Polštářek od kdy??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
173
4.8.05 21:54

Polštářek od kdy??

Ahoj,
na to, že má dcera neustále ve spánku cestuje po postýlce jsem si už zvykla a vyřešila to pytlem na spaní.Když je chladněji, přikryju ji ještě peřinkou.Když večer slyším její kňourání, vyčkávám, jestli to není jen něco ze spaní, protože moje holčička se budí během noci celkem často, ale to není to, co zde chci řešit.Nicméně někdy tedy jen zakňourá a pak je ticho.Už jsem ale zjistila, čím se utiší.Prostě se zaboří hlavičkou do peřinky a tak dokáže spát celkem dlouho bez probouzení.Ale já mám zafixováno, že děti nemají spát do tří let s polštářkem pod hlavou, je to tak nebo je to má špatná informace?Teď když nad tím přemýšlím, nejsem si jistá, zda to tak má skutečně do těch tří let být, není to dlouho?Asi se pletu, co?Napište mi prosím, kdy je tedy vhodný věk pro polštářek pod hlavu, protože se mi zdá bezpečnější, když má dítě pod hlavou menší polštářek než velkou peřinu.Nebo jí mám vždy, když zjistím, že tak spí, otáčet?
Bodlinka a Veru 13m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
685
4.8.05 22:00

Ahoj Bodlinko,
taky mám zafixováno, že do 3 let polštářek pokud možno ne. Zatím jsem nad tím moc nepřemýšlela, ale jsme na tom podobně jako vy. Usínáme bez polštářku a budíme se otočení o 180 stupňů s hlavou na peřince. Zřejmě je jí to příjemné. V noci se vzbudí, sedne si a převrátí na peřinku. Asi bychom taky byly adeptky na polštářek. Jsem zvědavá na další názory.

Jitka

http://tickers.TickerFactory.com/…8575/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
4.8.05 22:02

Ahoj:)

Myslím, že se říká, že se polštářek může dát po druhém roce (ale určitě čím dýl, tím líp).
Jinak to, co popisuješ, je u nás taky. Prostě Eliška si pod sebe nahrne deku a spí na ní, zabořená pusou:)
Já bych se toho ale nebála …jo, u čerstvých miminek, která se nedokážou sama pohybovat, to je jiná. Ale větší mimča by se snad udusit neměla…snad fungují nějaké reflexy … my se taky neudusíme, i když spíme zachumlaní do peřiny:)

Pa, Baghira a Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
4.8.05 22:08

Ahoj, polstarek se muze davat od 2let. Prvni dceri sem ho dala az ve 4l. Moje druha dcerka (6m) nejradeji spi s perinou (nebo dekou) natazenou az na oblicej. Ja ji prikreju po krk a ona si to natahne az na celo. No nic kdyz se ji tak lip spi. :P Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
4.8.05 22:15

Já jsem už dlouho nevyužívala dětskou peřinku z dutého vlákna a tak mne napadlo dát ji na dno postýlky místo prostěradla, takže to funguje v podstatě jako polštářek. Od té doby co to tak máme, Bětka spí neuvěřitelně klidně a míň se budí. Jenom tomu cestování po postýlce to nezabránilo.

• Citovat
  • Upravit
510
4.8.05 22:17

Ahoj holky,
já mám 10,5m holčičku a od malička máme polštářek v postýlce jen na okrasu - opřený o tyčky, aby se nebouchla do chlavy nebo nezamotala tam ruce a nohy.
Asi před měsícem se začala v postýlce tak vrtět a hužvit různě peřinu, že mám občas taky strach, aby se neudusila. Od té doby si peřinu cpe i pod sebe a to stejné dělá i s tím polštářkem. Nechala jsem ho tam a myslím, že by jí to ublížit nemělo, protože si na něj lehne maximálně bříškem (stejně jako na tu zmuchlanou peřinku).
Spát s hlavou opřenou o polštář bych ji nedávala........................ale tříleté dítě si ten polštář podle mě vyžádá tak jako tak.

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
4.8.05 22:20

Ahojte,
taky jsem nekde cetla ze by deti pokud mozno do 3 let nemeli mit polstarek, ale my uz rezignovali a maly placaty dcerce do postylky dali. MOzna to neni nejlepsi reseni, ale urcite rychleji usina a netoci se v noci po posteli. A kdyz usne, opatrne ji posunu pod polstar a uz zase spi na rovnem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.8.05 22:32

Ahojky my mame polstarek nebo spis polstar uz od roka mozna i driv moc si to uz nepamatuji,ale mame ho celkem placaty takze si myslim ,ze by mu to nemelo vadit na zadicka.A taky co ma polstar tak spi klidneji.

• Citovat
  • Upravit
23
4.8.05 22:56

polštářek

My máme polštářek asi od 10.měsíců. Nelinka na něm dobře usíná - zavrtá se do něj a spinká během chvilky. Pak ho ale vyndavám. Nemáme ani peřinu, protože nelinka po postýce pořád cestuje, takže spí stejně bez deky. Když byla miminko, tak jsem jí našla celou pod dekou, hrozně jsem se vylekala, ale doktorka mi říkala, že by se jí nic nemělo stát. Ale stejně se bojím a tak spí bez peřiny, aby se do ní nějak nezamotala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
16.8.05 22:58

Ahoj,
my jsme dali polštářek asi v roce a půl teď jsou malýmu 3 a myslím,že jsem nic nezkazila.Dobře spinkal,měl trochu větší rozhled a prostě byl spokojenější.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect