Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A kdy si myslíte, že je vhodná doba na vysvětlení, že na veřejnosti ne… v tom věku v kterém je nyní, to rozhodně chápat nebude.. ![]()
Ja som zacala vtedy ked uz chapala trosku, ako ze na verejnosti, asi moc nepochopi…ale ja som tak vysvetlovala, ze tam kde su ine deti, ked sa chodime hrat…ze deti to nerobia, aby to ani ona vtedy nerobila, ze nech si to robi doma v jej izbicke…To musi kazdy vediet ako daleko je jeho dieta a co je schopne pochopit.
Ahoj, naše to dělá taky…asi tak od 11.měs. .. ![]()
Někdy má den, že „opíchá“ všechno, co vidí ![]()
Nevynechá ani nás
Je u toho vždycky chudinka celá rudá,zpocená, ale potom má naprosto spokojený výraz
Zatím to neřešíme…je to spíš takové roztomilé,k zasmání.Akorát je někdy jakoby naštvaná,když zjistí, že ji u toho tajně nahrávám na mobil.Tak si říkám,jestli si přeci jen neuvědomuje, že to asi nepatří mezi úplně běžné činnosti 15.ti měs. prcka ?? ![]()
Nám to dělá holčička asi od roku a půl. Začala nejdřív jako cvičením na balónu, jako se kolíbala, teď tomu říká, že „cvičí“. Nejraději se houpe o rok židle a rukama se drží sedátka.
Teď jí jsou tři a je to tedy méně časté, ale občas,když je unavená, nemocná nebo nervózní, tak se začne houpat i mezi lidmi. No vysvětujeme, povídáme a pomalu to mizí. Tak snad bude jednou klid.
Myslím si, že i teď v tomhle věku se tím především uklidňuje.
tak jsem moc ráda že jsem tu našla toto téma, poněvadž můj 2letý syn to dělá taky, chytně mě třeba za nohu a začně se třít
jak pejsek. Nikdy sem to neviděla, nejdřív sem se tomu smála ale pak už mi to přšlo divný, ale ted když to tu čtu, tzn, že je to normální???? ![]()
precitala som si co ste napisali a teda u syna som to nezazila, a uvidime ako to bude s malou dcerenkou, ma 13 mesiacov a este nie je ziadny naznak… chcem sa spytat, myslite, ze tie miminka pri tom akoze normalne dosiahnu vyvrcholenie? ![]()
100% to nevim, ale myslim ze ne, aspon u nasi to tak nevypada, ale rozhodne ji to uklidnuje, nekdy i uspi.
awalancha3 píše:
precitala som si co ste napisali a teda u syna som to nezazila, a uvidime ako to bude s malou dcerenkou, ma 13 mesiacov a este nie je ziadny naznak… chcem sa spytat, myslite, ze tie miminka pri tom akoze normalne dosiahnu vyvrcholenie?
tak to si nemyslim, ale uklidni je to a dela jim to dobre, je jim to prijemny..
Mám dva kluky a docela koukám, jak jsou i holčičky vynalézavý. A já na to přišla až v osmnácti… ![]()
Moje dcerka začala něco takového příjemného dělat teď kolem 13 měsíce, ale přišla na to v uatě, když měla pás mezi nohama, pak třeba v cyklo sedačce, jinak nikde jinde ne! ¨Děti se mají zabavit, aby se od toho odtáhla jejich pozornost!
Tak jen napisu nase pokroky, Elisku jsem nenapominala, nechala ji to delat kdy chtela, v dnesni dobe se pres den nestane, ze by to delala, sama si prisla na to, ze nejlepsi je to pred spanim v postylce, takze si vezme usinacka zajicka co ma, da si ho mezi nozky, lehne si na brisko a soupe, dokud neusne…