Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj malé je 6 měsíců a začíná se přetáčet na boky, a máme problém se zavinutím, když je zavinutá tak se furt kroutí, a když jí rozbalím tak nedokáže usnout, furt se leká, dokáže spát venku jen s jednou ručičkou, při druhé se budí, začala jsem jí dneska uspávat v náručí bez zavinutí, a pokládám do postýlky, když jí položím na bok spí třeba 10-15 minut, ale jakmile jí položím na záda tak se leká a je hned vzhůru, chci se jen zeptat kdo jste to tak měl? a ja dlouho trvalo než si mimi zvyklo? čekám že se teď několik nocí nevyspím, ale stojí to za to když zavinutí nechce
dík
Maly se ve trech mesicich zacal tocit na brisko a to i v zavinovacce tak jsme ji museli odbourat.. Trvalo to tak tyden nez se naucil usinat bez zavinuti..
Taky zavinuju pulrocni a spi uprostred kojiciho polstare aby nemela prostor se pretocit.
@kokomo to ta naše by měla teda pořád hlavu nahoru, to bych musela počkat až padne vysílením ![]()
@Tarinka tak mne deti v tomhle veku usinaly vicemene pri kojeni a ja jen prendala do postylky ![]()
Ahojte. Tý jo, tak u nás to bylo opačně. Malá mi nechtěla už docela brzo v zavinovačce být. Ale milovala takovou tu chlupatou deku, takže v tom se ňunila.
Tak třeba pořídit nějakou fajnou dečku nebo přikrývku.
A jen se zeptám-v 6 měsích zavinování? Tý jo, to si nedokážu u našeho prcka představit
Vlastně snad vůbec. V půl roce jsou děti celkem už akční ![]()
A ještě mě napadlo-co ty spinkací vaky?
@Talunka píše:
Ahojte. Tý jo, tak u nás to bylo opačně. Malá mi nechtěla už docela brzo v zavinovačce být. Ale milovala takovou tu chlupatou deku, takže v tom se ňunila.
Tak třeba pořídit nějakou fajnou dečku nebo přikrývku.
A jen se zeptám-v 6 měsích zavinování? Tý jo, to si nedokážu u našeho prcka představitVlastně snad vůbec. V půl roce jsou děti celkem už akční
A ještě mě napadlo-co ty spinkací vaky?
když ona potřebuje něco kolem sebe, dávám plínku a deku - zkouším co zabere ![]()
@Tarinka píše:
@kokomo to ta naše by měla teda pořád hlavu nahoru, to bych musela počkat až padne vysílením
jj přesně tak naše malá taky a hlavně když ji uspinkanou položila na bříško byla by hned vzhůru ![]()
@janicel píše:
jj přesně tak naše malá taky a hlavně když ji uspinkanou položila na bříško byla by hned vzhůru
já bych neodzavinovala dokud si sama neřekne, moje starší se taky ráda zavinovala a pak přišel večer, kdy se strašně vrtěla, tak jsem jí rozvinula, dala plínku na šmudlání a ona usnula a pak už nikdy nechtěla, takže očekávám, že to bude i teď. Já už tu mladší taky zkoušela odzavinout, ale budila se v noci snad každejch 20minut a přes den protivná a nevyspalá, no to ji raději budu zavinovat do pěti let
jinak je pohybově celkem šikovná, s tím to nesouvisí.
Já zavinovala cca do 8 měsíce. Když se i v postýlce začala přetáčet, tak jsem okolo ní dala deku, aby se mi úplně neotočila na bříško. To by totiž byla vzápětí vzhůru. Po roce se to samo srovnalo a spí si jak chce ![]()
A plínku do ruky, aby si jí šmudlala. Používá dodnes
Takhle se jí tu ruce aspoň zabaví
@Tarinka když ona se v zavinovačce strašně vrtí, a ruce vyndává, ale to jí bohužel budí ![]()
@janicel tak nějakou lepší zavinovačku, my máme od anavy a většinou se z ní nedostane http://www.anavy.cz/…merino-vlny/
Taky jsem malyho zavinovala dlouho…(7mesicu?) mel to rad! Potreboval tak usnout, pak se uz rozmotal a spinkal dal… ( no spinkal
)… ta zavinovacka mu byla uz mala, koukali mu nohy, ale na ty rucicky to stacilo
Odbouralo se to uplne nejak samo?? ![]()
A co treba zkusit mimi nechat trochu poplakat, nez usne? Ja chtela malyho naucit samotnyho usinat… polozila do postylky, pohladila a odesla… rev! rev! rev! to bylo hrozny… tak jsem tam sla, pohladila, odesla… prvni den to trvalo asi 2h!!! druhy den 1h, treti 2o minut a ctvrty den usnul sam hned jak sem ho tam polozila
je to na nervy no… ale u nas to zafungovalo!
od ty doby usina jen sam!!!