Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
ohrivate pro dospele kureci jatra?
Udelala jsem toho plnou panev s zampiony a porkem, je to mnam, ale manzel tvrdi, ze jatra se maji jist jen cerstve udelana.
Ale me je to lito vyhodit, kdyz je to tak dobry ![]()
Muzu to zitra ohrat bez rizika, ze se nejak otravim jidlem, nebo se na to mam vykaslat?
dik
My játra normálně ohříváme,když zbyde.Přes noc v ledničce a jíme druhý den.Zatím se nám nikdy nic nestalo.
My taky normálně ohříváme
Vlastně to slyším poprvé, že se játra nemají ohřívat
Prý se nemá ohřívat špenát - nespletl si to manžel? ![]()
O špenátu to slyším poprvé a normálně ho ohříváme,většinou k večeři.
Souhlasím, u nás se běžně játra i špenát ohřívá. Teda, slyším prvně, že by se to nemělo, podle mě je to blbost ![]()
Ohříváme normálně, játru i špenát. Ohřívat by se neměly houby. Prý.
Tak beru zpět, i houby se můžou ohřívat:
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/…vne-upravit/
Tak u nás se říká, že se nemají ohřívat jak játra, tak špenát a snad i ty houby, ale ohříváme všechno a nic se nikdy nestalo. Takovou dobrotu by bylo škoda vyhodit. Nechceš sem dát recept?
Čiči, jsem si říkala, jestli to nejsi ty
![]()
Já ohřívám všecko, játra, špenát, houby… Všichni žijou a jsou v dobré kondici ![]()
Ohřívám játra, houby i špenát…nikdy mě nenapadlo, že by se to nemělo ![]()
Diky, tak budu propriste vedet. Problem se jaksi vyresil sam, zbytek jsem sezrala s rohlikem ![]()
Taky mi to prislo divne, proc by se to nemelo ohrivat, zvlast, kdyz ty jatra byly fakt dobre udelane, jako dukladne produsene.
Recept, no ono to bylo, co dum dal, ale pokud neva, tak hodim.
kureci jatra, cibule, pulka porku, 200g zampionu, worchestr, chilli omacka, drceny kmin, sul, pepr
cibulku nadrobno zesklovatet, prihodit porek na tenka kolecka, zampiony na platky, posypat poradne kminem, trosinku podlit a dusit, postupne pridat pepr, trochu chilli omacky, trosku pocakat worchestrem, posypat mletym peprem. Kdyz se zampiony trochu scvrknou a porek je mekky (ne rozvareny), tak vypnout a posolit. Vsechna dochucovadla s mirou, chilli byly tri „dobiky“, worchester caknut dvakrat nebo trikrat.
Meli jsme k tomu pecene hranolky.
Tak doufam, ze kdyztak bude chutnat ![]()
U nas se taky jatra,spenat,houby…ohrivaji uplne bezne
nikdy me nenapadlo a ani jsem o tom neslysela,ze by se to nemelo.
čičinka píše:
Diky, tak budu propriste vedet. Problem se jaksi vyresil sam, zbytek jsem sezrala s rohlikem![]()
Taky mi to prislo divne, proc by se to nemelo ohrivat, zvlast, kdyz ty jatra byly fakt dobre udelane, jako dukladne produsene.
Recept, no ono to bylo, co dum dal, ale pokud neva, tak hodim.
kureci jatra, cibule, pulka porku, 200g zampionu, worchestr, chilli omacka, drceny kmin, sul, pepr
cibulku nadrobno zesklovatet, prihodit porek na tenka kolecka, zampiony na platky, posypat poradne kminem, trosinku podlit a dusit, postupne pridat pepr, trochu chilli omacky, trosku pocakat worchestrem, posypat mletym peprem. Kdyz se zampiony trochu scvrknou a porek je mekky (ne rozvareny), tak vypnout a posolit. Vsechna dochucovadla s mirou, chilli byly tri „dobiky“, worchester caknut dvakrat nebo trikrat.
Tak doufam, ze kdyztak bude chutnat
Meli jsme k tomu pecene hranolky.
A kde jsou ty játra? ![]()
Jinak to zní moc dobře, určitě někdy vyzkouším! A taky ohřívám vše, houby, špenát i játra a pořád žijem ![]()
čičinka píše:
Diky, tak budu propriste vedet. Problem se jaksi vyresil sam, zbytek jsem sezrala s rohlikem
Jinak já teda ohřívám naprosto všechno ![]()