Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den/ahoj,
když nemám odvoz k porodu (přítel si teprve bude řidičák dělat) je možné třeba v den kdy bude termín si jít už lehnout do nemocnice? Nechají mě tam i když třeba ještě ten den rodit nebudu? Jde mi o to, že nechci pak rychle shánět taxi (přece jen to není nejlevnější) a do sanitky nevezmou přítele (chtěla bych ho u porodu, tak se bojím, aby pak stihl přijet). Prostě jestli je možné ležet v nemocnici dřív? Jestli mi to třeba nedovolí z důvodu, že bych zabírala zbytečně místo? Nemáte někdo zkušenost prosím?:)
Ahoj, mně do sanitky normálně manžela vzali. Nevím jak je to s nesezdanými páry, ale myslím, že když jim vysvětlíš situaci, vezmou ho.
@00verča00 Ne, nenechají, termín porodu je plus mínus 14 dní, takže si tě tam nebudou takovou dobu pěstovat, pokud už nebude porod v běhu. A v hodně frekventovaných porodnicích tě tam nenechají ani když bude v začátcích…
Pochybuju, že by vás vzali do nemocnice dřív. A to by přece stejně přítele neřešilo. Nebo by si tam vzal spacák a spal třeba několik dní v nemocnici? Ono to totiž nemusí být v termínu.
No podle mě tohle nedovolí jít si lehnout do nemocnice jen tak, ale nevím. Buď ten taxi a nebo někdo známý? Nebo nevím jak jinak to udělat.
@Pozitivni-obrazy opravdu?? To by bylo nejlepší řešení
já právě četla dost diskuzí (ne jen tady), že právě je to prý zakázané nebo co
ale asi záleží na konkrétním sanitářovi
děkuju za naději, snad to tak dopadne:)
Tak i kdyby si šlo v termín porodu lehnout do nemocnice (nejde) tak on tam s tebou asi ležet celou dobu nebude, takže ti to moc nevyřeší. Dítě nemá v břiše kalendář, ten termín je přibližný.
V akutní případy můžeš zavolat sanitku, jinak po vlastní ose. Určitě nejedete přes půl republiky.
V nemocnici si tě nenechají určitě. Se s někým na ten odvoz domluvte, pokud to bude zrovna možné.
@Sofie92 já si myslím, že to asi nepůjde, už i kvůli ostatním případům, abych nezabírala místo
ještě mám dost času, tak zjišťuji všechny možnosti
děkuju za odpověď
Sanitka, taxik, známy, soused… těch možností je hodně. Určitě si tě tam nenechají když nebude nic v běhu. Buď se domluv se saniťákem - můžeš narazit na někoho rozumného, kdo to pochopí. Nebo si hold přítel bude muset vzít taxika. Jako prvorodička to stejně nebude hopem. I když jsou i výnimky.
@00verča00 Tak si vezmi taxíka, ten tě zaveze kam chceš a s kým chceš. Dopředu si udělej reference, na základě toho si vyber taxislužbu a číslo si ulož do telefonu. Měla jsem to tak u všech dětí. Ne tedy kvůli manželovi, ale kvůli tomu, že sanitka vozí do spádové porodnice a já chtěla rodit v jiné.
@Tunrida v Praze jsme krátce a známé tu moc nemáme :/ a když už tak ne s autem právě
čas ještě máme, tak to nějak snad vymyslíme
děkuji
Jinak kdyby to šlo si lehnout dopředu do porodnice, tak stejně bude muset manžel odvoz do porodnice pro sebe pak nějak vyřešit, když to bude v nevhodnou dobu, třeba v noci
Jinak třeba moje kamarádka se do porodnice odvezla sama, její manžel taky neměl řidičák, takže jel jako spolujezdec, já si to nedovedu představit ![]()