Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
moji male (23mesicu) krvaceji pri cisteni zoubku dasne. Pred 14dny sem zacala cistit jen vat.tycinkou,pak sem sla k doktorce,ta nam dala Kanavit,tak sme ho tyden braly.Obcas sem pouzila protizanetlivej gel.Trochu se to zlepsilo,ale dnes rano sem uz zkusila kartacek a zase tam prosakovala krev.Vubec sem netlacila,jen sem ten kartacek prilozila na zoubky a jezdila
Teploty nema.
Mate nekdo zkusenost ci radu? Zitra rano chci zajit zase k doktorce,myslim,ze to neni v poradku.
Diky
M. a Michalka
Asi hloupá otázka, jestli není ten kartáček tvrdej, co? Co zkusit koupit jinej, novej a uvidíte…
GaB
Je detsky,meky,koupeny v lekarne. Je to uz asi ctvrty kartacek a driv problemy nebyli. Prvni kartacky mela na seznameni,proto uz ctvrty ![]()
M.
Ahoj Miško,
možná by vám mohl pomoct vit. C a rutin /ten je např.v pohance/. Obojí je v přípravku Ascorutin, ale ten se může podávat až od 3 let, takže zatím můžete zkusit jenom tu přírodní cestu. Zkusila bych nějaký citronek, kromě vit.C jsou tam i jiné látky, které pomáhají při zvýšené krvácivosti.
Viťka+Pavlík 5m
Pokus se aspoň na přechodnou dobu čistit zoubky takovým tím dětským šmrdlátkem-kartáčkem co vypadá jako ježek. Pokud to malá už zvládne, vyplachujte pusinku odvarem z hřebíčku a prozatím nepoužívejte pastu. Hřebíček hodně stahuje dásně,hojí a desinfikuje.
Miško,
mě, když v těhotenství krvácely dásně, tak mi zubařka radila žvýkat kyselý zelí, tak jestli to Michalce bude chutnat, zkuste i to.
Smokie
Ahojky,
tak sem koupila multivitaminy s kalciem (multi-sanostol-sirup),uvidime jak zabere.Budu dal cistit vat.tycinkou namocenou v hermanku nebo salveje.
Diky vsem
M.
Ahojky holky!
Potřebovala bych radu. Malýmu taky krvácejí při čištění zoubků dásničky, přitom máme ten úplně nejměkčí kartáček. Zubařka mi řekla jen, že je to divný, že by mu krvácet neměly. Tak nevím, co s tím. ![]()