Odstupné a pak pracák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj nejsem si jista.. ale myslim že ano, že odstupné mu dá urad prace a ten to pak bude vymahat po firme..ael abych nekecala.. presne nwm…:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kátísek
Taky myslím že to tak nějak je, ale právě nějak nechápu jak to budou vymáhat po firmě která defacto už neexistuje
teda jo, ale přejmenovali se a je jný majitel
ale tohle je mi asi šumák, spíš mě zajímá jestli táta ty peníze vůbec dostane a jak dlouho může pracáku trvat než mu to zaplatí? Za posledního půl roku dostal jen 2 výplaty
na služebkách (skoro 2 měsíce v německu a 3 týdny po ČR) nedostal diety, jen měli zaplacený ubytko, ale beze stravy, no a ono to venku stojí vždy víc jak doma, že
… takže žijí jen z máminýho platu a to při placení poplatků na barák a půjčky a hypotéky není teda moc, vpodstatě to její plat ani nepokryje ani když bere přesčasy co může (táta měl o polovinu víc než ona) a už vyčerpali veškeré rezervy co měli
ráda bych jim pomohla, ale sami máme jen můj rodičák a manželův invalidní důchod a taky to máme tak, tak
… kurňa, tohle je pech, nastoupit do nové práce těsně před důchodem a firma zkrachuje
ani nevím kdy že může jít do předčasného a o kolik peněz tím přijde nebo jestli se to v současnosti nevyplatí víc než zůstat na pracáku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysicka31 joo je to pech.. covece takhle do detailu to nevim, musi se ptat na tom pracaku nebo primo nejaky pravnicky treba..ale je to sileny..:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kátísek píše:
co myslis ohledne ochranné lhuty??? jako na materskou? to se vejdu.. to je 180 dni.. a od 1.5 budu doma a 19. cervence mam nastup na materskou..takze se tam krasne vejdu..
Na podporu mít nárok nebudeš, díky tomu, že budeš mít odstupné, tak 3 měsíce bys nedostávala nic a pak už jo, ale mezitím nastoupíš na PPM, takže od UP nedostaneš nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kátísek píše:
ale to socialni a zdravotni mi zaplati ne?
Jojo, to jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a kdyz skoncim v praci.. mohu pak treba 2. kvetna nastoupit na neschopenku? ze by mi ossz platilo pak ty dva mesice nez nastoupim na PPM? vim ze tech prvnich 21 dnů nedostanu nic, nemam uz zamestnani..ale pak…??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kátísek píše:
a kdyz skoncim v praci.. mohu pak treba 2. kvetna nastoupit na neschopenku? ze by mi ossz platilo pak ty dva mesice nez nastoupim na PPM? vim ze tech prvnich 21 dnů nedostanu nic, nemam uz zamestnani..ale pak…??
To by se pak asi zrušila výpověď a dostávala bys nemocenskou a nedostala odstupné, ne? Takhle to tedy chápu já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ja prave nwm.. me jedna pani rikala ze vypoved podepisu dostanu odstupny a pak jsem par dni v naky ochrany lhute a muzu jit na neschopenku.. tak se ptam zda nevite
ale asi to encham byt abych o neco jeste neprisla… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysicka31 píše:
To by se pak asi zrušila výpověď a dostávala bys nemocenskou a nedostala odstupné, ne? Takhle to tedy chápu já
Pokud se jedná o dohodu, tak ta se žádnou neschopenkou neruší, ani kdyby se na neschopenku nastoupilo za trvání pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takze ja kdyz podepisu dohodu o rozvazani pracovniho pomeru a mam tam odstupné k 30.4. ze koncim.. takze kdyz bych nastoupila treba 25. dubna tak odstupné mi zustane a budu pobirat nemocenskou nebo jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kátísek Jojo, nemocenskou za toho 25 - 30 by ni ještě platil zaměstnavatel, pak by byla pauza a od 22 dne by platila ČSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takze kdyz dochodim do 30. dubna v praci a 2.5. si dojdu k dr ze chci neschopenku tak mi ji bude od 22.dne platit ossz az do nastupu na materskou a tim padem se nemusim hlasit na pracak? nebo musim i na pracak??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a je mozny, ze kdyz na tyden chci jet k mamce, ze to staci nahlasti ze budu jinde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kátísek píše:
a je mozny, ze kdyz na tyden chci jet k mamce, ze to staci nahlasti ze budu jinde?
Nestačí to nahlásit, musí ti to dr. povolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit