Odstavajuce uska

150
6.8.05 06:45

Odstavajuce uska

Ahojte,
ako je to s odstavajucimi uskami u deticiek? Pomozu nejake celenky a pod. rady nasich mam? Moze zacat usko odstavat tym ze si ho dietatko „prilahava na opacnu stranu“ pri spanku? Mala som spoluziaka, ktoremu odstavalo iba jedno ucho, tak myslim ze to bolo tym :? No niektorym detickam uska odstavaju preto, ze maju proste tak chrupavku a tam uz nepomoze nic. Alebo pomoze?
Mate niekto skusenost? Nechcela by som aby nasa dcerka mala komplex z usiek :wink:
Ak by sa uska upravovli chirurgicky tak v akom veku je to mozne najskor?
 Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
152
6.8.05 09:51

Ahoj Ayrinko,

vím, že některé maminky přilepují ušička náplastí k hlavičce, když si je mimi přilehává - ale určitě to má význam jenom v prvních týdnech, pak už asi ne. Musím se přiznat, že náš malý zpočátku hodně lehával na pravou stranu hlavičky a uška měl potom fakt asymetrické, takže jsem to i chvíli na tom pravém zkoušela /přinutil mě manžel!/, teď má teda uši jak lopuchy, ale aspoň jsou zcela identické…

pa

Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
6.8.05 10:57

Ahoj, myslím že operace je možná až kolem 8 roku až je chrupavka dovivinutá a ouško narostlé. Kamarádky dcera na tom byla, ale operace se bohužel nepovedla.. Musela nosit dlouho ouška zavázaná, speciální čelenku a pak když se to sundalo, bylo vše stejné a dr jen krčili rameny. Bohužel jí to tolik bolelo, že na další operaci nemá odvahu, takže nechali narůst dlouhé vlásky a ouška schovává.

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
6.8.05 13:53

Ahojky,
já si myslím, že ve většině případů se s odstávajícíma ušima nic dělat nedá, čelenky a spol jsou na nic. Ten chirurgický zákrok se dělá zhruba od 4 let, záleží i na konkrétní nemocnici, a pouze do 10 let věku je hrazen pojišťovnou (nechápu proč???). Sestřenky dcera byla operována jako malinká, ještě než šla do školy, moje neteř zase měla strašnej strach, nakonec jsme ji přemluvili až půl roku před desátýma narozkama (vloni na jaře) a teď lituje, že tam nešla už dávno. Dělají to ambulantně, celou dobu tam s ní byl tatínek, a za týden už o ničem nevěděla, dneska má krásný ouška a může střídat účesy jak chce, takže je spokojená :D :D

Tak ať tu operaci nepotřebujete, ale i kdyby jo, žádnej strach, nic to není!

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.8.05 21:31

Mám jedenáctiletou sestru, které odmalinka odstávali uši a nepomohlo nic. Jak vyrůstala, ouška odstávala čím dál tím víc. Děti ji kvůli nim docela potrápily. Na operaci se bála, ale protože mi měla jít za družičku, rozhodla se, že půjde. Bylo jí devět. Nakonec ji sice ouška při hojení bolela (hl. to dost svědí), ale je moc ráda, že se k tomu nakonec odhodlala (a já jsem ráda, že jsem se vdávala, protože ještě teď by Leňulka chodila s odstávajícíma ušima a čím dál větším komplexem:().
Slyšela jsem, že když jde na plastiku uší dospělý, víc to bolí (nevím, co je na tom pravdy). Na druhou stranu mám švagrovou, která má sice malé, ale odstávající uši a problém s tím nemá. Jo a brácha měl děsně odstávající uši, když byl malej a pak mu nějak dorostla hlava, či co :)) a je z něj pěknej kluk s krásnýma ušima:) Tak pa, ušáčci. Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.8.05 08:10

Čauky,
Tomášek měl při narození pravé ouško úplně zmačkané a na špičce nesrulované. Asi tam neměl moc místa. Teď už se to strovnalo (je mu 10 měsíců), jen má plachťáčky (na obou). Doktorka říkala, že operovat se to dá nejdřív ve 4 letech, ale nevím, jestli se na to nevykašlu. Vypadá to, že vlasů bude mít dost a nechci ho zbytečně trápit. Hlavně že už má obě ouška stejná.
 Leona

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí