Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
uz me to zacina dost trapit i unavovat. Moje milovana princezna se kazdou noc budi,nekdy jednou,nekdy i vickrat.Asi je to hladem,protoze vypije celou lahev mlika a pak spi dal.Na veceri sni napr.dva rohliky a jeste mliko, nebo kasi a taky mliko.Kdyz nedostane mliko,tak se budi casteji. Vzdy kdyz se probudi tak vola mliko mliko! A kdyz spi treba jen s tatem,tak vola mama mliko.napoprve ji tata ukeca,ale za chvili se probudi zas a uz neusne (rev) dokud nedostane mliko.Kdysi mela prujem a zvracela,mleko nemohla tak v noci sem ji stouchala banan-tyden, bylo to taky sileny. Tak nevim jestli to v noci dela uz ze zvyku,nebo ma tak rychle traveni a mam cekat jestli se to nejak upravi !? Doktorka na to zatim nerika nic a myslim, ze ceka na treti rok. Nadvahu taky nema.
Mate neco podobneho ?
M. a Michalka 23m.
Ahoj Miško,
je možné, že má dcerka hlad. I když si myslím, že toho sní na večeři dost - i s tím mlíkem. Nezkusila jsi jí nabídnout v noci místo mlíka čaj? Třeba má jenom žízeň. Moje holky se taky v noci budí - zvlášť teď v létě - trošku se napijí a spí dál. Já sama taky piju v noci. ![]()
Doporučuju vyzkoušet ten čaj nebo co je zvyklá pít přes den.
Pavla
Caj zabira jen nekdy na poprve.Pak se zase probudi.Nekdy za deset minut,nekdy za hodku.Proste caj davame,ale nezabira.
Diky
M.
Je to zvyk, určitě, já malou (20 m) kojila v noci i 2×, řvala kojí a jak jsem odstavila, spí jak brouk, jen někdy se napije vody nebo čaje. Nic jí nedej, zkus to vydžet, kámoška vyměkla a 3 letého kluka ve 3 v noci krmí termixem
A co jí dát svačinku např. ve 15:00 (třeba jogurt), potom nějakou další v 17:00 (jablko či jiné ovoce ) a pak v 19:00 „opravdovou“ večeři (ty rohlíky a pak mlíko). Samozřejmě to nemusí být přesně takto na hodiny a druh stravy, ale měla jsem na mysli „nahustit“ menší dávky jídla v častějších intervalech. Taky samozřejmě to, co je zvyklá jíst - a nebo to, co jí chceš dát.
Pavla
My taky davali mleko v noci dokonce sunar ten je husci,ale ve dvou letech jsem prestala a udelala jsem to tak,ze kdyz se v noci vzbudil tak jsem mu proste rekla,ze mlicko neni,ze ho musime rano koupit a on se otocil a spal dal takhle asi 3× za tu jednu noc a pak to trvalo asi jeste 2 noci a porad jsem mu rikala to same a bylo to ted pije jen caj a je pokoj.Nekdy spi i celou noc to uz je pohoda.Je fakt,ze jsme o pul roku starsi,ale od tech 2 let dal v noci pokoj.
Vsem ahoj a diky,
asi to bude ze zvyku. Uz od malilinka sem ji musela davat castejsi mensi davky.Vetsi ci normalni porce nesnedla.I doktorka to potvrdila,ze prtrebuje min,ale casteji.Od 6hod rano jime 5-6× za den,nepocitam tu noc.Rano mliko,dopoledne cokoli( rohlik,presnidavku,jogurt…)pak obed.Jde spat.Pak ji zase cokoli(…ovoce..) a kolem sedme vecere nekdy pak jeste mliko. Nekdy si mezi zobne neceho jen tak.
Tak my se s manzelem zkusime obrnit a budem zatloukat a zatlloukat(to mliko) ![]()
Sme mekoty,tak nevim nevim.
Klidne piste a radte dal.
Moc diky
M.
Ahoj Misko,
mám 23m holčičku a stále kojím!!!!!!!
To já jsem měkota!!!
Od malinka jsme měli problémy s jídlem, byla jsem ráda, že má alespoň mléko ode mě. Večer se můžu přetrhnou, abych pro ni vymyslela lákavé papáníčko jen proto, aby toho snědla co nejvíce a v noci pěkně spala. Co jí chutnalo včera, už nemusí jíst dnes. Když se v noci vzbudí jen jednou, jsem šťastná - obvykle to je ještě tak 3×. Sunar, čaj nebo jen voda nezabíra, chce prostě nakojit (no, spíš si jen tak ze zvyku cucnout) a spí dál. Už tolikrát jsem zkoušela přestat, ale je, mrška, vytrvalá. Řve a řve i 2 hodiny, dokud neusne a potom je hned od rána tak protivná a ukňouraná, že si říkám, jestli mi to za ty nervy stojí.
Takže vám i sobě přeji pevné nervy! Jednou se to přece musí zlomit!!!
Peťula
Ahoj Misko, presne stejny problem jsme zacali mit asi pred mesicem, kdy se zacala mala budit bud brzy rano nebo obcas i v noci. K vece ma 270ml Nutrilonu a tak jsme ji zacali davat okolo 17.30 malou veceri (zbytek z obeda, kousek chleba s Lucinou…) a spi uz zase celou noc a vstava okolo 6.30 nekdy i dele
Myslim, ze se Ti muze malej opravdu budit hlady, preci jen 250ml mlika k veceri ve 14 mesicich mi pripada malo.
Simona