opar na rtu v těhotenství

1283
20.11.08 14:53

opar na rtu v těhotenství

Ahojky,

jsem ve 23 tt a včera se mi poprvé v životě udělal malý opar na rtu. V lekárně jsem si koupila VIRU MERZ gel a lékárnice mi doporučila ještě líh na vysoušení. Na můj dotaz jestli se gel může v těhotneství, řekla, že ano. v příbalovém letáku samo píší, že v těhu jen na doporučení lékaře. Máte s tím někdo zkušenosti? Případně jak jinak se dá opar léčit? díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4618
20.11.08 15:18

Na opary trpím, měla jsem je i v těhotenství. Mazala jsem Vectavirem, tuším, že je u něj taky formulka, že se buď nesmí nebo po dohodě s lékařem, v tak malým množství, co ten opar mázneš, to miminku nemůže uškodit. Ale pokud máš obavy, tak ten opar nemaž ničím, on do max. 10 dnů zmizne sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.11.08 15:21

Já jsem s oparem aj rodila :? . A dobrý. Měla jsem strach, jestli to neublíží miminku, ale všechno bylo v pořádku.
Z přírodních věcí zkus tea tree olejík, na opary je výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
20.11.08 15:51

jo jo,taky mažu jedině tee trea olejem,on to hezky vysuší a za chvíli je v tahu :twisted: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
20.11.08 16:44

díky za reakce. já si právě taky říkám, že to pidi množství co na to dávám by nemělo ničemu vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
20.11.08 16:45

díky za reakce. já si právě taky říkám, že to pidi množství co na to dávám by nemělo ničemu vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
20.11.08 20:24

ahoj
taky jsem mela v tehu opary, ale nemazala jsem to nicim, stejne to zachvili zmizi…
Kdyz jsem se Dr. ptala, zda opar neni nebezpeci pro mimi, tak mi rekla, ze ne, naopak v tele proti tomu viru vytvarim protilatky a mimi je ziska ode me.
 Alca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
21.11.08 13:25

Ahoj, tak ja jsem sla v prvnim trimestru z oparu do oparu. Ale priznam se, ze ty vectaviry a podobne jsem se fakt zdrahala pouzivat, i v lekarne mi to nedoporucili, ze jsou to desne „sajrajty“.. Takze jedine prirodni Kosmin, prip. Tea Tree, ale nekde (mozna i zde na emiminu) nekdo radil potirat medem, tak jsem to zkusila a od te doby jedine MED!!! Desne jsem na opary trpela, mela jsem ho kazdou chvili, vetsinou se za par dni pridal i druhy a pak to rozhodne nebylo za 10 dnu vsechno pryc.. :( ted kdyz ho potru medem, tak se mi vubec nerozbehne.. Jo a taky jsem v tehu brala pangamin kvuli B, konzultovala jsem to i s gyndr a rikal, ze v pohode, ze je to taky prirodni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
21.11.08 13:33

Já na opary trpím taky dost,v každém těhu tak aspoň 3krát a za sebe můžu říct,potřít rozmačkaným česnekem,sice to štípe,ale za 2 dny jsem měla vždycky skoro po oparu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí