Ohřívání vody pračkou

10052
21.7.11 22:27

Ohřívání vody pračkou

Ahoj nemáte zkušenosti s ohříváním vody na koupání pračkou? Zítra nám vypínají teplou vodu na týden, a kamarádka mi poradila abych si ohřála vodu v pračce a pak jí jen vypustila do vany. Nebude v té vodě třeba zbytek prášku nebo tak něco?

Dík za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
21.7.11 22:32

Podle mě tam zbytky prášku budou :nevim: Když už, tak bych to minimálně jednou projela s octem, ten by měl prášky neutralizovat.

Pokud máš doma malou vaničku, ohřála bych vodu na sporáku, naředila se studenou na správnou teplotu a v tom dítě ošplouchla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
21.7.11 22:35

Když jsme byli bez teplé vody, tak jsem ji na koupání do vaničky ohřívala v rychlovarné konvici :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
21.7.11 22:39

no pro malou to není problém, ale já se odmítám sprchovat v ledový vodě, a ty hektolitry vody které se ohřívala minulý rok, se nám pěkně prodražily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
21.7.11 22:50
zuzka.mamka píše:
no pro malou to není problém, ale já se odmítám sprchovat v ledový vodě, a ty hektolitry vody které se ohřívala minulý rok, se nám pěkně prodražily

a máte poblíž příbuzné nebo známé ? Já bych poprosila jestli se u nich můžete osprchnout, mě by do studené vody taky nedostali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.7.11 22:56

Já bych si teda ohřála pár litrů, vzala žínku a ošmrdlala se žínkou, kde by to zrovna bylo nutné.
Ohřátí pračkou podle mě taky není zadarmo, jaký cyklus by člověk musel pustit, aby to ohřálo, to bude třeba hodinu na prázdno prát? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
21.7.11 23:02

holky já nepotřebuju poradit co mám dělat :think:

ráda bych kdyby se ozval někdo kdo s tím má zkušenost

Gladys - tak snad když dám prát třeba na 90, ta se nejdřív voda ohřeje a až pak začne prát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
21.7.11 23:31

Nechci rýpat, ale když se ti nelíbí co holky radí, tak proč se nezeptáš té kamarádky co ti to poradila? Očividně s tím má zkušenosti, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
21.7.11 23:37
zuzka.mamka píše:
Ahoj nemáte zkušenosti s ohříváním vody na koupání pračkou? Zítra nám vypínají teplou vodu na týden, a kamarádka mi poradila abych si ohřála vodu v pračce a pak jí jen vypustila do vany. Nebude v té vodě třeba zbytek prášku nebo tak něco?Dík za odpovědi

ahoj, chlap to taky dělá. Když začne pračka vypouštět, tak chvilku počká, kdyby v tom byl fakt prášek a až pak zašpuntuje vanu, napustí a koupe se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená Hotaru
21.7.11 23:43

Jak už někdo psal - ocet neutralizuje, takže jako první nechat projet pračku s tím octem a vypustit normálně do odpadu. Ale záleží na tom, jestli se pračka pustí naprázdno, naše prý nepustí, ale já to nezkoušela :nevim: (vím jen, že se dá otevřít, když je napuštěná vodou - to jsem si vyzkoušela… má boční plnění :mrgreen: :lol: Vytírala jsem 3 hodiny :mrgreen: ).
Ale jedna věc - já bych se asi i přes ten ocet bála toho prášku, na druhou stranu tu vodu hodně naředíš studenou a taky uvidíš nebo ucítíš jestli je plná prášku nebo čistá… :-) :nevim:
Známá v baráku pod náma měla rozbitou karmu a napouštěla takhle holce vanu..
Myslím že to vyjde trochu levněji než ohřívat každý litr v konvici zvlášť :mrgreen: A jestli ne, tak je to určitě pohodlnější a rychlejší :-) Zapneš ohřeješ, vypustíš.. a nemusíš lítat sem a tam s hrncem nebo konvičkou :mrgreen: :-) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5270
22.7.11 08:05
zuzka.mamka píše:
holky já nepotřebuju poradit co mám dělat :think:

ráda bych kdyby se ozval někdo kdo s tím má zkušenost

Gladys - tak snad když dám prát třeba na 90, ta se nejdřív voda ohřeje a až pak začne prát

Pračka si napustí vodu, začne prát a průběžně ohřívá. Těch devadesát je maximum, kterého dosáhne jen na chvíli. Ale nicméně stát tě to bude jen tolik co stojí jedno praní.

Ale teda v servisu, kde jsem pracovala, jsem viděla hodně praček rozebraných do šroubku a můžu říct, že já bych si troufla koupat se ve vodě tak u jednoho procenta z nich. A to si nemyslím, že by ti lidé byli „prasata“. Prostě je to přístroj ze kterého se vypouští špinavá voda a chemikálie. Pokud to chceš přesto vyzkoušet, tak bych předem doporučovala určitě nějaké čištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
22.7.11 08:41

my to takhle zkoušeli loni.

Ale za mě teda nedoporučuju. Nám šel spolu s vodou i ten sajrajt z pračky (jakési vlasy, chlupy apod co zůstaly po praní) :poblion:

Máme výtok z pračky normálně do vany a po každém praní musím vanu pořádně drhnout jak tam zůstává černá mapa. A tak to bylo vlastně i bez toho praní. Voda sice tekla teplá ale špinavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.7.11 08:57

Myslím, že ta voda nebude nejčistší :think:

Navíc nevím jakou máte pračku, ale naše si napustí vodu podle toho, kolik je v ní prádla, takže bych si jí moc neohřála :nevim:

Nám tu kopou kanalizaci a vodu vypínají úplně :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
22.7.11 13:41

tak na to radši prdím

díky za reace, holt to budem muset ten týden nějak přežít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
22.7.11 17:40

No a co ohřát vodu v hrncích na kamnech?a pak nalejt do vany.
Jeto jednoduché vcelku rychlé a absolutně bez pracího prášku a špíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová