Omáčka z nivy

30.7.10 18:22

omáčka z nivy

Ahoj holky, vím, že v těhu se nemají jíst plísňové sýry, ale co třeba omáčka z nivy? ta je přece tepelně upravená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101578
30.7.10 18:32

Nějak nevím, proč se nemají jíst plísňové sýry, tak je spokojeně baštím celé těhu, přijde mi, že se to zbytečně přehání… Vynechala jsem (krom alkoholu a spol.) snad jen podezřelé saláty z lahůdek, tam přece jen hrozí riziko infekce, ale jinak tvrdím, že v rozumném množství neškodí nic.
A jestli máš strach z infekce, tak dostatečná tepelná úprava je v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.7.10 18:39

Infekce bych se nebála, ale četla jsem, že sýry s plísní - Niva, Hermelín apod. podporují vznik mykóz… Jestli na tom fakt něco je, nevím :wink: a asi toho nikdo nezblajzne kilo na posezení :wink: Takže, když je chuť, dávám si :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
30.7.10 18:47

Aha, tak alespoň vím, proč se to nedoporučuje, ale na mě to naštěstí nepůsobí :-) měli jsme tu 20 naložených hermelínů… a to jsem to s nima i malinko přeháněla :oops: a nic… když já prostě nakládaný hermelín miluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
30.7.10 18:51
j.a.n.i1 píše:
Nějak nevím, proč se nemají jíst plísňové sýry, tak je spokojeně baštím celé těhu, přijde mi, že se to zbytečně přehání… Vynechala jsem (krom alkoholu a spol.) snad jen podezřelé saláty z lahůdek, tam přece jen hrozí riziko infekce, ale jinak tvrdím, že v rozumném množství neškodí nic.
A jestli máš strach z infekce, tak dostatečná tepelná úprava je v pohodě :-)

No nenapsala bych to líp:-):-):-):-):-)prostě moje řeč!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
30.7.10 19:00

Tepelná úprava je určitě v poho.Mikózu jsem měla stále už snad od 4 měsíce.Přeléčila jsem ji a za týden byla zase spátky,tak jsme to držely v normě a nic se malé nestalo.Mikózu hlavně podporuje sladké a teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
30.7.10 19:08

Spíš se to asi nemá kvůli listerióze,že je u plísňových sýrů možná nákaza :think: Ale taky si myslím,že všeho s mírou… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
30.7.10 19:11

Ale pokud je to tepelně upravené,jak píšeš,tak se není vůbec čeho bát,takže dobrou chuť :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
30.7.10 19:12
tálinka píše:
Spíš se to asi nemá kvůli listerióze,že je u plísňových sýrů možná nákaza :think: Ale taky si myslím,že všeho s mírou… :wink:

Ta je možná skoro ze všeho… ale to by člověk nesměl jíst nic :nevim: a to by zas asi umřel hlady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
30.7.10 19:15
j.a.n.i1 píše:
tálinka píše:
Spíš se to asi nemá kvůli listerióze,že je u plísňových sýrů možná nákaza :think: Ale taky si myslím,že všeho s mírou… :wink:
Ta je možná skoro ze všeho… ale to by člověk nesměl jíst nic :nevim: a to by zas asi umřel hlady :roll:

Vždyť jo,taky si myslím.Já sama mám doma dvě kočky a když někdo mluví o toxoplasmóze,tak mu taky říkám,že se jí může nakazit i ze špatně umytého ovoce,nebo špatně upraveného masa.To bysme fakt nemohly nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.10 19:19

jj, holky, taky si myslím, že všeho s mírou, v prvním těhu sem vůbec nic neřešila, ale 2× sem potratila, tak sem asi moc opatrná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
30.7.10 20:19

Helee když jsme u toho. Naložila jsem právě sýry. Hermelín, niva, eidam, balkán, romadur :oops: ,+tofu s cibulí, čili paprčkama, čensekem atp.. a zalila olejem.
Flaška je to nezavařovací - na utopence, taková na patent. Pod víko jsem dala plátýnko a přehodila gumkou
Kam teď s tím?Lednica, špajz..?
Jedu na týden pryč tak pak už to bude jedlé, ne??Dělám to prvně..

Sory za OT :oops:

Díky

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
30.7.10 21:11

Janac my to hodili do garáže, měli jsme tam tak 13°… ale ono to bylo i kvůli tomu, že jsme to házeli do třílitrovky od okurek a do lednice se to potvora nechtělo vejít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
30.7.10 21:15

Jani..hm, tak to já to asi vrazím do lednice..protože to nebudu mít možnost kontrolovat..nerada bych aby mi ve špajzu po dovolené lezly nějaké breberky..
Ale zas riskuju že to nebude hotové..a při své žravosti se na to určo vrhnu a sežeru než to bude. :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.8.10 09:26

Zrajícím sýrům se vyhýbám, ale dostatečně tepelně upravené by měly být snad v pohodě.
Nedoporučují se kvůli riziku listeriózy, v tomto období je organismus mnohem citlivější na tyhle bakterie a určitě uznáte, že není dobré trpět megaprůjmy zrovna teď.
Samozřejmě, tyhle lahůdky ublížit nemusí, ale také můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí