Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@MarieOVMUC ja bych to nechala na prirode - treba se mala odstavi do ty doby, nebo casem zjistis, ze te to zmaha, a kdyz ne, tak je budes kojit oba no
Jak rikala Gladys, hlidej si stravu a hlavne bud v pohode a delej to dle sebe, nenech se do niceho natlacit. To samy s tou posteli. Malej s nama taky spal, casem jsme ho zacali presouvat do postylky. Vi, ze muze kdykoliv za nama prijit, tak uz to tak nevyhledava a spi u sebe v pokoji a prijde az rano. Prijde mi drasticke nechat dite rvat samo nekde v postylce. Je na tebe zvykla, chce mamu, citi se u tebe v bezpeci. To fakt odezni… nech vsechno nejak vyplynout
Jo a v porodke to samozrejme mozes vyriesit tak, ze das malej prso raz za den, ked pridu za tebou na navstevu…tam problem absolutne nebude. Ten cas co budes v porodke bude pre tatinka i malu mozno tazky a mozno vobec nie, preziju to obidvaja
Nas maly si ani nevsimol, ze som prec ![]()
@cuttysark píše:
@martulkasloník jo mas pravdu, mas tam v NASI posteli, len to vyznieva tak, ze vo velkej posteli sa miminam nici chrbat. Teraz si to objasnila, tak ok
no já bych tam malou nedala ani kdyby byla nová postel ale to je můj případ
už jen proto že to nebylo potřeba, taky máme kocoura takže bych se bála že na malou skočí atd. prostě je to na každém jak si to udělá, každopádně než bude mít zakladatelka mimi tak bych to nějak řešila aby si zvyklo na svou postel, ne-li třeba už do pokojíčku aby se vzájemně nebudili s mimčem.
Jinak mám postýlku vedle postele, ale ona prostě vyžaduje spaní prilepena ma mě. už mi dochází trpělivost a spím jak paragraf, maximálně dvě hod v kusé, nesmím ani chrupnout nahlas. Ale nechci ji nechat rvát. Ona neleží, neposlouchá pohádky, jen říká ham a brečí a ječí a lomcuje spruslema, sprajcne se na šířku postele a jeci znova. (Když ji prendam po usnuti u prsa)Unavená z kojení a tehu zároveň, jak máslo, už nejsem, ale vrvnich pár týdnu to bylo maso. omdlevala jsem a trepala jsem se…
Vidis, my zas spavame uplne vsetci v jednej velkej posteli a nevidime v tom najmensi problem
Toto je zas debata, ktora by nikam nepoviedla, kazdy si to zariadi tak, ako to citi.
No, ja bych si nasla doktorku, ktera mne spis podpori
Tohle je ciste osobni nazor pani doktorky. Uvidis sama, zkus to, a kdyz to pujde, tak super! Ja znam spoustu holek, co kojily tandemove, s detma spaly v posteli (to ja taky
) a vsechno bylo v pohode. Ja sama teda prostredni odstavila, kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna (bylo ji 21 mesicu a pila uz jen jednou denne), a jen proto, ze bych to neutahla, byla jsem dost zmozena. Nicmene, kdyz jsem kojila mimino, davala jsem odstrikany mliko i starsimu sourozenci ![]()
Fakt si to udelej, jak ti to vyhovuje, cizi nazor si vyslechni, ale to neznamena, ze se jim musis ridit.
Zakladatelko, já jsem musela v roce syna odstavit, protože jsem otehotnela, byla jsem unavená a vycerpana, moje tělo to prostě nezvladalo, ale malej už byl kojenej jen ráno a večer a vždycky si jen trošku cucnul, takže to šlo naprosto hladce ![]()
S tím spaním v posteli, jestli chces naučit na postylku, tak počítej s tím, že bez pláče se to neobejde, co takhle zkusit před spaním číst pohádku? Já malému ctu od roku a vyhovuje nám to, i když mi asi prd rozumí ![]()
@MarieOVMUC píše:
Ahoj všichni, prosím o řadu a podporu. Byla jsem rozhodnuta kojit tandemove nyní roc. i dceru a za půl roku narozené mimo. Jenže dětská dr mi řekla, že to není dobře ani pro mě, ani pro děti, ztrácím hodně vápníku a mimo nemá dost živin. Že mám odjet na dva dny pryč a nechat malou manželovi. Toho se taky bojím, jak to zvládne. Je to svědomitých a zodpovědný muž a rodič, ale spousta věci mu nejde a nedochazi. Male by solil a sladil všechno jídlo, umýt zadek, to ho natahuje a když malá breci, tak by brečel taky:) dokau si představit v živých barvách paniku a běhání v kruhu, když terka bude brečet, až se bude dusit, že chce mámu a prso. Další věc, spí semnou v posteli, dr říkala, že to není zdravé a že ji mám dat do její postele a nechat křičet až usne, že se to za pár dní zvykne. Co byste dělali vy? Já jsesm bezradná. A fakt je, že terka prso miluje, ale mě to bolí a vadí mi v noci vztavat co dvě hodiny. A to postelove spani mi vadí z mnoha důvodů taky. Ale nedokážu ji nechat křičet a zalykat se s nejistým výsledkem.
diskusi jsem zatím nečetla. já mám syny 22m od sebe, když jsem otěhotněla tak starší pořád vyžadoval kojení min 6krát denně, a mě by bylo líto ho odstavit, kojila jsem celé těhotenství(naposledy 10 h před samotným porodem, těsně po tomto kojení mi rupla vode, 39tt
) pak jsem kvůli porodu vynechala ranní kojení, a večer už jsem kojila oba, novoše i 22m syna. Takže možné to určitě je, já mám gyndaře, který proti tomu nic nenamítal. nejhorší byl první trimestr, to jsem musela brát vitamíny, jinak jsem byla úplně vyčerpaná. Teď kojím oba už 13 m(ano, skoro 3letý syn stále vyžaduje prso ráno i večer
) JInak nakolik mě kluci připravili o žviny, to netuším, ale asi nic hroznýho, krevní obraz mám prý v normě celkem
takže pokud bude všechno ok, a nechceš odstavovat, tak klidně koj dál ![]()
@martulkasloník je zase pravda, že když teď přestanu kojit, tak pak malé dám mlicko zase, pokud by chtěla, po narození druhého.
Kojení buď jak buď, pokud to neublíží, tak budu kojit. Ale to spaní mě deptá. Je nějaké kloudně nenásilně řešení jak naučit spát a nejlépe i usinat v postýlce??
Pokud tě to nebude nadměrně unavovat, tak se toho vůbec neboj, mám několik kamarádek, co kojí tandemově (a starší děti mají i o dost víc, než tvoje dítko) a je to naprosto bez potíží. Samo že to starší dítě si cucne jen občas (hlavně na uspání) a mimino musí mít přednost. Doktorka nemá dobré informace.
A potrat při kojení… To jděte vyprávět ženám do Afriky, která prožívá populační explozi, ženy tam rodí jedno dítě za druhým a tandemové kojení je tam norma.
Já bych vyměnila doktorku.
Do toho, jak dítě spí nebo nespí a jestli ho necháte nebo nenecháte vyřvat, ti nemá co mluvit, pokud se jí nezeptáš. Některý doktorky maj pocit, že dostaly diplom i na výchovné poradenství a znají jedinou zaručeně správnou výchovu dětí.
Myslím, že pokud si pohlídáš stravu, tak klidně koj obě. Já jsem přestala kojit asi ve 4. m těhotenství, ale synek se odstavil sám. Jsou ženský, co je vysává i monokojení tak, že to prostě vzdaj a jsou ženský, kt. děti ukojej klidně do tří let. Poznáš to sama. Pokud budeš vyčerpaná, budeš mít závratě apod., tak to asi zvážíš, ale jinak…
@cuttysark Tak pokud to všem vyhovuje, tak na spaní ve společné posteli nevidím nic špatného, ale pokud někomu ne což @MarieOVMUC píše, tak by se to mělo nějak řešit.
@MarieOVMUC Jinak já tandemově kojím, takže mohu poskytnout i praktické zkušenosti a taky souhlasím s tím, že mimčo si vezme potřebné a pak teprve jsou na řadě ostatní. Třeba já měla furt děsný hlad a jedla jsem tak dvojnásobné porce než normálně.
Nechala bych tomu volnej průběh… Já kojila staršího prcka do cca 20tt, kdy mi to začlo vadit a viděla jsem, že nepije, ale jen žužle, pak jsme ho přesunuli z naší postele do jeho větší postýlky a bez problémů se odstavil…
do té doby jsem si říkala, že budu kojit tandemově, ale pak už jsem toho měla plný zuby… ![]()
Řešila jsem kojení a těhotenstvi zároveň s gyndr a ta říkala, že to je záhul pro mě, že by doplňovala vitamíny, aby to „nesejmulo“ mě, ale kvůli prckovi v břiše to neřešila… Primárně tělo dává mimču v břiše, pak tomu kojicímu se a aź v poslední řadě matce… ![]()
@ivana-domca
prosim te, jak jsi ho naučila na čteni te pohádky??? za jak dlouho pochopil, že se jde potom spát?? plakal ze začátku, jak dlouho??? řeším taky jak dobudoucna naučit dceru usinat misto u prsu ve vlastni postýlce, ale plakat se mi ji nechce nechat…