Jak vše stíháte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76918
2.12.24 18:12
@Kačka9543 píše: Více

mhm, tak ať si manžel okamžitě odvykne, že budeš služka, kuchařka, cukrářka, uklizečka, matka a milenka v jedné osobě,
taky jsi ho zřejmě rozmazlila dosud tím, že všechno jsi dělala pouze ty a skákala kolem něho, který chudáček chodí do práce - chyba,
a nejpozději s narozením dítěte - práce v domácnosti napůl, práce s dítětem také napůl - jinak to všechno špatně dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
2.12.24 18:13

Tak máš kamarádky, rodiče? Přece někdo kolem tebe má asi taky doma cukroví. Nemusíš ho mít 10 kilo a 25 druhů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.24 18:15
@stinga píše: Více

Prosímtě fakt, že chlap neumí napéct 6 druhů cukroví opravdu nevypovídá nic o tom, že by doma nehnul ani prstem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.12.24 18:22

Zeptám se hloupě. Pokud v obydlí nemáte další 3 domácí zvířata a manžel nechodí denně z lesa, tak co při pobytu 1 osoba, 1 miminko a 1 chlap v práci můžete mít v prosinci ( neseká se, nelítá pyl, nemusíš házet tuny sněhu, atd… )za mraky práce doma na úklid?
Tak si tu práci s manželem po jeho příchodu rozdělte. Cukroví někde kup a ten základ snad chlap zvládne ne?

• Citovat
  • Upravit
960
2.12.24 18:34

A do práce má ten chlap také chodit napůl? Já jako hodně nesnáším „tradiční rozdělení rolí“, ale nic se nemá přehánět. Samozřejmě, že ten co je doma s dítětem, nejen více pečuje, ale také více udělá v domácnosti- už jen pro to, že tu domácnost také více obývá a užívá… zakladatelko, ty si urči priority na prvním místě by měla být péče o dítě, pak o sebe a manžela, pak teprve běžný provoz domácnosti a nějaký cukroví by mě ale vůbec netankovalo. Pokud manžel nevidí, s čím je třeba pomocí (oni to opravdu nevidí), tak ho prostě požádej o konkrétní věci- ne přines podej a utri, ale : mohl by sis vzít na starost (já nevím třeba luxovani nebo koupání)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
2.12.24 18:35

Nee to nemůžu říct, že by manžel nic nedělal. Pomáhá mi dá se říct se vším, ale popravdě nějaké věci si přece jen chceš udělat sama, protože když to udělá manžel, tak stejně pak po něm jdeš a předěláváš to :D teda alespoň já to tak mám. Jelikož je výborný kuchař, tak pořád vaří. Úklidu moc nedá, protože je unavený z práce a o malou se postará, ale je to na chvíli a pak začne brečet a už už mi jí strká, že chce asi jíst :D no samozřejmě že pokaždé jíst nechce, ale manžel ještě pořád neví jak jí utišit :lol:. No a cukroví už neřeším. Objednala jsem a je to :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
2.12.24 18:38
@Kunikula Strhana píše: Více

Ju. Jen sem se zeptala jak to zvládají jiné ženy v domácnosti. Zajímalo mě jak to funguje i v ostatních rodinách. Samozřejmě, že malá je pro mě na prvním místě! o tom žádná :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5163
2.12.24 18:41
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
2.12.24 18:45
@pikola píše: Více

No já to mám s rodinou trochu komplikované. Já - taťka už není, matka se nezajímá. Manžel- mamka už není, otec se nezajímá. A kamarádku mám jen jednu a ta má svý starosti, ale zvládáme to s manželem. Akorát jak jsem prvorodička, tak asi něco moc přeháním :D. Musím se uklidnit :mrgreen: a jak jsem psala cukroví už mám objednané :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
2.12.24 18:48
@kocourGarfield píše: Více

Tak to jsem ráda, že nejsem sama :dance: sprchu mám taky na 5-10minut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
2.12.24 18:59

Jdeš na to dobře. Co nejvíc si to zjednoduš, hlavně pro sebe. Hele byly dny v tomhle období věku, kdy jsem neudělala nic jen kojila a ležela nebo chovala malou. Ještě si pečení užiješ dost. Úplný mláďátko jen jednou. Viděla jsi třeba fenku s čerstvými štěňaty nervně pobíhat a něco pořád organizovat? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6917
2.12.24 19:02

Njn, chce to myslet dopředu. Vše, o čem píšeš, jsem měla dávno vyřešeno, protože mi bylo jasné, že ten prostor, čas a síly nejspíš nebudou. A chtěla jsem si užít hlavně dítě.
Na místních skupinách i jinde nabízí cukroví mraky lidí a některé je moc dobré. Seženeš během pár minut na netu. Zrovna tak někoho, kdo Ti umyje okna (nebo co si představuješ za generální úklid). Ten provozní určitě zvládne manžel. Píšeš, že vaří, tak o co jde? Takovéhle ty začátky prostě jsou. Člověk je rád, že se nají, umeje a vyspí. Určitě to zvládnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
2.12.24 19:22

Takže jste jen dva, tak nemusíš hrotit ani návštěvy. Takže vůbec o nic nejde, jen tvůj pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76918
2.12.24 20:19

ale prosím tě, pokud ten chlap není horník nebo slévač v hutích, tak rozhodně není z práce tak unavený, jako žena v šestinedělí celý den s miminkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
2.12.24 20:54

Teď se má manžel věnovat tobě, protože ty udržuješ při životě někoho, kdo je na tvé péči závislý a bez ní nepřežije. Jeho role jako partnera je teď tě podržet, fyzicky, psychicky i materiálně. Takže si z hlavy vyžeň, že musíš něco stíhat a ještě k tomu se věnovat manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí