Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak jsem tu opet s dalsím dotazem. syn (9 mesicu) zacal pred par dny hrozne slintat a dneska k tomu pridal vecne vyplazeny jazyk. napadlo me jestli to nebude zub, protoze zadny jeste nemame, ale nepripadne mi, ze by mel dasne natekle a cervene. vubec nevim proc to dela.. ![]()
gemmy píše:
muj synek toto dela od 2. mesice, tak ti nevim.......
no driv taky sem tam slintl, ale pak to z niceho nic preslo.ale ted je to fakt extrém… no a ten jazyk venku tomu uz dal jenom korunu.. ![]()
dcera to dělala, když jí rostly zuby (myslím, že nejvíc u jedniček horních) a trvalo to celkem dlouho, možná měsíc
Neoenc píše:
dcera to dělala, když jí rostly zuby (myslím, že nejvíc u jedniček horních) a trvalo to celkem dlouho, možná měsíc
měsíc? i s tim jazykem? no potěš.. uz jsem premyslela ze bych mu dala na bricho nejakej hadr, aby si ty sliny rovnou po sobe aj utiral, jak se fsude plazí ![]()
Naše malá taky šíleně slintala a to už asi 3 měsíce před tím,než se začal klubat první zub /to bylo asi v 8.měs/,takže podle mě se to může „připravovat“,aniž by to bylo nějak v pusince znát.Jinak koukni,jestli třeba nemá aftík… ![]()
aftíky jsme mele asi pred mesicem a to bylo jiné pelko..horecky, uplakany a nechtel jist ani pit. ted ji celkem normálne. tak snad to uz konecne bude to zubisko,ale 3 mesice cekat neminim-aby byl v roce jeste bzzubej ![]()
Tak to budou zuby
U nás to taky vypadalo, že bude mít v roce asi jeden zub
Ten první se klubal snad 2 měs
,pak se to rozjelo a teď /18m/ jich má skoro 12 ![]()
Zuby to byt muzou a nemusi
Muj prvni slintal asi od tri mesicu, nemohli jsme vyjit bez dudliku, okamzite byl mokry po pas
A prvni zub mel nekdy v 8mi mesicich… A treti slinta desne ted, ten jako kojenec neslintal temer vubec. Zuby davno ma ![]()
Příspěvek upraven 20.12.11 v 10:10
Ahoj holky, naše malá má stejný problém…sice je jí teprve 3,5 měsíce,ale jazyk vyplazuje od dvou měsíců a ted už nám měsíc slintá jako blázen…hold musí mít furt bryndák…taky si dost mne horní patro
moje malá taky v tomhle věku začla nák víc slintat kol 9m a to už měla asi zubů 8
to budou zuby
…maly mi taky slinta a plazi jazyk kdyz se neco klube…jiz mame 12 zubu…tek kdyz uz i trochu mluvi tou svoji šimonkovštinou
tak je desne roztomilej
jak u toho plazi jazyk a mluvi…ale jakmile mu zub vyleze tak prestava plazit jazyk az do dalsiho zubu…