Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smajlik345 píše:
Tak jistěPřijdete za zaměstnavatelem, který musí platit firmu, zaměstnavatele, energie atd…Samozřejmě neví co bude, jaké další zdražování atd…
A řeknete mu, že plánujete otěhotnět v lednu. A že by výpověď pro nadbytečnost mohl zrušit.Uděláte čáry máry fuk (takový kouzelný prsten by tady chtělo více uživatelek) a přítelkyně otěhotní v lednu, rovnou získáte i potvrzení od lékaře…
Rovnou ji lékař pošle i na nemocenskou. A zaměstnavatel, který bude z vašeho štěstí úplně nadšen…Zruší výpověď, zaplatí ji prvních 14 dní na nemocenské + další věcí, bude ji držet 3 roky místo, možná i dýl…Protože co by pro vás neudělal..
Ale v porovnání vyplacení odstupného, je ten tvůj nápad vlastně lepší
A takový inteligentní člověk, který tady má nápady jaké má (myslím tebe), vydělává 50 tisíc měsíčně… Jistě
Ještě nějakou pohádku máš?
Tak třeba je to šikovny zedník nebo tak, ty se teď platí zlatem. To si klidně může vydělat. Hlavou dělat nemůže.
Hele asi tak, na první dítě sem si počkala pěkných pár let. Takže opravdu nejde plánovat, že otěhotní napoprvé. I když ano, příroda má velmi zvláštní smysl pro humor že jo 🤷🏻♀️
Jinak na PN nevzniká automaticky vůbec žádný nárok, takže když bude zdravá ona aj mimino, tak žádný doktor si diagnózy cucat z prstu nebude. Potom k mateřský no, pokud by si prostě krasotinka našla práci hned jinou a nečekala na oplodnění, tak mateřskou dostane. Ale pokud ji zvládneš živit z výplat, tak práci hledat nemusí. Přijde mi, že prostě jen chcete och.cat systém/zaměstnavatele bez velké námahy. Nějak nevidím smysl v tom, nemít ještě ani poch. canej test a přemýšlet nad mateřskou, PN a dovolenýma ![]()
@JancaS84 píše:
Tak třeba je to šikovny zedník nebo tak, ty se teď platí zlatem. To si klidně může vydělat. Hlavou dělat nemůže.
Tak tak, chlap dělá střechy a je vidět, že řemeslo je potřeba a oceňované. Má teda aj benefit v podobě možnosti práce hlavou, kdyby jednou už byl postarší a nelezl hore ![]()
@JancaS84 píše:
Ne, pro těhotenství ji vyhodit nemůžou. To je nezákonné, ale můžou zrušit pracovní poměr ve zkušební době.
A přesně to ten zaměstnavatel udělá. Pokud to není top zaměstnanec, kterého by si chtěl udržet stůj co stůj. A to ona není.
@Petrrr87 píše:
Tak oni mají dobré vztahy, jen se zdražila elektřina a musel zavřít jednu provozovnu a ona tam byla nejmíň let ze všech a tak šla z kola ven. Myslim si, že jí stáhne tu výpověď. Aspoň nebude muset platit to odstupné ve výši tří platů
Ale ona v době podání výpovědi těhotná není. Tečka. Jestli otěhotní za měsíc nebo dva už není jejich problém
to je váš plán mít dítě.. Oni nemají zájem pak ji x měsíců platit dál.
@shadowbabe píše:
Hele asi tak, na první dítě sem si počkala pěkných pár let. Takže opravdu nejde plánovat, že otěhotní napoprvé. I když ano, příroda má velmi zvláštní smysl pro humor že jo 🤷🏻♀️
Jinak na PN nevzniká automaticky vůbec žádný nárok, takže když bude zdravá ona aj mimino, tak žádný doktor si diagnózy cucat z prstu nebude. Potom k mateřský no, pokud by si prostě krasotinka našla práci hned jinou a nečekala na oplodnění, tak mateřskou dostane. Ale pokud ji zvládneš živit z výplat, tak práci hledat nemusí. Přijde mi, že prostě jen chcete och.cat systém/zaměstnavatele bez velké námahy. Nějak nevidím smysl v tom, nemít ještě ani poch. canej test a přemýšlet nad mateřskou, PN a dovolenýma
Já v tom vidím velký smysl, vůbec tomu nerozumím, jak vidíte. Nikdy jsem nic podobného neřešil. Takže se rád informuji protože s přítelkyní chceme dítě hodně, teď vidím, že bude lepší, když si najde ještě práci a zkusíme to po zkušební době v nové práci.
I když tady byla většina lidí v diskuzi dosti toxická, tak jsem rad, že jsem se něco dozvěděl a vím jak to je.
Těhotenství není nemoc, takže, ne lékař ji bezdůvodně neschopenku nenapíše a na dobu celého těhotenství už vůbec ne. Ten lékař to musí zduvodňovat socialce, pojišťovně, má s tím papírování. A hrozí mu postihy. Tam fakt dobré vztahy nepomůžou.
@Petrrr87 píše:
Já v tom vidím velký smysl, vůbec tomu nerozumím, jak vidíte. Nikdy jsem nic podobného neřešil. Takže se rád informuji protože s přítelkyní chceme dítě hodně, teď vidím, že bude lepší, když si najde ještě práci a zkusíme to po zkušební době v nové práci.
I když tady byla většina lidí v diskuzi dosti toxická, tak jsem rad, že jsem se něco dozvěděl a vím jak to je.
Dobře, tak rozhodně je to lepší, aby byla zaměstnaná. Protože z toho pak plynou jen výhody. O negativech snad nevím ![]()
Ježiš, tady jsou všichni chytří jak rádio! Taky nemám absolutní ponětí, co, jak a kdy platí a se platí. Celý život jsem OSVČ a podobné vyfikun.dace jdou mimo mě, případně se na to zeptám účetní, co mi dělá daně. ![]()
Ne každý je tady zaměstnancem od narození, který má tyhle, neustále se měnící věci, v malíčku! ![]()
@Petrrr87 píše:
To bude nejlepší
. Ještě z přítelkyně udělej ideálně manželku.
Toxický tady nebyl nikdo. Všichni se ti snažili normálně vysvětlit, že to co chcete udělat je nesmysl. Jen si to nějak pořád nechtěl pochopit.
@JancaS84 píše:
To bude nejlepší. Ještě z přítelkyně udělej ideálně manželku.
Toxický tady nebyl nikdo. Všichni se ti snažili normálně vysvětlit, že to co chcete udělat je nesmysl. Jen si to nějak pořád nechtěl pochopit.
No a když se vezmo, nepřijde o odstupný?
✌🏼
@jege píše:
Ježiš, tady jsou všichni chytří jak rádio! Taky nemám absolutní ponětí, co, jak a kdy platí a se platí. Celý život jsem OSVČ a podobné vyfikun.dace jdou mimo mě, případně se na to zeptám účetní, co mi dělá daně.Ne každý je tady zaměstnancem od narození, který má tyhle, neustále se měnící věci, v malíčku!
Však jo. Vždyť se zeptal a my mu odpověděli. To, že to nechtěl pochopil a pořád si mlel svou jak bude zaměstnavatel hodný a určitě výpověď stáhne už je věc druhá.
No, když přítelkyně zahraje u psychiatrie depresi, tak ji napíše neschopenku a tam může rok být.
Tak jistě
Přijdete za zaměstnavatelem, který musí platit firmu, zaměstnavatele, energie atd…Samozřejmě neví co bude, jaké další zdražování atd…
Uděláte čáry máry fuk (takový kouzelný prsten by tady chtělo více uživatelek) a přítelkyně otěhotní v lednu, rovnou získáte i potvrzení od lékaře…

A řeknete mu, že plánujete otěhotnět v lednu. A že by výpověď pro nadbytečnost mohl zrušit.
Rovnou ji lékař pošle i na nemocenskou. A zaměstnavatel, který bude z vašeho štěstí úplně nadšen…Zruší výpověď, zaplatí ji prvních 14 dní na nemocenské + další věcí, bude ji držet 3 roky místo, možná i dýl…Protože co by pro vás neudělal..
Ale v porovnání vyplacení odstupného, je ten tvůj nápad vlastně lepší
A takový inteligentní člověk, který tady má nápady jaké má (myslím tebe), vydělává 50 tisíc měsíčně… Jistě
Ještě nějakou pohádku máš?