Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
resime ted problem jakou koupit malymu ohradku - jestli drevenou nebo tu sitovanou. Muzete mi nekdo poradit co je lepsi?
Diky Romana
Ahojky Romano,
sice zatím nemám praktickou zkušenost, ale asi bych volila ohrádku dřevěnou, aby na tebe mimčo dobře vidělo. U té síťované totiž hrozí, že nebude mít tak dobrý výhled jako přes šprušle a mohlo by to dopadnout tak, že ti v ní nebude chtít přebývat
.
Je ale zase pravda, že síťovaná zmírní různé bolístky, ale to se dá myslím dost dobře vymyslet i u té dřevěné
.
Snad jsem ti alespoň trošku usnadnila výběr ![]()
Ahoj, já mám doma obě, dřevěnou i síťovanou. Dřevěnou jsem ale nepoužívala moc dlouho, protože malá jak ještě hodně padala, tak byla samozřejmě omlácená a bylo mi jí líto.
Koupila jsem proto ohrádku síťovanou, ale tu větší (CAM America), má rozměry 118×120, a nemůžu si ji vynachválit. Maximálně ji využijeme, malá si v ní vyhraje, a já se můžu v klidu najíst, odskočit si a nemám obavy, že by se jí něco stalo. Jsou dost drahé, v rozmezí 2900-3500Kč, ale když budeš sledovat inzeráty, možná na něco narazíš, já ji koupila na inzerát tady na emiminu za 1.500Kč a to bez poštovného (hradil prodávající).
Jinak z dřevěné ohr. mimi určitě líp vidí, a může se „věšet“ po šprušlích, ale ta je podle mě lepší pro mimi, které už tak často nepadá. Pro prcky je lepší síťovaná.
Radka
TAk to ja splachla dve mouchy jednou ranou a koupila cestovni postlylku, kterou jsme od lezouciho obdobi pouzivali jako ohradku (ja jsem si aspon v klidu dosla na wc a dcera si v ni obcas i schrupla). Je to typ Chicco Caddy a ma vsechny strany sitovane tmave - tudiz je pres ne dobre videt. Nyni nam slouzi jako cestovni postylka pri presunech na chaty prarodicu a urcite jeste nejakou dobu slouzit bude. Tak treba vas to inspiruje.
My to taky resime cestovni postylkou. My mame Cam, ale jsou si s Chiccem dost podobne. Hlavni je, ze ji taky hodne vyuzivame pri cestach. Videt pres ni jde take.
Terik a Charlie
Ahoj,
my jsme pořídili dřevěnou ohrádku větších rozměrů (140×120), do které jsem ušila deku. Malá zatím není „padací“ a v ohrádce se jí docela líbí. Síťovanou ohrádku jsem zamítla hned, máme ji ve sprchách na kurzech plavání. Připadá mi hrozně malá a přes bílou síťovinu se špatně kouká
Máme i cestovní postýlku, ale tam bych Anetku už vůbec nedávala, myslím, že by tam ani být nechtěla, navíc dno postýlky není tak pevné, aby se na něm dítě stavělo (alespoň u té naší ne).
Silvie
Ahojky Romčo,
my máme taky velikou 130 na 130 dřevěnou,jednak mi jí půjčila kamarádka a síťovaná je buď na nás malá,nebo ta velká je drahá. Do dřevěné jsem dala deky,a je mu tam úžasně,hlavně ta jistota, když potřebuju něco taky v bytě udělat ![]()
tak pa Mon a Den
Ahoj,
my mám edřevěnou, a musím říct, že se o ni náš malý právě moc „neomlátí“.Když padá, tak se chytne té šprušle a nespadne na zem (9 měsíců).Takže si ji nemůžeme vynachválit.Linda
Ahojky ![]()
momentálně nemám žádnou ale sháním dřevěnou. Měla jsem ji u prvního syna a je moc praktická. Může se chytit šprušlí když se snaží postavit a je to pevná opora. Sem tam boulička, no a co ? Vždyť nejlepší ochrana pro děti je, když je co nejdřív naučíte padat správně. A nejlíp si zapamatují to, co cítí ( třeba bouličky
. Navíc, když byl větší a ohrádka mu pro rozběh nestačila , tak jsme ji rozmontovali a použili jako plůtky všude tam, kam jsme nechtěli aby měl přístup (vrátka do dveří na balkon, před krb, o vánocích skončil v ohrádce stromeček
. Škoda, že měla jenom 4 strany, těch plůtků by se hodilo i víc
.
Naďa
Ahoj
My máme ohrádku síťovanou CAM a jsme spokojeni. Používám jí od té doby co se malá začala pohybovat (asi od prosince). Teď jí je už přes rok a stále ji využívám když jdu na WC nebo když musím jít třeba pro poštu (bydlíme v druhém patře). Koupili jsme jí už použitou a stála nás 1000kč. Je fakt dobrá a na rozdíl od dřevěné má podlážku asi 10 cm od země což jsme ocenili jelikož paneláková okna zrovna moc netěsní.