Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
jsem ve 23 tt a včera se mi poprvé v životě udělal malý opar na rtu. V lekárně jsem si koupila VIRU MERZ gel a lékárnice mi doporučila ještě líh na vysoušení. Na můj dotaz jestli se gel může v těhotneství, řekla, že ano. v příbalovém letáku samo píší, že v těhu jen na doporučení lékaře. Máte s tím někdo zkušenosti? Případně jak jinak se dá opar léčit? díky:)
Na opary trpím, měla jsem je i v těhotenství. Mazala jsem Vectavirem, tuším, že je u něj taky formulka, že se buď nesmí nebo po dohodě s lékařem, v tak malým množství, co ten opar mázneš, to miminku nemůže uškodit. Ale pokud máš obavy, tak ten opar nemaž ničím, on do max. 10 dnů zmizne sám.
Já jsem s oparem aj rodila
. A dobrý. Měla jsem strach, jestli to neublíží miminku, ale všechno bylo v pořádku.
Z přírodních věcí zkus tea tree olejík, na opary je výborný.
jo jo,taky mažu jedině tee trea olejem,on to hezky vysuší a za chvíli je v tahu
![]()
díky za reakce. já si právě taky říkám, že to pidi množství co na to dávám by nemělo ničemu vadit…
díky za reakce. já si právě taky říkám, že to pidi množství co na to dávám by nemělo ničemu vadit…
ahoj
taky jsem mela v tehu opary, ale nemazala jsem to nicim, stejne to zachvili zmizi…
Kdyz jsem se Dr. ptala, zda opar neni nebezpeci pro mimi, tak mi rekla, ze ne, naopak v tele proti tomu viru vytvarim protilatky a mimi je ziska ode me.
Alca
Ahoj, tak ja jsem sla v prvnim trimestru z oparu do oparu. Ale priznam se, ze ty vectaviry a podobne jsem se fakt zdrahala pouzivat, i v lekarne mi to nedoporucili, ze jsou to desne „sajrajty“.. Takze jedine prirodni Kosmin, prip. Tea Tree, ale nekde (mozna i zde na emiminu) nekdo radil potirat medem, tak jsem to zkusila a od te doby jedine MED!!! Desne jsem na opary trpela, mela jsem ho kazdou chvili, vetsinou se za par dni pridal i druhy a pak to rozhodne nebylo za 10 dnu vsechno pryc..
ted kdyz ho potru medem, tak se mi vubec nerozbehne.. Jo a taky jsem v tehu brala pangamin kvuli B, konzultovala jsem to i s gyndr a rikal, ze v pohode, ze je to taky prirodni..
Já na opary trpím taky dost,v každém těhu tak aspoň 3krát a za sebe můžu říct,potřít rozmačkaným česnekem,sice to štípe,ale za 2 dny jsem měla vždycky skoro po oparu.