Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
odsávačku zatím nekupuj,nemusíš jí třeba vůbec potřebovat,kosmetiku bych zatím taky moc neřešila,malé miminka toho moc nepotřebují,já jsem používala a doted používám krém a tělové mléko Sebamed,na opruzniny mám mast z Justu z Manucy a Rosaliny a na koupání jsem měla obyč.koupel z DM
Ahojky, také jsem takhle tápala, takže jsem koupila o vánocích takový balíček od ASTRID BATOLE a tam bylo mléko,olej,mycí gel,krém na obličej,krém na opruzeniny. Lékárna: odsávačka na vysavač, rektární rourka,líh na pupíček (ten jsem fakt užila) a další nepotřebné věcičky. Nepoužila jsem vlastně nic, vyjma toho lihu a krém na opruzeniny jsem používala Rybilku, co byla v kufříku z porodky.
Koupu 1× za 3dny jen ve vodě a nemažu ničím. Max. doporučovali olej z lékárny-tuším slunečnicový. Potom uvidíš, co bude třeba. ![]()
U prvního syna jsem nakoupila milion kosmetiky Sebamed a byla dobrá.
Ted na druhého mám mýdlo od weledy, olejíček od hipp,ale ze začátku nám dr určo zas předepíše slunečnicový,bepanthen a klasický aviril na prdelku.Ještě musím dokoupit líh,kapičky vitamin K a vigantol předepíše taky dr a anatomický čistítka do oušek ty máme doted na prvního syna.
Rektální trubičku zatím kupovat nebudu,odsávačku mám na vysavač do jiné už byhc nešla jsou na houby.
Slunečnicový olej z lékárny, dětskou rybí mast na opruzeniny, líh na pupíček, buničinové čtverečky (na čištění pupíčku) prsťáček na čištění dásní a zoubků a to je všechno.
Rektální rourku, odsávačku mléka ani odsávačku hlenu jsme nepoužili dosud, když začal jíst příkrmy, přikoupila jsem mycí gel (Sebamed, Hipp), protože byl špinavý až za ušima ![]()
Ahoj holky na co je ta rektalni rourka, cekam taky prvni a nevim co vse nakoupit ![]()
ahoj, taky bych to nehrotila, rekt. rourku bych tedy neporizovala, vzdyt ani nevis, jestli bude na ty koliky trpet
, teda prala bych, aby netrpelo, samozrejme a i tak jsou jine zpusoby jak ulevit, no to nic, my z kosmetiky taky jenom tuhe mydlo Sebamed - vyborny
, maly ma citlivejsi kuzi tak mazu Excipialem, a na prdku Rybilku a hotovo, rozhodne bych nekupovala niceho kvanta do foroty, my mame tu jednu kostku mydla uz asi 4 mesice
, navic v porodnickejch baliccich dostanes spoustu vzorku, muzes ozkouset co bude tobe a mimcu sedet a pak nakoupit
taky jsem se chystala jak nakoupim prirodni kosmetiku od Hadka, nastesti jsme se na to vybodla a dobre jsem udelala, ted by mi to tu vsechno lezelo, vydrz, na vsechno je cas i posleze, clovek vsechno zjisti az za provozu, takze nejdriv jen to nejnutnejsi jak pisou i ostatni - lih, ctverecky, neco na prdylku, konec zvonec ![]()
Příspěvek upraven 30.07.10 v 20:14
Niky7 píše:
Ahoj holky na co je ta rektalni rourka, cekam taky prvni a nevim co vse nakoupit
ahoj, rektalni rourka se pouziva pri kolikach, ulevi se prdikum, snadneji odejdou,ale jsou i jine zpusoby jak ulevit, masaze, hybani s nozkama, teply polstarek na brisko atd., dopredu bych ji nekupovala
Rektární rourka stejně stojí asi 20kč, ale náš na to trpí, ale stejně ji nepoužívám, stejně tak někdy poslouží teploměr. Nám tedy pomáhají masáže a špunty do uší
![]()
kozisek píše:
Rektární rourka stejně stojí asi 20kč, ale náš na to trpí, ale stejně ji nepoužívám, stejně tak někdy poslouží teploměr. Nám tedy pomáhají masáže a špunty do uší![]()
jo to je fakt, ze to je pakatel, asi to pisu spis proto, ze ja osobne bych preferovala jiny zpusoby, ale chapu, ze kdyz uz neni zbyti tak je clovek i za rektalni rourku velmi vdecny
i za spunty do usi
…taky je furt nosim po kapsach,ale to je uz o necem jineeeem
A jak casto koupat mimi? A krmit? Chci se zeptat kdyz place a je pokakane tak i nakrmit? Ach jo mam z toho strach:( diky za pomoc
Holky děkuji za rady,koupím tedy to nejnutnější a zbytek podle potřeby,vždytˇ v lékárnách to mají pořád.Jen mi přijde zbytečný,to jsem tedˇ někde četla,kupovat 4 žínˇky dvě na obličej a další dvě na tělíčko,co si o tom myslíte? ![]()
Jo a holky,která kosmetika jaké značky je asi nejlepší,dívala jsem se na klasiku niveu ale připadne mi,že některé výrobky jsou moc zbytečně drahé a pak bubchen ta mi přijde tak cenově nejlepší. ![]()
Očka jsem otírala těma čtverečkama z buničiny, na každé očko jeden a vyhodit. Žínky jsem měla z Ikea, jejich tam 10 za 99,– nebo rozstříhej jednu osušku a obšij na stroji a je to.
Tu odsávačku na hleny já bych pořídila dopředu, první hroznou rýmu určitě miminko chytne v sobotu večer, když s ním budeš sama doma. To už není tak velká zátěž do rozpočtu…
Měla jsem předem i rourku, ale byla jsem rozhodnutá ji použít jen fakt v krizi, nakonec asi 3× na ni došlo.
Niky7, na to časem přijdeš, poznáš, proč pláče… Když by mi plakalo miminko a bylo pokaděné, tak přebalím, pochovám a v případě stálého řevu bych si zkoušela vzpomenout, kdy naposled pilo=) a kdyby už tak mohl být čas na další jídlo, tak nakojit…
A někdy miminko brečí a nepřijdeš na to, proč… Zkus se na to připravit trošku předem, neobviňuj se třeba, že jsi špatná mamča, když hned nepoznáš, co prcek chce. Fakt to chce čas a za pár týdnů už budete „sehraní“ a bude to jednodušší.
Neboj, zvládneš to!
Niky7 píše:
A jak casto koupat mimi? A krmit? Chci se zeptat kdyz place a je pokakane tak i nakrmit? Ach jo mam z toho strach:( diky za pomoc
na něco už ti odpověděla Pipet, a třeba s tím koupáním, zezačátku my koupali - i se myslím obecně doporučuje - 1× za dva dny, a čím míň kosmetiky, tím líp, když byly vedra, koupali jsme každý den, neboj, opravdu na všechno přijdeš, musím se v duchu usmívat, přesně takové nervy jsme taky měla, ale zvládneš to levou zadní
Ahojte holky,
čekám první miminko
a tak jsem se chtěla zeptat,jaké máte nejlepší zkušenosti s kosmetikou pro miminko?jaká je nejlepší značka a co všechno si koupit a taky odsávačku,rektární rourku atd.Určitě s Tím máte větší zkušenosti jako já a tak abych nekoupila něco zbytečně.Výbavičku oblečení a co se týče ostatních věcí už mám,jen tohle mi ještě chybí.Díky moc