Potřeby pro miminko a kosmetika

Andulinečka
30.7.10 16:32

potřeby pro miminko a kosmetika

Ahojte holky, :lol: čekám první miminko :palec: a tak jsem se chtěla zeptat,jaké máte nejlepší zkušenosti s kosmetikou pro miminko?jaká je nejlepší značka a co všechno si koupit a taky odsávačku,rektární rourku atd.Určitě s Tím máte větší zkušenosti jako já a tak abych nekoupila něco zbytečně.Výbavičku oblečení a co se týče ostatních věcí už mám,jen tohle mi ještě chybí.Díky moc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
30.7.10 16:41

odsávačku zatím nekupuj,nemusíš jí třeba vůbec potřebovat,kosmetiku bych zatím taky moc neřešila,malé miminka toho moc nepotřebují,já jsem používala a doted používám krém a tělové mléko Sebamed,na opruzniny mám mast z Justu z Manucy a Rosaliny a na koupání jsem měla obyč.koupel z DM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
30.7.10 16:42

Ahojky, také jsem takhle tápala, takže jsem koupila o vánocích takový balíček od ASTRID BATOLE a tam bylo mléko,olej,mycí gel,krém na obličej,krém na opruzeniny. Lékárna: odsávačka na vysavač, rektární rourka,líh na pupíček (ten jsem fakt užila) a další nepotřebné věcičky. Nepoužila jsem vlastně nic, vyjma toho lihu a krém na opruzeniny jsem používala Rybilku, co byla v kufříku z porodky. :oops: Koupu 1× za 3dny jen ve vodě a nemažu ničím. Max. doporučovali olej z lékárny-tuším slunečnicový. Potom uvidíš, co bude třeba. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
30.7.10 16:59

U prvního syna jsem nakoupila milion kosmetiky Sebamed a byla dobrá.
Ted na druhého mám mýdlo od weledy, olejíček od hipp,ale ze začátku nám dr určo zas předepíše slunečnicový,bepanthen a klasický aviril na prdelku.Ještě musím dokoupit líh,kapičky vitamin K a vigantol předepíše taky dr a anatomický čistítka do oušek ty máme doted na prvního syna.
Rektální trubičku zatím kupovat nebudu,odsávačku mám na vysavač do jiné už byhc nešla jsou na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.7.10 17:56

Slunečnicový olej z lékárny, dětskou rybí mast na opruzeniny, líh na pupíček, buničinové čtverečky (na čištění pupíčku) prsťáček na čištění dásní a zoubků a to je všechno.
Rektální rourku, odsávačku mléka ani odsávačku hlenu jsme nepoužili dosud, když začal jíst příkrmy, přikoupila jsem mycí gel (Sebamed, Hipp), protože byl špinavý až za ušima :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
30.7.10 19:54

Ahoj holky na co je ta rektalni rourka, cekam taky prvni a nevim co vse nakoupit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
84
30.7.10 20:01

ahoj, taky bych to nehrotila, rekt. rourku bych tedy neporizovala, vzdyt ani nevis, jestli bude na ty koliky trpet :-D , teda prala bych, aby netrpelo, samozrejme a i tak jsou jine zpusoby jak ulevit, no to nic, my z kosmetiky taky jenom tuhe mydlo Sebamed - vyborny :palec: , maly ma citlivejsi kuzi tak mazu Excipialem, a na prdku Rybilku a hotovo, rozhodne bych nekupovala niceho kvanta do foroty, my mame tu jednu kostku mydla uz asi 4 mesice :mrgreen: , navic v porodnickejch baliccich dostanes spoustu vzorku, muzes ozkouset co bude tobe a mimcu sedet a pak nakoupit
taky jsem se chystala jak nakoupim prirodni kosmetiku od Hadka, nastesti jsme se na to vybodla a dobre jsem udelala, ted by mi to tu vsechno lezelo, vydrz, na vsechno je cas i posleze, clovek vsechno zjisti az za provozu, takze nejdriv jen to nejnutnejsi jak pisou i ostatni - lih, ctverecky, neco na prdylku, konec zvonec :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.07.10 v 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
30.7.10 20:03
Niky7 píše:
Ahoj holky na co je ta rektalni rourka, cekam taky prvni a nevim co vse nakoupit :nevim:

ahoj, rektalni rourka se pouziva pri kolikach, ulevi se prdikum, snadneji odejdou,ale jsou i jine zpusoby jak ulevit, masaze, hybani s nozkama, teply polstarek na brisko atd., dopredu bych ji nekupovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
30.7.10 20:06

Rektární rourka stejně stojí asi 20kč, ale náš na to trpí, ale stejně ji nepoužívám, stejně tak někdy poslouží teploměr. Nám tedy pomáhají masáže a špunty do uší :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
30.7.10 20:10
kozisek píše:
Rektární rourka stejně stojí asi 20kč, ale náš na to trpí, ale stejně ji nepoužívám, stejně tak někdy poslouží teploměr. Nám tedy pomáhají masáže a špunty do uší :mrgreen: :mrgreen:

jo to je fakt, ze to je pakatel, asi to pisu spis proto, ze ja osobne bych preferovala jiny zpusoby, ale chapu, ze kdyz uz neni zbyti tak je clovek i za rektalni rourku velmi vdecny :mrgreen: i za spunty do usi :mrgreen: …taky je furt nosim po kapsach,ale to je uz o necem jineeeem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
30.7.10 20:59

A jak casto koupat mimi? A krmit? Chci se zeptat kdyz place a je pokakane tak i nakrmit? Ach jo mam z toho strach:( diky za pomoc

• Citovat
  • Upravit
Andulinečka
30.7.10 21:10

Holky děkuji za rady,koupím tedy to nejnutnější a zbytek podle potřeby,vždytˇ v lékárnách to mají pořád.Jen mi přijde zbytečný,to jsem tedˇ někde četla,kupovat 4 žínˇky dvě na obličej a další dvě na tělíčko,co si o tom myslíte? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Andulinečka
30.7.10 21:27

Jo a holky,která kosmetika jaké značky je asi nejlepší,dívala jsem se na klasiku niveu ale připadne mi,že některé výrobky jsou moc zbytečně drahé a pak bubchen ta mi přijde tak cenově nejlepší. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24798
30.7.10 21:31

Očka jsem otírala těma čtverečkama z buničiny, na každé očko jeden a vyhodit. Žínky jsem měla z Ikea, jejich tam 10 za 99,– nebo rozstříhej jednu osušku a obšij na stroji a je to.
Tu odsávačku na hleny já bych pořídila dopředu, první hroznou rýmu určitě miminko chytne v sobotu večer, když s ním budeš sama doma. To už není tak velká zátěž do rozpočtu…
Měla jsem předem i rourku, ale byla jsem rozhodnutá ji použít jen fakt v krizi, nakonec asi 3× na ni došlo.

Niky7, na to časem přijdeš, poznáš, proč pláče… Když by mi plakalo miminko a bylo pokaděné, tak přebalím, pochovám a v případě stálého řevu bych si zkoušela vzpomenout, kdy naposled pilo=) a kdyby už tak mohl být čas na další jídlo, tak nakojit…
A někdy miminko brečí a nepřijdeš na to, proč… Zkus se na to připravit trošku předem, neobviňuj se třeba, že jsi špatná mamča, když hned nepoznáš, co prcek chce. Fakt to chce čas a za pár týdnů už budete „sehraní“ a bude to jednodušší.
Neboj, zvládneš to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
30.7.10 22:06
Niky7 píše:
A jak casto koupat mimi? A krmit? Chci se zeptat kdyz place a je pokakane tak i nakrmit? Ach jo mam z toho strach:( diky za pomoc

na něco už ti odpověděla Pipet, a třeba s tím koupáním, zezačátku my koupali - i se myslím obecně doporučuje - 1× za dva dny, a čím míň kosmetiky, tím líp, když byly vedra, koupali jsme každý den, neboj, opravdu na všechno přijdeš, musím se v duchu usmívat, přesně takové nervy jsme taky měla, ale zvládneš to levou zadní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí