Omáčky pro batolata
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jeste treba jen smetanova do dobreho vyvaru hoveziho, pak petrzelkova, vyvar z kurecich srdicek, zahustit, pridat smetanu a na drobno petrzelku a provarit…
Jako asi bych diteti nedavala neco ostreho, ale jinak v 1,5r normalne bezne omacky, co jsi zvykla varit, jen to moc nepresolit a neprekorenit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje 11 měsíční dcerka už měla svíčkovou, rajskou, kuře na paprice, žampiónovou (s masem ale bez žampiónů, jen omáčku s masem jsem ji dala ), chystám se na koprovku. Akorát já nedávám smetanu, ale jogurty nebo mlíko.
- Citovat
- Upravit
Od roka dělám stejné omáčky, jako nám. Takže svíčková, rajská, roštěná, UHO, smetanová se špenátem, atd. Do všeho leju smetanu a nezdá se, že by to něčemu extra vadilo. Z koření používám jen sůl a bylinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koprovka, smetanova se zelenyma fazolkama, rajska, kure na paprice, taky malej miluje veprove s mrkvi
svickova a pak teda varim hodne polevky ![]()
Ja uz je teda taky varim nekde od roka a taky kupuju normalni smetanu ![]()
Příspěvek upraven 27.04.13 v 09:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mala dostavala omacky od asi 10 ci 11 mesicu, ale ja nezahustuju a kvuli bezlaktozove diete maly, ani nepridavam smetanu.
U nas je oblibena svickova, rajcatova, koprova, takova domaci uho (treba u rostenek), spanelske ptacky (bez parku), znojemska…
Abych omacku mela hustou a nemusela zahustovat jiskou, delam vice zakladu-zeleninoveho, cibuloveho a pak to rozmixuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás od roku: koprovka, houbová (bez hub pro dítě), svíčková, rajská, fazolková, okurková, vepřový s mrkví, sýrová. Dávám normálně smetanu, něco zahušťuju jíškou.
- Citovat
- Upravit
V tomto veku jsem delala stejne jako nam…dcera ma rada smetanove - koprovou, ale i treba gulas, slepici na paprice a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38 roční jí to, co my. Pokud to není moc kořeněné a nedávám mu houby. Takže rajská, koprová, kuře na paprice atd. Nevím jak je to s vnitřnostmi, děláme často játra s rýží, ale to ještě neměl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakoukoliv a nejradeji ma bolonskou omacku se spagetama a syrem a nebo zakad na svickovou, kdyz to budu pocitat tak i gulas. Uho ma rada
a treba maso pecene dusene na zelenine se stavou nezahustene to taky ma rada.
Ale nesni zadnou, kde je smetana tak i tu svickovou delam bez, nesni koprovou a pod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kuře na paprice, guláš, rajskou, svíčkovou, sýrovou, špenátovou. Malé je taky 18 měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boloňská omáčka
Prosím, máte někdo recept na boloňskou omáčku pro batole?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, moc prosím, napište mi jaké omáčky mají vaši prcci rádi a jak je děláte, vím že to tady někde bude, ale nemám čas projíždět diskuse, malému je 18 měsíců…děkuju moooooc