Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebuji radu. Synovi je 6,5 měsíce, kojený + klasicky příkrmy přes den. Přes den to relativně funguje, nekojím už tak často, ale v noci je peklo. Většinou usíná kolem 19:30 - kojením. Občas se přes večer budí, tak tam chodíme, ale nakojím ho až kolem 22 hod., když jdu spát - má snad radar, i když jdu potichu tak se vzbudí. No a pak to začíná, už jsem rezignovala na postýlku a mám ho u sebe, manžel se odporoučel na gauč, protože to se fakt nedá. Hodinu co hodinu vzhůru a uklidní ho jen kojení - ale jen si cucne, usne.. a za hodinu zas. Jo a vstává kolem 5., to bych fakt vraždila ráno. ![]()
Vyzkoušela jsem upravit režim přes den, ale na noční spánek to nemělo vliv. Napadá mě jen noční odstav natvrdo
Přes den ale chci kojit dál. ![]()
Jde to? U takhle malého miminka, máte někdo zkušenost? Vydržet už se to fakt nedá, trvá to tak 2 měsíce. Možná déle - nevím, čas mi splývá
A jak na to, nakojit v 10 večer a do rána nedat - uhoupat, dudlík, mazlit..? Nevim jestli by bylo řešení to nahrazovat vodou.. ![]()
Dekuji za zkušenosti a postřehy ![]()
První dítě jsem na noc odstavila v cca 8 měsících s vidinou, že se nebude tak často budit, ale budila se naprosto stejně, jenom holt místo prsa sála flašku
Za mě zbytečné a nedělala bych to.
Je ještě malý. Nejspíš se bude budit i tak a místo aby si cucl a spal dál, tak ho budeš dlouho utěšovat protože bude řvát.
Je naprosto normální v noci kojit x krát za noc. Taky bych to nedělala. U nás nepomohly ani večeře, kojila jsem takhle xkrat až do 2,5 let, obě..prostě do odstavu.
Je tu milion diskuzi, všude se doctes to samé. Odstavit jen na noc takhle malé dítě nejde.. ![]()
To je normální, některé děti se takto budí, mají nějakou nepohodu a uklidní je cucnutí. Na noční odstav je ale ještě malinký, to bych zkusila tak v roce. Taky jsem takové jedno dítě měla, soucítím.
To není kojením, neodstavovala bych kvůli nočníku spaní…malá má 14,5m a je už druhé dítě, které mě potřebuje, spí se mnou v posteli a kojí se taky ex až po půl hodině, jak kdy…a to už běhá, tak má pohybu venku dost, normálně se nají a stejně mě v noci potřebuje
ale my máme v domě více pokojů, tak má manžel plnohodnotnou postel a většinou tam má tu starší dceru, ta ještě sama v pokoji taky nechce spát…užíváme si jich, dokud jsou malé, na sex se vždy někde sejdeme ![]()
Jo, taky jsem si myslela, jak odstav pomůže na noční buzení syna a opak byl pravdou. Budil se úplně stejně často, jen už jsem neměla páku, jak ho uklidnit, takže o to déle trvalo ho znovu uspat
Doporučuji společné spaní, prso mu nacpat ještě než se úplně probudí a spát dál.
Taky bych nic neměnila. Můžou trápit třeba zoubky, tak jen potřebuje uklidnit ![]()
Jé, to je ještě malinký, budit se bude i tak. Syn se budí stále a to je mu 2,5 roku. Odstav částečně pomohl ale až ve dvou letech. Některé děti se prostě budí často. Řešila jsem to stejné, kojila jsem vleže a u toho spala. Jinak když měl malý období že se kojil opravdu celou noc tak mi někdo radil kojit více přes den, že v noci dohání co nestihnul. Ale už si nepamatuju jestli to pomohlo, mám to v mlze. 😁
@Kr202248 To mi taky říkali, ale on přes den ani moc kojit víc nechce
A v noci má párty.
@unuděná Jojo, spíme spolu. Jen teda ho na každé kojení přelézám, abych zas střídala prsa.. přemýšlím že se to naučím na jednom boku - střídat obě ![]()
Neblázni, Koj dál, v noci je to nejrychlejší. Spi s ním, tím zkratis časy a on bude spát lépe.
@Brbra píše: Více
Taky jsem střídala strany, ani mě to jinak nenapadlo, prostě spodní prso kojilo ![]()
Jako by jsi mluvila o nás 😆 akorát u nás to začlo někdy v 8 měsících, teď má malá 13 a je to stále děs… někdy se zadari, ze v noci kojim jen 3×, ale většinou ji mám od půlnoci co hodku na prsu. Nastehovala jsem si ji do postele a proste u toho spím…. Manžel se odstěhoval do jiného pokoje, ať se vyspí do práce. Ale nejspíš pije opravdu tak 2×, jinak se potřebuje uklidnit. Vždy u toho usnu a když už se probudím tak do ní trochu vrtám, ať se napije pořádně. Trvá to třeba 10 minut než začne pít, ale pak spí aspoň dvě hodky 😆. Byl to docela šok, protože než tohle peklo začlo tak spala od 3 měsíců celou noc 10-6, to byla pohádka 😆 😆 😆