Tandemové kojení - doktorka tvrdí, že to není dobře

7376
4.3.13 16:14

mam to udelat na radu dr

Ahoj všichni, prosím o řadu a podporu. Byla jsem rozhodnuta kojit tandemove nyní roc. i dceru a za půl roku narozené mimo. Jenže dětská dr mi řekla, že to není dobře ani pro mě, ani pro děti, ztrácím hodně vápníku a mimo nemá dost živin. Že mám odjet na dva dny pryč a nechat malou manželovi. Toho se taky bojím, jak to zvládne. Je to svědomitých a zodpovědný muž a rodič, ale spousta věci mu nejde a nedochazi. Male by solil a sladil všechno jídlo, umýt zadek, to ho natahuje a když malá breci, tak by brečel taky:) dokau si představit v živých barvách paniku a běhání v kruhu, když terka bude brečet, až se bude dusit, že chce mámu a prso. Další věc, spí semnou v posteli, dr říkala, že to není zdravé a že ji mám dat do její postele a nechat křičet až usne, že se to za pár dní zvykne. Co byste dělali vy? Já jsesm bezradná. A fakt je, že terka prso miluje, ale mě to bolí a vadí mi v noci vztavat co dvě hodiny. A to postelove spani mi vadí z mnoha důvodů taky. Ale nedokážu ji nechat křičet a zalykat se s nejistým výsledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
4.3.13 16:19

Mimino v břiše je parazit, který si vezme, co potřebuje a jen v opravdu extrémních situacích odnáší nedostatek matky i plod. Tandemové kojení je často lékařům trnem v oku, ale jde čistě o předsudky a neznalost (vem si, že spousta z nich studovala v době, kdy se UM považovalo za lepší pro dítě jak MM, jaké asi mají o kojení povědomí).
Samozřejmě je kojení a zároveň těhotenství zátěž na tělo matky, ale pokud si budeš hlídat stravu, budeš se zaměřovat právě na vápník a látky, které napomáhají jeho vstřebávání, případně budeš brát nějaký potravinový doplněk, tak nevidím problém. A dr to říkat nemusíš, pokud se s ní nechceš dohadovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45724
4.3.13 16:19

No nevím, kojit dítě rok a půl a novorozence zároveň… Na zešílení. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 16:20

Znám případy kdy kojení v době těhu způsobilo potrat takže je to na tobě jestli to chceš riskovat.to spaní zkusila bych postýlku vedle postele a třeba tvůj polštář do postele. se mnou malá nikdy nespala, neničila bych jí záda v naší posteli!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
4.3.13 16:23

Pul roku je jeste dlouha doba. Treba se dcerka odstavi i sama.
Pokzd chces prestat, zkusila bych odjet pryc, neboj se ze by to manzel nezvladl. Zvladne to a to ze by dcerce jidlo osolil ci osladil ji urcite nezabije pro jednou. ;-) Ja kdyz takto jezdim pryc treba na wellnes vikend deti si na me ani nevzpomenou.
Kazdopadne pokud to chces zkusit kojit oba - zkus to - uvidis jak to budes zvladat po fyzicke strance.
Jinak ja deti nekojila a doktorce jsem se nezpovidala - na kontrole jsem rikala ze kojim trosku a pak dokrmuji, nechtela jsem poslouchat prednasku proc a co a jak.

• Citovat
  • Upravit
2845
4.3.13 16:23

Kamarádka taky starší dítko z tohoto důvodu odstavila-kojila a čekala druhé, tak kvůli živinám i kvůli sobě a odpočinku(ale jde to kojit nonstop.jen to chce asi nějaký doplněk stravy ;) )
Ad postel-co nakojit a dát do postýlky hned vedle tvé postele? a držet za ruku nebo hladit po hlavičce (pokud teda neusíná při tom kojení, to už jsem jen dítko o ten metr posunula a bylo ve své :mrgreen:…řvát bych ji nenechala, i když jsem to tak se straším synem kolem roku udělala-každých 5 minut jsem tam došla, pohladila, položila, chviličku pobyla a zase odešla…nakonec jsme usínali tak, že jsem ho držela v jeho pokojíku v jeho postýlce za ruku než usnul-neměla jsem na to nervy ho nechat tak dlouho plakat :mrgreen:
Když se v noci vzbudí, můžeš nabídnout UM nebo čajík, pokud se rozhodneš odstavit…ale odstavuj pomalu, ať z toho nedostaneš zánět prsu
Přeju pevné nervy ať už se rozhodneš jakkoli-je to na tobě-tvůj život a tvoje děti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
4.3.13 16:26
@martulkasloník píše:
Znám případy kdy kojení v době těhu způsobilo potrat takže je to na tobě jestli to chceš riskovat.to spaní zkusila bych postýlku vedle postele a třeba tvůj polštář do postele. se mnou malá nikdy nespala, neničila bych jí záda v naší posteli!!

prosim ta, toto je jaka blbost? Das i nejaku podlozenu studiu, alebo len budes plasit??

Tandemove kojenie je uplne v poriadku, ak si na to nastavena a nemas s tym problemy. Ja som otehotnela, ked mal maly 6 mesiacov a zvladla som kojit len dalsich 5 mesiacov, pretoze som sa citila hrozne vycerpana a kolabovala som :-( Ty si teraz v nejakom 12tt cca, takze mozno budes uplne v pohode pocas celeho tehotenstva a mozno nie - uvidis… unas to bolo tak, ze to snad i maly vycitil a odstavenie nebol problem. Ale spatne by som sa to asi snazila vydrzat a tandemovo kojit, usetrilo by nam to mnoho problemov ked sa narodila mala!!!

Ohlidaj si prisun vitaminov a mineralov a bude to v cajku, tandemovo koji tisice zien a je to len pre dobro veci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 16:27

Jinak zakladatelko popisuješ scénu jak manžel neví co s malou a malá hysteráčky jak hledá prso, ehm a jak to chceš udělat až půjdeš do porodky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
4.3.13 16:27

Jo a jak sa nicia zada deti v rodicovskej posteli? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 16:29

@cuttysark já ti nic nedám, nekojila jem toto šlo mimo mě, ale kamarádka kojila a čekala druhé potratila, ZP, ten jsem měla taky před malou tak sjem jí chlácholila že prostě stalo se ale ona se pídila dál, změnila dr. a ten jí řekl nebo spíš seřval že neměla kojit žeto bralo živiny. pak šla na nějakou diskuzi asi na netu nebo kde a zjišťovala si statistiky kolik holek kojících potratilo. takže mě se na nic neptejte, nekojila jsem, kojit nechci a co píšu je pouze zkušenost kamarádky co jí řekl lékař i co si dělala vlastní statistiky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 16:31
@cuttysark píše:
Jo a jak sa nicia zada deti v rodicovskej posteli? :mrgreen:

umíš číst? psala jsem v našííííííííí posteli!!! měli jsme čalouněnou manželskou starou 8 let, prostě už byla děsná, proto malá radši spávala ve své, stejně se nikdy nebudila v noci protože byla sunarová a spala celou noc odjakživa. na našem čalouněném letišti bych jí uprostřed prostě spát nenechala, takže zklidni hormoooon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
4.3.13 16:33

@martulkasloník to nevím, to je za dlouho.. jsem předběžné myslela, že by si chodila každý den cucnout. :) ohledně potratu, jestli se stane, tak se stane a JEN kojenim by to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
4.3.13 16:35

@martulkasloník ach jo, no jo no… :roll:

@MarieOVMUC No dobre, tak k teme, mne sa maly postupne v 11m odstavil sam, tak nejak prirodzene. Myslim, ze ked si tehotna, tak sa to telo proste pripravuje na mimino a kojenie starsieho samo odsuva na druhe miesto. Takze mozno sa ti mala sama pocas tych 6 mesiacov odstavi, alebo aspon nebude tak nasilne, ako sa bojis. Ja som proste raz nedala prso a bolo :D uz tam toho mlieka aj tak nebolo moc a vtedy vzal na milost UM, ktore totalne dovtedy odmietal :nevim: Mladsiu dcerku (teraz 19m) este stale kojim. Ak mas plany tandemovo kojit, tak ver, ze to problem nebude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
4.3.13 16:37

@martulkasloník jo mas pravdu, mas tam v NASI posteli, len to vyznieva tak, ze vo velkej posteli sa miminam nici chrbat. Teraz si to objasnila, tak ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 16:38
@MarieOVMUC píše:
@martulkasloník to nevím, to je za dlouho.. jsem předběžné myslela, že by si chodila každý den cucnout. :) ohledně potratu, jestli se stane, tak se stane a JEN kojenim by to nebylo.

tak pak bude větší to je fakt i kdy já bych už prcka asi na situaci že nebudu doma min. 3 dny připravovala průběžně. však uvidíš jak pak to zvládnete, třeba to bude úplně vpohodě. ten potrat to jsem taky té kamarádce říkala že já ho měla i jako nekojící zdravě se stravující(tehdy :mrgreen: ) ale ona že si dělala průzkum(no jo učitelka) a vyšlo jí že to dobré není. já teda za sebe bych asi nekojila i když jednou za den bych by to nemuselo vadit.. spíš bych měla problém pak u miminka nevím jak je to s tím mlíkem ale je divnýmít to stejné pro 2 leté a miminko. a taky aby starší nežárlilo :nevim: ale je to na tobě řídila bych se sama sebou, jen jsem napsala co řešila kamarádka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová