Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chci znát názor a případné zkušenosti Vás, kterým se stalo něco podobného -
Syn bude mít 9m, je od narození plně kojený. V pondělí mi dr. po dlouhém trápení napsala ATB na stafylokoka, dost silná. A s nimi i přísný zákaz kojení. Jsou to opravdu nějaké utrejch ATB, léčí se s nima i syfilis a bůhví co ještě
malý flašku zvládá dobře, už je na ni naučený, UM chutná, to problém není, řeším jinou věc a to, jestli mám zkusit udržet laktaci a ne jen odstříkávat do úlevy a pomalu ji snížit až k odstavení. Kojení mi chybí už ted, syn ho má rád vyžaduje si ho, ale když není, není, hlavně že mám plný pupek
. Má to cenu zkoušt? Zvládnou to prsa 10 dní? Nebo se budu jen trápit odstříkáváním k ničemu? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Zkusit? Nezkusit? Kojit chci co nejdéle, mléka teda už nejsou nijké litry, ale stále je, není to škoda zahodit? Děkuju a přeju hezký slunečný den ![]()
Měla jsem to stejné v 8 mi měsících malého a dr. mi teda rovnou řekla přestat úplně kojit, i kvůli tomu, že ty ATB mi dají zabrat a to kojení mě hodně oslabilo…také mi říkala, že nejdůležitější je kojení do půl roku, pak už je to spíše psychické, než že by to dítěti přinášelo extra užitek. Obrečela jsem to, ale bylo to v pohodě, já se celkem uzdravila a malý si za týden zvyknul ![]()
Pokud chceš dál kojit, tak bys to mohla zvládnout. Taky jsem nekojila asi 9 dní kvůli ATB. Odsávala jsem odsávačkou jako s intervalama v kojení a nahřívala prsa. Ke kojení jsme se pak v pohodě vrátili. Ale malej pak vydržel už jen měsíc, nebyl to závislák na prsu a pak jsme odstavili- ze dne na den ![]()