Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky moc všem gratuluji k prťousům! Já jsem od neděle doma a teda žádná sláva, ještě že má přítel dovcu a pomáhá mi. Jsem celá bolavá, mám velký nastrih a zkouším všechno možné a stále to dost bolí, jen v leze je to o trochu lepší. Sednout si neexistuje. Máte nakou radu čím si pomoct? Krom teda řepiku a dubové kůry, ledu. A ještě mám od porodu problém s mocenim, nejdřív to nešlo vůbec, takže sem měla cevku a teď teda aspoň ve sprše se vycuram, záchod nepřipadá v úvahu. Stalo se to některé? A nevíte jestli bych si mohla vzít ibalgin na bolest, když kojim? Paralen na mě bohužel vůbec nepůsobí.
Já chodila čůrat do sprchy měsíc. Hlavní je, že to jde. Na spodek mi nejvíc pomáhalo větrat a často oplachovat. Brufen můžeš.
Hodně větrej „spodek“ a oplachuj obyč. vodou nebo heřmánkem či šavějí, žádnou chemii. Kalhotky sítované natahovací máš?
Mě pomohl gel na hojení hráze od Nobilis, moc to ulevovalo a pomohlo to rychlému zahojení poranění. Čůrat bez proudu vody jsem mohla asi po dvou až třech týdnech.
Ibalgin určitě ne, pokud kojíš, jedině paralen…
Jinak je hlavní, že to jde, někomu hojení trvá delší dobu. Hodně štěstí ![]()
@megy.misa
Ibalgin je kontraindikovany v těhotenství, při kojení ne, naopak přechází do mm míň než paralen. Říkali mi to i v porodnici ![]()
@dickys A nám zase říkali, stejně jako v lékárně, že kromě paralenu nic…
Mne laktacni po 10 dbech vyndala stehy a obrovska uleva. Asi dva se mi uz podebiraly.
Ibalgin můžeš. Jinak na hojení bych doporučila chlorofyl ve spreji. Je to super věc, jen tedy hrozne barví. Ve sprše jsem musela curat cele sestinedeli - to se srovná az splaskne spodek.
@megy.misa
Tak v tom případě bych jim doporučila prostudovat SPC nebo alespoň příbalový leták, obojí na sukl.cz ![]()
Mám holčičku narozenou ve 26tt, od začátku měla mléko ode mě, i přes to, že byla extrémně nedonošená, tak jsem ibalgin mohla.
Na sezení mi hodně pomáhal klasický dětský nafukovací kruh. Seděla jsem na něm snad 14 dnů. A čůrej zatím ve sprše, ono se to dá během těch 6 týdnů do kupy.
@dickys No vidíte a já jim nemám absolutně důvod nevěřit, tohle říkají snad naprosto všude, ibalgin se nedoporučuji ani v těhu, ani při kojení ![]()
Doporučuji několikrát denně koupel v hypermanganu, mě to po prvním porodu hodně pomohlo a za par dni jsem byla zahojena