Dárcovství pupečníkové krve

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
986
16.4.05 14:57

Dárcovství pupečníkové krve

Ahojka těhulky a maminky, uvažovaly jste o tom? Mně to dost zajímá a chtěla bych vědět kolik nás je, co bychom chtěly přispět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45
16.4.05 15:20

Já do toho určitě jdu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
16.4.05 15:31

Díky :D a už jsi si o tom něco zjišťovala? http://www.bpk.cz já jsem našla tohleto :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.4.05 20:02

Ahojky,

ja si necham odebrat pupecnikovou krev a uschovat pro budoucnost sveho ditka nebo pripadne pro jeho sestricku, u ktere tato moznost jeste nebyla. Mozna je to trochu sobecke, ale je to „druha sance na zivot“ pokud se nedej boze neco prihodi. Pokud chcete vice informaci tak na www.cordbloodcenter.cz
Sama jsem se o tom dozvedela nedavno, takze budu rada pokud se ozve nekdo, kdo s tim ma nejakou zkusenost.

Ahoj Bubina

• Citovat
  • Upravit
206
16.4.05 20:36

Ahojky nechci kalit tvé nadšení jenže takových článků je víc.Doufám, že to není pravda.Mrkni na to.http://www.reflex.cz/clanek26385.htm
Já jsem chtěla pup. krev darovat a bohužel to nešlo protože jsem prodělala mononuklózu :cry: .Hanyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
16.4.05 22:30

Bubina zkus se podívat na tu mojí adresu v předchozím příspěvku, tam o tom taky píšou a je to vlastně jediná Česká banka, která to rozesílá do celého světa odkud v případě potřeby pošlou i Tvému mimču. Není to přímo pro moje dítě, já vím, ale třeba tu naší krev bude potřebovat nějaké jiné miminko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.4.05 07:33

Ahoj,
pupečníkovou krev jsme po porodu darovali. Hodně jsem přemýšlela, kterou variantu vyberem, jestli dárcovství, nebo uložení pro nás. Nakonec po poradě s gynekoložkou a po přečtení článků jsem se rozhodla pro darování. Myslím, že je to lepší variatna, ale je to asi věcí názoru :wink:
Nevím, jak u uchování pro sebe, v případě darování se vám vezme krev před porodem, během porodu a 6měsíců po porodu.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
17.4.05 09:33

Ahojky,
i my jsme chtěli darovat pupečníkovou krev. Manžel je ale hemofilik a malá tudíž přenašeka. V porodnici moc nevěděli co s tím. Původně jsme mysleli, že odběr udělají a pak se uvidí. Nakonec nedošlo ani k tomu.
Tak třeba příště budeme mít chlapečka a taky trošku přispějeme dobré věci:-)
Albi a Anika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.4.05 09:48

Albi,
o tom, jestli mohou „poslat do oběhu“ krev přenašečky hemofilie nic nevím, ale co se z formulářů pamatuju je, že byla možnost, aby v případě, že krev není vhodná pro dárcovství, byla použita k laboratorním účelům. Samo s vaším souhlasem. Takže kdyby je to v porodce napadlo, mohla být krev užitečná i jinak.
No, ale tragoška to neni, že…tak třeba pak u chlapečka :wink:
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
17.4.05 10:17

Nějak na to pozapomněli…
A já i muž jsme v tu chvíli mysleli na úplně něco jinýho:-)
Tak příště to snad vyjde:-) Kdyžtak aspoň na ty laboratorní účely.
 A+A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
17.4.05 10:31

Ahoj,
já jsem si o tom četla teď v poslední Vlastě. Píší tam, že odběr neohrožuje ani matku ani dítě, tak taky uvažuji, že bych do toho šla. Ale musím se poradit s doktorem. Nemohla jsem totiž dávat ani normální krev, protože jsem měla pořád zvýšené leukocyty. Tak bych byla docela ráda, kdyby to šlo. A krev bych darovala.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
17.4.05 11:38

Dalsi veci je to, ze ne vsechny porodnice odber provadeji…

Take jsem o tom uvazovala, ale nakonec k tomu nedoslo, uz proto, ze jsem rodila z niceho nic o mesic driv - a nemela jsem ani vyplnene papiry a pozjistovane presne informace, jestli vubec muzu - take nemam zrovna idealni krevni obraz.
Tak mozna ted? Asi bych se po tom mela zacit vic pidit, diky za pripomenuti! :)

Nika (cvrcci 15m & 20tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.4.05 11:49

Nejsem si jistá, ale myslím, že krev odebíraj pouze za účelem vyloučení syfilis, HIV a žloutenky.
Jinak krom toho, že ne všude krev odebíraj, záleží na délce pupečníku a asi i celkově na situaci? A mam dojem, že nečekaj na dotepání pupečníku…prostě se mimi narodí, hned šňůru přestřihnou a nabíraj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
17.4.05 18:37

www.bpk.cz jen tak znovu zde jsou všechny informace. Děkuju za příspěvky a zážitky Veronika 16+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.4.05 19:38

Ahoj holky, tohle téma mi nedá, abych se nezapojila. Pracuji jako lékařka v oboru transplantace kostní dřeně, takže si myslím, že mohu trochu poradit. Dárcovství pupečníkové krve pro ostatní nemocné děti je super věc, kterou nemohu než všemi deseti podpořit. Ještě cennější je samozřejmě jakákoli částka peněz pro banku pupečníkové krve (viz www stránky), protože každé vyšetření i zamražení nové krve je drahé. Uložení pupečníkové krve pro „vlastní“ použítí, tj. pro vaše děti je však velmi diskutabilní. V mnoha případech je třeba „cizí“ kostní dřeně k vyléčení nemocí krvetvorby, taktéž použití pupečníkové krve je limitováno váhou pacienta - takže lze použít jen v dětském věku. Shrnuto - uložení vlastní pupečníkové krve je dobrý bysnys pro firmy, které jej nabízejí, s minimálním užitkem pro vás. Ale rozhodnutí nechám na vás. Hodně šťastných dní s vašimi nejmenšími přeje Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí