Jak vše stíháte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
274
2.12.24 13:21

Jak vše stíháte?

Ahoj maminky, mám otázku. Jak vše stíháte s miminkem. Mám doma 6 týdenní holčičku a od té doby co jsme z porodnice, tak nic nestíhám. Malá přes den moc nenaspí, když už spí, tak cca 15-20 minut víc ani omylem. Za tu dobu toho moc nestihnu. V lehátku být nechce, v autosedačce, šátku a postýlce taky ne. Mám jí v ruce a jakmile jí položím začne brečet. Teď před Vánoci jsem nešťastná, nemám uklizeno, peču cukroví po částech :lol: a na sebe nemàm čas už vůbec :mrgreen: no a jen tak tak se věnuji taky manželovi.
Klobouk dolů těm co to stíhají a zvládají :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
2.12.24 13:25
@Kačka9543 píše: Více

Prvně by sis měla uvědomit, že nic stíhat nemusíš ;) Tvoje práce je nyní miminko, vše navíc je nadstandard ;) Na cukroví se letos vyprdni, na úklid můžete jednorázově pozvat výpomoc a na sebe a partnera si holt musíš zkusit najít ten čas v době, kdy malá spí. Ona věčně nebude spát 15-20 minut a taky nebude věčně neodložitelná, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
2.12.24 13:26

Úplně se na vše vyprdni a věnuj se miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.24 13:27

No, tak nějak si myslim, že to je naprosto normální.. :srdce: :mavam: Není potřeba nic stíhat, užij si miminko a každou chvilku oddychu. Miminko napečené cukroví ani úklid neocení a manžel bude spokojenější s pohodovou ženou, než vystreslou a utahanou… tady snad u ten tvůj :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
2.12.24 13:28

Jediný, co musíš stíhat je spát kdykoliv to jen jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.12.24 13:28

Proč pečeš? 8o Úklid jen základní, obědy nechat vozit, chlapa pořádně zapojit a nedělat zbytečný věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.24 13:32

Dítě máme prosincové. Nikam jsem se teda neznala. Chlap uklidil, uvařil, nakoupil.kdyz mimino spalo tak jsem něco uklidila třeba koupelnu, kuchyň, prach, hodila věci do pračky. Všechno jsem dělala když se spalo. Mě teda přijde, že s miminem jsem měla toho času tak nějak víc. S batoletem už to bylo horší. Úklid bývá sisifovska práce už tuplem.

• Citovat
  • Upravit
3709

Ser na peceni, venuj se diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24121

To je naprosto normální hlavně u prvního dítěte :hug: nic si z toho nedělej. Zkus si to ulehčit nejvíc jak to jde. Já si vše kolem Vánoc chystám od září :D prostě bych to s dětmi během adventu nestihla a stejně nestíhám :mrgreen: s dětmi nejde mít naklizeno, vše stíhat. Já hrozně ráda peču, ale teď už dva roky si beru cukroví od babičky. Je to ohromná pomoc ;) doma upeču jen něco málo pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
2.12.24 13:39

Nechtěj ze sebe udělat superženu, supermatku, supermanželku a superhospodyňku v jednom. Z toho se akorát zblázníš, uhoníš a zničíš. Pokud potřebujete cukroví, ať ho obstará manžel, to samé úklid, vaření a vše, na co ti nezbývají síly. Ono mu pak ani nebude vadit, že večer nenaběhneš načesaná v punčoškách k manželským hrátkám, protože bude taky padat na hubu. Mateřská dovolená je celkem dobrý oxymoron. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13609
2.12.24 13:40

Uz par let nic z toho co píšeš nestiham. A nervy mi to netrhá :D ale dobre je zapojit tatínka, jen to nemusi byt pouze na dobu úklidu a pečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18507
2.12.24 13:43

Ja začínám reálně stíhat své plány a sny až teď a to jen díky tomu, ze 2,5 leta chodí od září do školky a ja mam menší úvazek, tak mi zbývá pár hodin týdne jen pro sebe bez deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.24 13:48

Mám podobné staré dítě, spi vždy tak 2.5-3 hodiny, což je krása ve srovnání s tebou a tedy nepeču. Dopoledne, když dítě spi, tak spím s ním :mrgreen:, pak oběd, buď nějaká minutka, nebo vařím na vice dni večer, když je s miminem manžel a šup do mrazáku. Uklízím každý den trošku, peru taky průběžně. Jo, občas někde vidim nepořádek, ale ma psychická pohoda a spánek je na prvním místě.

• Citovat
  • Upravit
35697
2.12.24 13:51

Bylo mi to jedno :nevim: cukroví se ten první rok koupilo, možná jsem něco jeden večer dělala s mladší. Na úklid jsem měla už od těhotenství pomoc. Navíc co vyšuíluješ, Vánoce jsou za 3 týdny nebo kolik, to stejně žádný uklízeno nevydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
2.12.24 13:56

Pro koho jiného než pro sebe pečeš? A kolik toho napekl manžel? Proč se kvůli něčemu, co se má dělat pro radost, jako je vánoční pečení, stresuješ? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí