt mi to zvedlo sebevědomí.
Ta narkóza u dětí je risk, ale to posmívání - zvlášť u holek, to je snad ještě horší. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.11 07:11

tak já myslím, že je možné, že ouško odstává přileháváním. švagrové malá od miminka ležela na jednu stranu, nejen, že má zploštělou hlavu, ale odstává jí jedno ucho. jsem přesvědčená, že je to preferencí jedné strany. ted je jí rok, je to vidět díky vláskům trochu mín, ale je.

• Citovat
  • Upravit
930
22.12.11 14:41

Ahoj,já si taky myslím že je to geneticky dané, buď to bude mít a nebo ne.
Můj 2m synáček má taky odstátý ouška, takže pokud to bude hodně vidět tak v pěti-než půjde do školy,půjdem k panu doktorovi, sama si moc dobře pamatuju jak se mi smáli, a nechci aby to zažil…já byla na plastice „až“ v 23letech a fakt mi to pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí