Děti kuřaček

6578
20.12.11 14:31

děti kuřaček

Ahoj holky, jen bych si chtěla udělat takovou malou anketku, kolik z vás, už třeba taky maminek, jste se narodily maminkám kuřačkám a jestli si myslíte, že to na vás zanechalo nějaké následky nebo ne a případně jaké? Já osobně jsem před těhotenstvím kouřila, od té doby ne, ale „znám“ v okolí spousty matek, které jsou těhotné a kouří, některé i popíjejí, některé už mají děti, ale zatím na nich žádné následky nevidím… :nevim: :nevim: Hlavně není mojím plánem vyvolat nějakou ostrou diskusi, jen mě to prostě zajímá. Předem děkuji za vaše postřehy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
20.12.11 14:34

jsem dítě nekuřačky, moje dítě je dítě kuřáčky :roll: Projevilo se to na něm jen nižší porodní hmotností a je nespavec, ale to nevím jestli je následek mého kouření v těhu a když jo tak můžu nadávat jen sama sobě, že je ranní ptáče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
20.12.11 14:37

Moje mamka byla a je silná kuřačka, co vím, v těhotenství kouřila i deset denně, ale já jsem zdravá, nemám žádnou alergii a nikdy jsem neměla vážnější nemoc. :nevim: Tím ale nechci říct, že je správné v těhotenství kouřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
20.12.11 14:38

ahoj, já chápu, že tě to zajímá, nic proti tomu nemám. ale myslíš, že ti tady někdo napíše např. „já jsem kouřila a dítě má astma“? řekla bych, že spíš se ozvou maminky s odpovědí typu „já kouřila a dítě je zdravé jako řípa“. chci jen říct, že si nejsem jistá výpovědní hodnotou téhle ankety ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
20.12.11 14:41
Dujana píše:
ahoj, já chápu, že tě to zajímá, nic proti tomu nemám. ale myslíš, že ti tady někdo napíše např. „já jsem kouřila a dítě má astma“? řekla bych, že spíš se ozvou maminky s odpovědí typu „já kouřila a dítě je zdravé jako řípa“. chci jen říct, že si nejsem jistá výpovědní hodnotou téhle ankety ;-).

No je fakt, že ne všemu se určitě dá věřit, ale třeba se tu najdou i takové příspěvky od „solidních“, které budou pravdivé. Nechme se překvapit. :mrgreen: A třeba to i jiným maminkám kuřačkám pomůže v tom, aby přestaly nebo alespoň se o to pokusily přestat kouřit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.12.11 14:42

jo a já jako dítě nekuřačky, jsem astamtik a alergik. Moje dítě má podezření na astma také, ale má velkou dědičnou predispozici jak z mojí tak i z manželovi strany :nevim: Alergik není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
20.12.11 14:52
lovesmile píše:
Dujana píše:
ahoj, já chápu, že tě to zajímá, nic proti tomu nemám. ale myslíš, že ti tady někdo napíše např. „já jsem kouřila a dítě má astma“? řekla bych, že spíš se ozvou maminky s odpovědí typu „já kouřila a dítě je zdravé jako řípa“. chci jen říct, že si nejsem jistá výpovědní hodnotou téhle ankety ;-).
No je fakt, že ne všemu se určitě dá věřit, ale třeba se tu najdou i takové příspěvky od „solidních“, které budou pravdivé. Nechme se překvapit. :mrgreen: A třeba to i jiným maminkám kuřačkám pomůže v tom, aby přestaly nebo alespoň se o to pokusily přestat kouřit… :nevim:

no, nebo to někoho utvrdí v tom, že přestávat netřeba. ale nechme se překvapit, jak píšeš ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
20.12.11 14:56

Původně jsem chtěla přestat kouřit rok před miminem. To mi nevyšlo, protože jsme se najednou shodli, že bychom chtěli miminko dřív. Takže kouřim…tak 6denně a už se snažíme. áme dohodu, že na Štědrý den končíme. Takže pokud už se tam mimčo zabydluje, tak doufám, že mu těch 5 dní nebude vadit…pak budu vzorná.

• Citovat
  • Upravit
5476
20.12.11 14:57

Ale dotaz je o tom, jeslti my máme problémy a naše maminky kouřily. To snad tajné není, to myslím klidně každý přizná :think:

Tchýně kouřila, když čekala manžela, ale myslím, že ne moc. Vykládala mě, že měl pak zdravotní potíže (něco s dýcháním, nevím už přesně, už je nemá). Prý si to pak dlouho vyčítala. samozřejmě jeho problémy mohly být způsobené něčím jiným a ne zrovna tím, že tchýně kouřila, ale to nikdo neví a radši, než si to vyčítat, je lepší se snažit přestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
20.12.11 14:59

Tak já jsem dítě kuřačky. Nemyslím, že bych byla nějak poznamenaná. Jako dítě jsem byla vždy zdravá jako řípa a +- normální :mrgreen:
I mé děti jsou děti kuřačky :oops: Starší dcera je OK, jen se u ní ve školním věku vyskytl problém s nesoustředěním(je toho teď plno) ale spíš než kouření to přikládám k tomu, že dost proseděla u TV :oops: Druhé bude teprv 9měsíců. No, narodila se na 37tt 2885g takže nevím asi žádnej obr,ale malá taky nebyla :nevim: a zatím se zdá být OK (nevím co bych teda na í měla spešl hledat)
Holky já vím, že kouření není zdravé,ale myslím, že spousta věcí se mu připisuje tak nějak neprávem aby to byl větší strašák :nevim: Nebo mám teda alespoň takovej pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
20.12.11 15:03

myslím, že tohle moc objektivní nebude, protože záleží na mnoha faktorech, dědičné dispozice, prostředí ve kterém se dítě nachází bez ohledu na kouření,protože určitě oblast Ostravy a dejme tomu Sumavy se nedá srovnávat, a také je třeba zohlednit , že matka může být nekuřačka a otec silný kuřák, takže to matka vdechuje, leckdy to může být i horší než samotné kouření, a pokud nejsme lékaři, těžko může někdo říct, tyhle zdravotní problémy jsou určitě z kouření :think: .Znám děti kuřaček, které jsou zdravé, i nemocné a zrovna tak i děti nekuřaček, které jsou nemocné a zdravé. Myslím, že i některé matky, které kouří to před lékaři ani nepřiznají, protože se stydí. obecně samozřejmě lze říct, že kouření je škodlivé, at je matka těhotná nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
20.12.11 15:04
El-Brno píše:
Ale dotaz je o tom, jeslti my máme problémy a naše maminky kouřily. To snad tajné není, to myslím klidně každý přizná :think:Tchýně kouřila, když čekala manžela, ale myslím, že ne moc. Vykládala mě, že měl pak zdravotní potíže (něco s dýcháním, nevím už přesně, už je nemá). Prý si to pak dlouho vyčítala. samozřejmě jeho problémy mohly být způsobené něčím jiným a ne zrovna tím, že tchýně kouřila, ale to nikdo neví a radši, než si to vyčítat, je lepší se snažit přestat.

Tak, tak, dotaz jsem směřovala na naše maminky a to si taky myslím, že mamku může každý bez obav, že ho tu někdo ukamenuje, přiznat. ;) :palec: Ale klíďo pište i o sobě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
20.12.11 15:04

I já jsem dítě kuřačky(moje máma je velice silná kuřačka a v těhotenství se vůbec neomezovala, mě to teda přijde nezodpovědné), sama jsem nikdy nekouřila a žádné zdravotní problémy nemám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
20.12.11 15:06

Moje mamka kouřila před těhotenstvím a jsem zdravá. Já kouřila před těhotenstvím a během prvních týdnů či měíců jsem omezovala až jsem přestala úplně a zatím (klepu na dřevo) mám naprosto zdravého chlapečka.

• Citovat
  • Upravit
5476
20.12.11 15:08

to je pravda. nikdo neví jistě, jeslti zdravotní problémy by byly i bez toho, aby matka v těhotenství kouřila. na druhou stranu je prokázané naprosto přesně, že děti matek kuřaček se při i pár cigaretách denně dusí i třeba 5 hodin a nemají dostatečný přísun kyslíku. což nejvíc neprospívá mozku, kde to může způsobit největší škody. ale nikdo nezjistí, jestli by to dítě mohlo být chytřejší, soustředěnější atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí