Nárok na odstupné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
11.1.23 16:04
@Petrrr87 píše:
Výpověd má ale ke konci února a mohla by otěhotnět v lednu.Takže pokud by teď otěhotněla, tak jedině se domluvit se zaměstnavatelem, aby vrátil výpověď a ona šla na nemocenskou. Odstupné oželíme, hlavně aby měla mateřskou.

Tak jistě :mrgreen: Přijdete za zaměstnavatelem, který musí platit firmu, zaměstnavatele, energie atd…Samozřejmě neví co bude, jaké další zdražování atd…
A řeknete mu, že plánujete otěhotnět v lednu. A že by výpověď pro nadbytečnost mohl zrušit. :mrgreen: Uděláte čáry máry fuk (takový kouzelný prsten by tady chtělo více uživatelek) a přítelkyně otěhotní v lednu, rovnou získáte i potvrzení od lékaře…
Rovnou ji lékař pošle i na nemocenskou. A zaměstnavatel, který bude z vašeho štěstí úplně nadšen…Zruší výpověď, zaplatí ji prvních 14 dní na nemocenské + další věcí, bude ji držet 3 roky místo, možná i dýl…Protože co by pro vás neudělal..
Ale v porovnání vyplacení odstupného, je ten tvůj nápad vlastně lepší :mrgreen:
A takový inteligentní člověk, který tady má nápady jaké má (myslím tebe), vydělává 50 tisíc měsíčně… Jistě :lol:
Ještě nějakou pohádku máš? :roll:

• Citovat
  • Upravit
35890
11.1.23 16:15
@smajlik345 píše:
Tak jistě :mrgreen: Přijdete za zaměstnavatelem, který musí platit firmu, zaměstnavatele, energie atd…Samozřejmě neví co bude, jaké další zdražování atd…
A řeknete mu, že plánujete otěhotnět v lednu. A že by výpověď pro nadbytečnost mohl zrušit. :mrgreen: Uděláte čáry máry fuk (takový kouzelný prsten by tady chtělo více uživatelek) a přítelkyně otěhotní v lednu, rovnou získáte i potvrzení od lékaře…
Rovnou ji lékař pošle i na nemocenskou. A zaměstnavatel, který bude z vašeho štěstí úplně nadšen…Zruší výpověď, zaplatí ji prvních 14 dní na nemocenské + další věcí, bude ji držet 3 roky místo, možná i dýl…Protože co by pro vás neudělal..
Ale v porovnání vyplacení odstupného, je ten tvůj nápad vlastně lepší :mrgreen:
A takový inteligentní člověk, který tady má nápady jaké má (myslím tebe), vydělává 50 tisíc měsíčně… Jistě :lol:
Ještě nějakou pohádku máš? :roll:

Tak třeba je to šikovny zedník nebo tak, ty se teď platí zlatem. To si klidně může vydělat. Hlavou dělat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.1.23 16:26

Hele asi tak, na první dítě sem si počkala pěkných pár let. Takže opravdu nejde plánovat, že otěhotní napoprvé. I když ano, příroda má velmi zvláštní smysl pro humor že jo 🤷🏻‍♀️
Jinak na PN nevzniká automaticky vůbec žádný nárok, takže když bude zdravá ona aj mimino, tak žádný doktor si diagnózy cucat z prstu nebude. Potom k mateřský no, pokud by si prostě krasotinka našla práci hned jinou a nečekala na oplodnění, tak mateřskou dostane. Ale pokud ji zvládneš živit z výplat, tak práci hledat nemusí. Přijde mi, že prostě jen chcete och.cat systém/zaměstnavatele bez velké námahy. Nějak nevidím smysl v tom, nemít ještě ani poch. canej test a přemýšlet nad mateřskou, PN a dovolenýma :think:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
11.1.23 16:27
@JancaS84 píše:
Tak třeba je to šikovny zedník nebo tak, ty se teď platí zlatem. To si klidně může vydělat. Hlavou dělat nemůže.

Tak tak, chlap dělá střechy a je vidět, že řemeslo je potřeba a oceňované. Má teda aj benefit v podobě možnosti práce hlavou, kdyby jednou už byl postarší a nelezl hore :lol:

• Citovat
  • Upravit
8865
11.1.23 16:29
@JancaS84 píše:
Ne, pro těhotenství ji vyhodit nemůžou. To je nezákonné, ale můžou zrušit pracovní poměr ve zkušební době.

A přesně to ten zaměstnavatel udělá. Pokud to není top zaměstnanec, kterého by si chtěl udržet stůj co stůj. A to ona není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35797
11.1.23 16:34
@Petrrr87 píše:
Tak oni mají dobré vztahy, jen se zdražila elektřina a musel zavřít jednu provozovnu a ona tam byla nejmíň let ze všech a tak šla z kola ven. Myslim si, že jí stáhne tu výpověď. Aspoň nebude muset platit to odstupné ve výši tří platů

Ale ona v době podání výpovědi těhotná není. Tečka. Jestli otěhotní za měsíc nebo dva už není jejich problém :roll: to je váš plán mít dítě.. Oni nemají zájem pak ji x měsíců platit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.1.23 16:38
@shadowbabe píše:
Hele asi tak, na první dítě sem si počkala pěkných pár let. Takže opravdu nejde plánovat, že otěhotní napoprvé. I když ano, příroda má velmi zvláštní smysl pro humor že jo 🤷🏻‍♀️
Jinak na PN nevzniká automaticky vůbec žádný nárok, takže když bude zdravá ona aj mimino, tak žádný doktor si diagnózy cucat z prstu nebude. Potom k mateřský no, pokud by si prostě krasotinka našla práci hned jinou a nečekala na oplodnění, tak mateřskou dostane. Ale pokud ji zvládneš živit z výplat, tak práci hledat nemusí. Přijde mi, že prostě jen chcete och.cat systém/zaměstnavatele bez velké námahy. Nějak nevidím smysl v tom, nemít ještě ani poch. canej test a přemýšlet nad mateřskou, PN a dovolenýma :think:

Já v tom vidím velký smysl, vůbec tomu nerozumím, jak vidíte. Nikdy jsem nic podobného neřešil. Takže se rád informuji protože s přítelkyní chceme dítě hodně, teď vidím, že bude lepší, když si najde ještě práci a zkusíme to po zkušební době v nové práci.
I když tady byla většina lidí v diskuzi dosti toxická, tak jsem rad, že jsem se něco dozvěděl a vím jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21901
11.1.23 16:41

Těhotenství není nemoc, takže, ne lékař ji bezdůvodně neschopenku nenapíše a na dobu celého těhotenství už vůbec ne. Ten lékař to musí zduvodňovat socialce, pojišťovně, má s tím papírování. A hrozí mu postihy. Tam fakt dobré vztahy nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.1.23 16:41
@Petrrr87 píše:
Já v tom vidím velký smysl, vůbec tomu nerozumím, jak vidíte. Nikdy jsem nic podobného neřešil. Takže se rád informuji protože s přítelkyní chceme dítě hodně, teď vidím, že bude lepší, když si najde ještě práci a zkusíme to po zkušební době v nové práci.
I když tady byla většina lidí v diskuzi dosti toxická, tak jsem rad, že jsem se něco dozvěděl a vím jak to je.

Dobře, tak rozhodně je to lepší, aby byla zaměstnaná. Protože z toho pak plynou jen výhody. O negativech snad nevím ;)

• Citovat
  • Upravit
36416
11.1.23 16:42

Ježiš, tady jsou všichni chytří jak rádio! Taky nemám absolutní ponětí, co, jak a kdy platí a se platí. Celý život jsem OSVČ a podobné vyfikun.dace jdou mimo mě, případně se na to zeptám účetní, co mi dělá daně. :zed:

Ne každý je tady zaměstnancem od narození, který má tyhle, neustále se měnící věci, v malíčku! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35890
11.1.23 16:46
@Petrrr87 píše:
I když tady byla většina lidí v diskuzi dosti toxická, tak jsem rad, že jsem se něco dozvěděl a vím jak to je.

To bude nejlepší :palec:. Ještě z přítelkyně udělej ideálně manželku.
Toxický tady nebyl nikdo. Všichni se ti snažili normálně vysvětlit, že to co chcete udělat je nesmysl. Jen si to nějak pořád nechtěl pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.1.23 16:49
@JancaS84 píše:
To bude nejlepší :palec:. Ještě z přítelkyně udělej ideálně manželku.
Toxický tady nebyl nikdo. Všichni se ti snažili normálně vysvětlit, že to co chcete udělat je nesmysl. Jen si to nějak pořád nechtěl pochopit.

No a když se vezmo, nepřijde o odstupný? :think: ✌🏼

• Citovat
  • Upravit
35890
11.1.23 16:51
@jege píše:
Ježiš, tady jsou všichni chytří jak rádio! Taky nemám absolutní ponětí, co, jak a kdy platí a se platí. Celý život jsem OSVČ a podobné vyfikun.dace jdou mimo mě, případně se na to zeptám účetní, co mi dělá daně. :zed:Ne každý je tady zaměstnancem od narození, který má tyhle, neustále se měnící věci, v malíčku! :cert:

Však jo. Vždyť se zeptal a my mu odpověděli. To, že to nechtěl pochopil a pořád si mlel svou jak bude zaměstnavatel hodný a určitě výpověď stáhne už je věc druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21901
11.1.23 16:51

@jege no a proto tady jsi, aby ses dovzdělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
11.1.23 16:53

No, když přítelkyně zahraje u psychiatrie depresi, tak ji napíše neschopenku a tam může rok být.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky