Odstupné a pak pracák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odstupné a pak pracák
Dobrý den chci se zeptat zrušili moje místo mám nárok na odstupné?Nechci ani podepsat dohodu,protože od Nového roku je to na pracáku za nižšší peníze dohodli jsme se na ukončení ze strany zaměstnavatele.A ted se chci zeptat půjdu na pracák a budu mít odstupné na 2 nebo 3 měsíce a pak mi budou podporu těch 5měsíců vyplácet po 3měsících odstupného tak mám tedy 8měsíců šanci hledat práci nebo jak to je.Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
nemám s tím zkušenost,ale myslím si,že když dostaneš to odstupné tak ti to vlastně vyplatí hned naráz k poslední výplatě a hned jdeš nahlásit na úřad práce,jak skončíš v práci a budeš brát těch 5 měsíců podporu,jako máš čas na hledání práce jak chceš,ale s tím že 5 měsíců budeš mít podporu (plus zezačátku peníze z odstupného)no a po těch 5 měsících můžeš být dál na úřadu práce a hleda práci,ale už ti nebudou posílat podporu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
není to letos nově tak,že když dostaneš odstupný tak ti pracák tu dobu za kterou dostaneš odstupné neplatí podporu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha tak to opravdu nevim jak sem psala nemam s tim zkusenost,ale mozne to je porad jsou nejake zmeny,ale predtim to tak fungovalo,tak se dyztak omlouvam za mylnou informaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dohodu podepsat můžeš, ale musí tam být výslovně napsáno, že to je pro nadbytečnost/reorganizaci.
(stejně jako když to budeš podepisovat prý z důvodu péče o dítě, pro které nemáš školku, ale já to mam pro nadbytečnost a reorganizaci firmy)
Při dohodě je odstupné 3platy, při výpovědi pro výše uvedené důvody 2měsíční výpovědní lhůta plus 3 platy odstupného
Na pracáku se nahlásíš, ale vyplácet začnou až od 4měsíce doma (protože za ty 3měsíce máš odstupné). Dostávat budeš podporu do těch 5měsíců s tím, že vyplácení se nekrátí, ale jen odloží o ty 3m odstupného
Sama se jdu hlásit v týdnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti zaměstnavatel umožní dvouměsíční výpovědní lhůtu, máš nárok na 3 odstupné platy dle zákony. Odstupné se vyplácí v posledním řádném výplatním termínu. POkud budeš podepisovat dohodu, nech si tam napsat jak důvod ukončení pracovního poměru, odstupné, jeho výši, tak termín, ke kterému bude odstupné vyplacené. Nevyplácí ti tedy odstupné tři měsíce jednu výplatu, ale jednorázově. OHledně podpory a pracáku nevím, jen tuším, že dřív bylo možno i nějaký prodloužení trvání nároku na podporu, když sis udělala nějakou rekvalifikaci v rámci pracáku. Ale fakt netuším, to ti tam všechno poradí, já naštěstí na pracáku nikdy nebyla. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na to ukončení pozor! Protože na odstupné máš právo jen v některých případech. Manžel vyhazoval z firmy holku, protože byla neschopná a řekl jí že to ukončí dohodou, no a ona mu druhý den volala její maminka, jestli by se to nemohlo ukončit z organizačních důvodů (to by měla nárok na 3 měsíční odstupné) Tak jí řekl že se zbláznila. Pracovala u nás 2 měsíce a ještě chtěla odstupné. Tak pozor aby si tam měla napsané organizační důvody, aby si nepřišla zkrátka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám nebo spíš měla dobrou šéfovou jen podniká a už se uživý tak tak sama a tak snad po těch letech co jsem tam byla se rozumně domluvíme aspon doufám akorát budu doufat v nějakou tu práci manžel dělá na směny tak já můžu mít jenom ranní tak to bude asi složité,ale obejdu asi vše kam se dá jeden po druhém a uvidím.Tak pokud jsem to pochopila mám na to tedy 8měsíců 3měs.odstupné +5měs.pracák tak snad něco seženu doma nechci být jsem ráda mezi lidma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda maminky ci nastavající maminky..
vedouci mi nabídla odstupné 7 x mesicni plat,ale na netu jsem nasla ze od nového roku mi muze dat minimalne 3 x mesicni plat, ale ted sedmimesicni se mi zda moc.. muze mi to vubec nabidnout a nevite co by vse a jak by melo byt tedy ve vypovedi dohodou napsano??? a na co si treba dat pozor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jitkabokule píše:
není to letos nově tak,že když dostaneš odstupný tak ti pracák tu dobu za kterou dostaneš odstupné neplatí podporu?
Ano je to tak. Podporu budeš dostávat až pak.
Odstupné ti může být nabídnuto prakticky jakékoliv. (zákonem je stanovena pouze min. částka) Záleží na tom, co je ve firmě obvyklé. Např. u nás se odstupné počítá podle odpracovaných let – je to tak uvedeno i ve smlouvě (tj. zaměstnanec může dostat i 12náct platů….atd.). S výpovědí bohužel neporadím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj moc dekuju.. uz jsem od vedouci dostala kolektivni smlouvu jako ma nase firma, takze mi to zaskrtala a opravdu 7×… ale dekuju moc…
kazdopadne az tu vypoved dohodou dostanu do rukou tak to poradne proctu abych vedela co a jak a nebyla tam naka „záludnost“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky.. koncim v praci dohodou ze strany zamestnavatele, dostanu sedmimesicni odstupné.. mam jit na pracak aby mi platili socialni a zdravtoni.. ale dostanu i podporu? nevite? kdyz je to z organizacnich duvodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no podporu myslím že nedostaneš jelikož jsi dosala odstupné ale netuším jak to máš s ochranou lhůtou to si budeš muset zjistit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co myslis ohledne ochranné lhuty??? jako na materskou? to se vejdu.. to je 180 dni.. a od 1.5 budu doma a 19. cervence mam nastup na materskou..takze se tam krasne vejdu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, můžu mít taky dotaz? Můj taťka dostal k 1.4.2012 výpověď protože firma „krachuje“ resp, ta ve který dělal, tak zkrachovala, ale koupila to jiná firma a to s tím, že si nechala jen polovinu zaměstnanců a ostatním dala postupně výpověď… Dělal tam přesně půl roku, takže už měl po zkušebce, ale smlouvu měl jen na rok… je mu 60, takže asi těžko teď najde zase nějakou jinou práci ![]()
No, ale situace je taková, že jim ten původní majitel nezaplatil několik výplat (v případě mého táty říjen a prosinec ano, listopad, leden, únor a březen ne) ty poslední 3 platy mu ve výši podle výplatní pásky zaplatí ÚP, to už má od nich podepsaný… měl by dostat 2 měsíce odstupné, to mu zaplatí taky ÚP? A jak to pak bude mít s podporou, tu taky dostane nebo ne? No, měl od původního majitele dostat ještě přes 20.000 na dietách za služební cesty, ale to nedostal a asi už ani od nikoho nedostane, co? ![]()
Díky moc za odpovědi, na ÚP mu totiž nic moc neřekli a neporadili
je jich víc, tak se dohodli a chtějí to řešit s právníkem, má to smysl? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit