Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@shadowbabe píše:
No a když se vezmo, nepřijde o odstupný?✌🏼
No tak
![]()
Ale může mít pak slevu na manželku a to už je pak na daních pěkná částka.
@Andromeda81 píše:
No, když přítelkyně zahraje u psychiatrie depresi, tak ji napíše neschopenku a tam může rok být.
Jasně a ten psychiatr je úplně pitomý, studoval zbytečně a vůbec nepozná, kdo je opravdu nemocný a kdo jen vyčůraný.
Ještě můžem poradit, že když si nechá vlakem přejet nohy, tak dostane invalidni důchod už napořád.
@mado píše:
Jasně a ten psychiatr je úplně pitomý, studoval zbytečně a vůbec nepozná, kdo je opravdu nemocný a kdo jen vyčůraný.Ještě můžem poradit, že když si nechá vlakem přejet nohy, tak dostane invalidni důchod už napořád.
Když řekne že nemůže otěhotnět tak ji to dá. Řekne že ji nechutná jist a má problém vstát vůbec z postele. A co myslíš, že ten psychiatr asi tak overuje. Dostane dotazník s otázkama, kde je jasný už předem jak má odpovídat. Já u něj byla, ale já teda depky fakt měla. Ale kdybych lhala, nezjistil by ani prd.
@Andromeda81 ale určitě ji nenechá jen tak marodit měsíce. Lékař se neorientuje jen podle dotazníku. On ví, co a jak má sledovat a na co se ptát.
Vzhledem k tomu, jak jsou teď psychiatři a psychologové vytížení, tak pokud se k nějakému dostane, tak ji vezme za půl roku, což je v situaci zakladatelky dost bezpředmětné.
@jege píše:
Ježiš, tady jsou všichni chytří jak rádio! Taky nemám absolutní ponětí, co, jak a kdy platí a se platí. Celý život jsem OSVČ a podobné vyfikun.dace jdou mimo mě, případně se na to zeptám účetní, co mi dělá daně.Ne každý je tady zaměstnancem od narození, který má tyhle, neustále se měnící věci, v malíčku!
Právě, jsem taky OSVČ a přiznám se, že vůbec nemám o tomhle ponětí. Tady ti ale okamžitě napíšou, že jsi hloupej, nemůžeš se živit hlavou a tak 😅 To je poprvé, co se o něco takového zajímám.
@JancaS84 píše:
Však jo. Vždyť se zeptal a my mu odpověděli. To, že to nechtěl pochopil a pořád si mlel svou jak bude zaměstnavatel hodný a určitě výpověď stáhne už je věc druhá.
Tak on než ji vyhodil, tak byl z toho hodně špatnej že musí nějakou vyhodit a sám řekl, že by bylo nejlepší, kdyby nějaká z nich otěhotněla.
@Petrrr87 píše:
Tak on než ji dal výpověď, tak byl z toho hodně špatnej že musí nějakou vyhodit a sám řekl, že by bylo nejlepší, kdyby nějaká z nich otěhotněla.
@mado píše:
@Andromeda81 ale určitě ji nenechá jen tak marodit měsíce. Lékař se neorientuje jen podle dotazníku. On ví, co a jak má sledovat a na co se ptát.
Vzhledem k tomu, jak jsou teď psychiatři a psychologové vytížení, tak pokud se k nějakému dostane, tak ji vezme za půl roku, což je v situaci zakladatelky dost bezpředmětné.
Vezmou do týdne, ale ne každý. A teda psychiatr musí vzít dřív. To by taky člověk moh mezitím spáchat sebevrazdu. A já byla doma pár mesicu a ukončila to na vlastní zadost a dala výpověď v práci, protože 6ti hodinové vycházky nejsou na psychiku nicmoc.
@Petrrr87 píše:
Tak on než ji vyhodil, tak byl z toho hodně špatnej že musí nějakou vyhodit a sám řekl, že by bylo nejlepší, kdyby nějaká z nich otěhotněla.
Tak to také musíš napsat hned, že zaměstnavatel by nebyl proti, aby z toho zdejší „chápající“ osazenstvo nepochopilo, že chystáte na zaměstnavatele boudu.
A proč přítelkyně rovnou neřekla, že se teda pokusí otěhotnět, ať šéfovi ulehčí dilema, jelikož přání vedení je pro ní nade vše? ![]()
@jege píše:
Tak to také musíš napsat hned, že zaměstnavatel by nebyl proti, aby z toho zdejší „chápající“ osazenstvo nepochopilo, že chystáte na zaměstnavatele boudu.A proč přítelkyně rovnou neřekla, že se teda pokusí otěhotnět, ať šéfovi ulehčí dilema, jelikož přání vedení je pro ní nade vše?
Nějak jsme se rozhoupali až teď bohužel a evidentně není ideální doba 😅
@Andromeda81 píše:
Vezmou do týdne, ale ne každý. A teda psychiatr musí vzít dřív. To by taky člověk moh mezitím spáchat sebevrazdu. A já byla doma pár mesicu a ukončila to na vlastní zadost a dala výpověď v práci, protože 6ti hodinové vycházky nejsou na psychiku nicmoc.
Dala bys mi kontakt na toho psychiatra, co tě vezme do týdne? Já nedávno měla slabší období a tak jsem obvolávala snad všechny ve městě a nejbližší termín byl za 3 měsíce. Neměla jsem teda suicidální sklony, ale předpokládám, že to by případně zakladatelova žena s hranou depkou taky neměla. A člověk co by tvrdil že ano jen aby dostal brzký termínek, i když žádné nemá, by byl teda solidní kreatura.
A teda radit někomu ať předstírá psychické obtíže, aby mohl doma bezdlůvodně sedět na prd.eli…
Chudáci lidi co tu pomoc potřebují pak musí čekat dlouho, protože má někdo takhle chytré nápady.
@Parninas píše:
Dala bys mi kontakt na toho psychiatra, co tě vezme do týdne? Já nedávno měla slabší období a tak jsem obvolávala snad všechny ve městě a nejbližší termín byl za 3 měsíce. Neměla jsem teda suicidální sklony, ale předpokládám, že to by případně zakladatelova žena s hranou depkou taky neměla. A člověk co by tvrdil že ano jen aby dostal brzký termínek, i když žádné nemá, by byl teda solidní kreatura.A teda radit někomu ať předstírá psychické obtíže, aby mohl doma bezdlůvodně sedět na prd.eli…![]()
Chudáci lidi co tu pomoc potřebují pak musí čekat dlouho, protože má někdo takhle chytré nápady.
Byl to někdo na Vinohradech (tím myslím městskou část, ne nemocnici). Já nakonec šla k jinému, kterého jsem sehnala přes známého do dvou dnu.
Ten týden bych taky ráda viděla. Sháněli jsme pro starší příbuznou ambulantní psychiatrii na doporučení jejího neurologa, v celém kraji, většina nebrala a měla čekací listinu. Pokud by si někdo chtěl sáhnout na život, tak odvézt do léčebny k hospitalizaci. Jinam jsi ráda, že tě někdo vezme a čekáš. Psychiatři stejně jako pediatři postupně odcházejí do důchodu a není za ně náhrada. Není to vyhledávaný obor u mediků, takže nějaké, že musí vzít a do týdne vzít, opravdu neplatí. I doktor je jenom člověk a má 24 hodinový den.
@Parninas jo a nevím, zda bych to někomu radila. Na netu to beru spíš jako akademickou debatu, jaké jsou možnosti.
@Petrrr87 ochrana lhůta je 180 dní, do té se nevejdete, takže nárok na mateřskou mít nebude.