Okolnosti úmrtí

Anonymní
29.6.24 07:23

Okolností úmrtí

Omlouvám se za divné téma ale celou noc nemohu spát potřebuji nějaké vysvětlení. Pro milovníky detektivek…

Babička v požehnaném věku odešla, ležela na zemi vedle postele směrem hlavou ke dveřím ( opačně než spí) částečně na jedné peřině. Ale! zevnitř ložnice byly hned za dveřmi peřiny - dál od postele a všechny i malé polštáře z dveřmi že nešlo otevřít dovnitř.

Klika byla polovypadla ale myslím že otevřít ještě šlo (to teď nevím zda jsem ji nemusela trochu zastrčit). Svítilo se a bylo otevřené okno. Na stole vyrovnané věci - účty, doklady, peněženka, brýle a mobil v nabíječce v obýváku. Lednice otevřená a zařazena houbičku na mytí.

Je mi záhada proč dala peřiny za dveře ( musela je tam dát je to dál od postele) a jak to vůbec udělala když měla berle…ty byly v obýváku. Už dlouho říkala že to dlouho nebude…asi se na to připravila nebo co 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2101
29.6.24 08:20

Z vlastní zkušenosti a nebyla jedná vím, že lidé před smrtí se většinou zmátoří do té podoby, že dokáží udělat něco, co jim do té doby jejich stav neumožnil. Moje babička se například dokázala z těžkého umělého spánku probrat a komunikovat, a dokonce si podala z nočního stolku svetr a přiložila na sebe, byť ji doktoři dali na hadičky a řekli že se už nevzbudí a pak usnula a konec. Můj děda to samé, ten v těžkém termální stádiu, kdy jen ležel se najednou zvedl a chodil po místnosti 12 hodin před smrtí a začal preskladavat stůl a židle. A tak bych mohla pokračovat. Je to asi jakýsi poslední záchvěv toho těla, kdy ten člověk proste ví že odchází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42222
29.6.24 09:16

Spousta lidí má před smrtí „světlou“ chvilku. Někdo delší, někdo kratší.

Příspěvek upraven 29.06.24 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
29.6.24 09:18
@biedronka105 píše: Více

Presne tak, mame podobne zkusenosti a i jsem to slysela od nekolika lidi.
Je to vcelku znama zalezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8547
29.6.24 14:01
@biedronka105 píše: Více

Tomu se myslím říká labutí píseň.
Jinak souhlasím babi se náhle zlepšil zdravotní stav a za par dní zemřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
29.6.24 22:37

Labutí píseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
1.7.24 22:08

Jo labutí píseň. Já si nevzpomnela na název, to je ono. No je to takový to kdy ten z bližních umírajícího, kdo toto nezná a nesetkal se s tím, tak se raduje ze se dotyčný lepší a pak přijde zářez a smutek dvojnásob a nepochopení. Já většinou se takového krátkého zlepšení spíše leknu a blikne mi že je konec, protože je mi už bohužel jasné, kam to speje. To byla přesně situace v prosinci kdy jsme měli tu babičku na jipce po zástavě srdce, ležela tam měsíc a najednou pár hodin před smrtí se vzbudila a teta hned měla naději a radost že se lepší i když to v reálu a v jakým stavu byla prostě možné nebylo a kdyz zemřela, tak se teta vyloženě zhroutila a nechápala jak je to možné, vzdyt byla o poznání lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17225
2.7.24 22:23

I náš pes předtím, než odešel za pověstný duhový most, najednou vstal, poté co několik dní už jenom polehával a cural na podložku, chtěl ven, došel až na oblíbené venčící místo, vyčural se, šel sám i domů, v noci si nás vyloženě zavolal a vzápětí bylo po všem. Něco na tom, že se na smrt lidi i zvířata připraví, tuší to, asi bude. Ale proč ty peřiny takhle, taky nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová