Ohledy na matky s dítětem

Anonymní
2.3.20 14:50

Ohledy na matky s dítětem

Ahoj,
možná tu budu trochuza černou ovci, možná se najde někdo se stejným názorem.

Jsem typ člověka (28 let), který zatím dítě nechce, zatím, třeba se to za 3,4 roky změní. To není podstatné k rozebírání.
Jde mi o to, že čím dál častěji vidím ve svém okolí jak se mamky s jedním dítětem na rodičáku tváří, jakoby to byla největší dřina na světě a nikdo nedělal víc než ony.
Chápu mamky, třeba samoživitelky, nebo ty, které k tomu pracují, ale jinak?
Máme teď v rodině roční dítě, jeho rodiče se na vše vymlouvají. Když jim jejich matka volala, jestli se za ní přijedou podívat do jejího nového bytu, řekli, že ne, že jsou tam krabice s věcma a ty jsou nebezpečné pro dítě (které ještě ani nechodí). Musí se jim vše časově přizpůsobovat, zařizovat, já jim teď sháním postýlku, mají u nás přespat a bohužel nemají ani svou cestovní, pořád tvrdí, jak je to náročné a na paní mi začíná připadat, že už jí to vlezlo i na mozek, dřív normální holka, dnes je to prostě kritik všeho, nic není dost dobré apod.
Nebo ženský s kočárky, které si myslí, že mají absolutní přednost uplně všude… 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
2.3.20 14:54
@Anonymní píše:
Ahoj,
možná tu budu trochuza černou ovci, možná se najde někdo se stejným názorem.Jsem typ člověka (28 let), který zatím dítě nechce, zatím, třeba se to za 3,4 roky změní. To není podstatné k rozebírání.
Jde mi o to, že čím dál častěji vidím ve svém okolí jak se mamky s jedním dítětem na rodičáku tváří, jakoby to byla největší dřina na světě a nikdo nedělal víc než ony.
Chápu mamky, třeba samoživitelky, nebo ty, které k tomu pracují, ale jinak?
Máme teď v rodině roční dítě, jeho rodiče se na vše vymlouvají. Když jim jejich matka volala, jestli se za ní přijedou podívat do jejího nového bytu, řekli, že ne, že jsou tam krabice s věcma a ty jsou nebezpečné pro dítě (které ještě ani nechodí). Musí se jim vše časově přizpůsobovat, zařizovat, já jim teď sháním postýlku, mají u nás přespat a bohužel nemají ani svou cestovní, pořád tvrdí, jak je to náročné a na paní mi začíná připadat, že už jí to vlezlo i na mozek, dřív normální holka, dnes je to prostě kritik všeho, nic není dost dobré apod.
Nebo ženský s kočárky, které si myslí, že mají absolutní přednost uplně všude… 8o :roll:
:lol: :lol: Anonym proč??mít děcko žádná práce není je to pohodička a klídek náročne to není :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
2.3.20 14:54

Tak je nech, ať si to dělají jak chtějí. Máme v rodině snad 10 dětí a teda nikdy nikdo nekupoval pro druhou rodinu postýlku, jen aby mohli přijet. :D jaké si to uděláš, takové to máš

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.20 14:55
@Annabela11 píše: :lol: :lol: Anonym proč??mít děcko žádná práce není je to pohodička a klídek náročne to není :mrgreen:

Psala jsem zde o příbuzných. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30946
2.3.20 14:55

Tak napis za tech 5 let… Dite je narocne a nekteri si nechteji zivot delat slozitejsi, je to o prioritach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28770
2.3.20 14:56

Pockej s nazorem, az budes mit zkusenost vlastni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 14:58

Jasně, že to není procházka růžovým sadem, ale co v životě je? :nevim:
Prostě mi přijde divné, když vidím matku samoživitelku s dvěma dětma, co maká a stará se k tomu sama o děti a ani nekvákne a pak vidím maminy na kafíčku, jak si stěžuji na to, že být doma s jedním děckem je prostě strašná dřina… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5546
2.3.20 14:59

@Annabela11 viď, je to pohodička :lol: :lol: :lol:…vsechno vlastne stejne jako predtim :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.3.20 15:00

Je to klišé, ale počkej, až budeš mít dítě (nebo děti) :lol: asi ani nejde o to, že nemáš žádný volný čas, ale je ho hodně málo a naučíš se s ním úplně jinak hospodařit. Pro mě taky není rodinná návštěva to nejlákavější, co si umím ve volném čase představit :lol: A pokud jde o kočárek, tak tam to platí dvojnásob. Nečekám nějaké extra ohledy, ale lidi jsou schopní ještě schválně neuhnout. A nad nimi ho asi nepřeneseš :roll: Naštěstí takových lidí není mnoho a já umím poprosit i poděkovat, když potřebuji někde více prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
2.3.20 15:01

Napiš až to dítě budes mít, navic každá ať si to dělá jak chce

Příspěvek upraven 02.03.20 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
2.3.20 15:02
@Anonymní píše:
Prostě mi přijde divné, když vidím matku samoživitelku s dvěma dětma, co maká a stará se k tomu sama o děti a ani nekvákne a pak vidím maminy na kafíčku, jak si stěžuji na to, že být doma s jedním děckem je prostě strašná dřina… :nevim:

a kolik takovych pripadu vidis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@PeeTeee píše:
Je to klišé, ale počkej, až budeš mít dítě (nebo děti) :lol: asi ani nejde o to, že nemáš žádný volný čas, ale je ho hodně málo a naučíš se s ním úplně jinak hospodařit. Pro mě taky není rodinná návštěva to nejlákavější, co si umím ve volném čase představit :lol: A pokud jde o kočárek, tak tam to platí dvojnásob. Nečekám nějaké extra ohledy, ale lidi jsou schopní ještě schválně neuhnout. A nad nimi ho asi nepřeneseš :roll: Naštěstí takových lidí není mnoho a já umím poprosit i poděkovat, když potřebuji někde více prostoru.

Jasně, jde o přístup z obou stran, ale mám tím na mysli, že mnohdy vidím, jak natlačí kočár na přechod, aniž by měly 100%, že auto zastaví… :pocitac:
A jo, je to samozřejmě uplně jiné, než chodit do práce, to vím..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Já se starám o 2 děti, rok po sobě, chodím do práce, do toho jsem zdravotně postižená a bez pomoci babiček. Jasně, že kolikrát mám všeho plné zuby. Ta mladší roky vstávala 5× za noc. Má zdravotní problémy, obíháme x doktorů možná i proto tak špatně spí. Takže když nějaká ženská, která má jedno dítě, hlídající babičky za zadkem, 2× týdně chodí posedět s kamarádkama a dovolené bez dětí mi brečí, že se hroutí a nemůže, tak tu nazývám neschopnou hysterkou a doporučím dát dítě do babyboxu. No, některé se mi už vyhýbají, ví, že u mě se stěžováním narazí.

• Citovat
  • Upravit
66
@Anonymní píše:
Prostě mi přijde divné, když vidím matku samoživitelku s dvěma dětma, co maká a stará se k tomu sama o děti a ani nekvákne a pak vidím maminy na kafíčku, jak si stěžuji na to, že být doma s jedním děckem je prostě strašná dřina… :nevim:

A to, že vidíš matku s děckem u kafíčka, neznamená, že není na tom kafíčku po půl roce, kdy nikde nebyla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 15:03
@Cuddy píše:
a kolik takovych pripadu vidis?

No, určitě víc jak polovinu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...