Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem v 17. tt plus pár dní. V úterý jsem slabě zašpinila a lehce mě pobolívalo v podbřišku - nechala jsem se vyšetřit na pohotovosti, nic mi nezjistili, žádné otevírání, utz. také ok. Naordinovala jsem si odpočinkový režim, čili postarat se o starší dítko - ale nic těžkého nedělám, polehávám, chodím s malým odpoledne dokonce spát… a dnes opět - sice slaboulince, méně než v úterý, spíš obvyklý hlenový výtok (mám normálně v těhu), ale s nitkami hnědé krve.
Celkově je mi dobře, bříško sice tak 2- 3 x za den ztvrdne, občas jemné pobolívání v podbřišku - ale podle mě nic neobvyklého, v prvním těhu jsem také tak měla.
Mám celkem strach, ale na pohotovosti se mi už strašit nechce, když jsem tam byla v úterý - už žádnou krev neviděli (už jsem nešpinila) a koukali na mě pomalu, jak když si vymýšlím. Stalo se to někomu? Jak to dopadlo, bylo to nakonec v pořádku?
No já bych to moc nepodcenovala… kamarádka taky takhle špinila a nakonec skončila na rizikovém těhotenství - zjistili jí nízko položenou placentu. raději bych ze sebe klidně desetkrát na pohotovosti udělala blbce, než něco podcenit
A co vím, tak na to tvrdnutí břicha je dobré magnesium ![]()
Jela bych znovu na pohotovost, se spinenim v trhu bych si nezahravala. U mě krvácení ve 25 TT a nízko položená placenta.
@hanula23 také jsem pro návštěvu pohotovosti. Mela jsem podobné potíže, o něco horší a dobře to nedopadlo. ![]()
@hanula23 já špinila do 24tt. na příčinu se nepřišlo, na pohotovosti jsem byla 2×, pak jsem nikam, nejezdila. Podle dr to bylo překrveným číopkem, vždy jsem to měla pár dnů po sexu nebo pár dnů po prohlídce u dr (klidně i týden po) ![]()
@zusaf @Rozárka78 @berua13 holky díky za odpovědi, vím, že to myslíte dobře, ale já vzhledem k tomu, že se jinak cítím ok. a už opět nešpiním s tou pohotovostí ještě počkám… ale pokud se to objeví znovu, určitě už pojedu…
@atominnka díky, to jsem potřebovala slyšet, že to nemusí nic být…
@hanula23 zeptej se dr. jestli bys nemohla brat treba ascorutin na to spineni…mozna by ti to pomohlo…
… drzim palecky, at to spineni prestane a mimco at se drzi…
@hanula23 já hodně dávala na svůj vnitřní pocit. možná to zní blbě, ale nikdy mě nezklamal, ani když dr neviděl v 9tt srdíčko (a před tím ho v nemocnici viděli) a já byla v klidu, protože jsem věděla, že tam je ![]()
Možná si kup ascorutin, ten zpevňuje cévy. Ale mně nepomohl