Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
Náš malý má strašně suchou kůži, hlavně ted v zimě. Na ekzém to nevypadá. Mažu xkrát denně střídavě excipialem a mlíkem nivea baby. Jeto boj, protože mazání doslova nenávidí. lOdbourali jsme pěnu do koupele, bez které to jen těžko přežívá, protože koupat se s pěnou doslova miluje. Nevíte o nějaký olejíčcích do koupele , které můžou i děti? Máte s tím nějaké zkušenosti? Možná, kdyby se koupal v „mastné“ vodě, třeba bych nemusela tak moc mazat a děsit ubohé sousedy, že ho vraždím…
díky
PS: …a něco pro mě? taky mám suchou kůži a „mastnou“ koupel bych si dala… ![]()
Ahoj,
já bych doporučila Koupelový olej heřmánkový od Hadka, více na www.ckhi.cz nebo na http://www.ckhi.cz/?…
Rozhodně můžeš použít i ty sama, je určen nejen pro děti ,ale i pro dospělé.
R.
Ahoj,
do koupele můžeš použít také olej Linola, to je také dobrá věc. Já jsem ho přidávala do koupele Davídkovi od narození. Dá se volně koupit v lékárně, stojí asi 190kč, ale pokud si ho necháš předepsat od doktorky, tak se na něj doplácí asi 15kč
. Je ho 400 ml.
Pa Zuza
Ahoj,
nam doktorka napsala olej LINOLA (dr. Wolff), da se asi koupit i normalne, asi 170,–, ale pojistovna to plne hradi. Koupala jsem v nem prcka od malicka a nemuseli jsme nicim mazat, byl uplne super „mazany“
, tak treba by to pomohlo i vam.
Snehu
Ahojky,
tak na suchou kůži je určitě dobrá ta Linolla , jak psaly holky (krém, olej do koupele)…
Ale jinak my používáme pěnu do koupele s olejem od Johnsona a vše je OK (náš Pavlík má taky sušší kůži). Pak jsem taky zkoušela olej do koupele od Babylove z drogerie DM a taky byl bez problémů (mají tam i malé lahvičky na otestování).
Zatím holky moc děkuju za rady. Ještě by mě zajímalo dávkování. kolik toho oleje Linola se musí nalít do vany s cca 30cm vody?
Na lahvi je to urcite napsano, ja jsem to davala casem tak nejak od oka..:-)
Ahoj tak my sme pouzivali este balneum hermal a Lipicare od La Roche, a olej do kupela od exomegy. Detske oleje vyraba aj nivea, bubchen. Ale nam sa osvedcili skor tie z lekarne.
Tu linolu som chcela kupit, ale nemali, tak mame Balneum Hermal, ale pozeram, ze ta linola sa viac oplati, tak ju tiez skusim zohnat.
Tiez mame problemy so suchymi miestami na kozi, uz sme sa toho zbavili, ale ako sme zacali pouzivat bubchen, tak je to spat ![]()
Ja ho ale prebehnem mliekom aj po tom olejovom kupeli.
Ako dobry typ som pocula pridat do kupela obycajny olivovy olej, ale to som neskusala.
Do plné vany, což je asi 200l se dává 30-40ml. Na dětskou koupel, asi 25l se dává 5ml.
Ahojky,
malý začal mít taky hodně suchou kůži a to jsem ho každý den mazala olejíčky od Nivei nebo Bubchenu. Pak jsem vyzkoušela přírodní olejíčky od Salusu (mandarinku, heřmánek, pomeranč) http://www.salus-mh.cz/sortiment.php?… a jsem s nimi maximálně spokojená, pokožka krásně promazaná a nádherně voní. Stojí okolo 80,–. Účinek se dá zvýšit přidáním asi 1dcl mlíka do koupele a toho olejíčku stačí opravdu pár kapek. Tery
Ahojky,
my používáme Olej do koupele od Menalindu. Je fakt skvělý i na atopický ekzém či suchou kůži.