Další těhotenství po císařském řezu

3379
19.11.08 18:55

Další těhotenství po císařském řezu

Ahojky,
jsem po císařském řezu a dr. mi řekl, že mám počkat cca rok na další těhotenství, což se dá pochopit.
Stalo se některé z vás, že otěhotněla po císaři dříve , nežli je doporučováno?Stát se to může, a já si neumím představit, kdybych otěhotněla náhodou třebas pět měsíců po císaři, že bych musela třebas na interupci nebo já nevím, jak se to pak řeší (?).
Díky
 y

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26873
19.11.08 19:02

Mě Dr. říkal, že pokud nastane termín dalšího porodu dříve než 2 roky po císaři, je druhý porod opět císařem. Pokud k tomu dojde později, tak se rodí přirozeně, pokud to situace dovolí. O žádném nuceném potratu řeč nebyla. Navíc v dnešní době antikoncepce k takové situaci vůbec nemusí dojít :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.08 19:21

Ahoj,

kamarádka má věkový rozdíl mezi dětmi 13 měsíců a obě jsou narozené Císařem.

Jana

• Citovat
  • Upravit
2475
19.11.08 19:41

Ahoj,
otěhotněla jsem 6 měsíců po císaři což nám bylo doporučeno jako dostačující aby se děloha zahojila a další porod byl plánovaným císařem ale u nás hlavně i proto aby se předešlo komplikacím jako při předešlém porodu,myslím si že by tě na potrat neposlaly jen by víc hlídaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
19.11.08 19:41

Chápu, stát se může, žádná antikoncepce není 100%. Rádi by doktoři nebyli, ale co už. Víc by se hlídal stav jizvy na děloze; a druhý porod císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.11.08 13:49

Ahoj, mam kamaradku, ktera otehotnela rok po cisari a druhe taky rodila cisarem. Osobne jsem po cisari otehotnela dva a pul roku a druhy porod byl prirozeny. Asi bych to neriskovala a chranila bych se a zalezi take, proc byl proveden prvni cisar.

Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.11.08 15:59

Doporučuje se 1 rok, jako minimum 6 měsíců, to by prý mělo být všechno zhojené.
Ale já ten pocit po 6ti měsících neměla, i když z lékařského hlediska bylo vše OK.
Jinak mi bylo řečeno, že horší než těhotenství může být potrat - snadno dochází při výkonu k proděravění dělohy v místě jizvy. A nikde nemáš záruku, že se těh. bude vyvíjet OK.
Ke způsobu porodu Ti lékaři řeknou, že je to přísně individuální.

Radši bych nespěchala…

• Citovat
  • Upravit
9441
10.1.09 09:31

Mě taky dr. radila počkat min. rok - optimálně 2 roky. Už jsem tady v jiných diskuzích četla, že i pokud otěhotníš do 1 roku od porodu, může být druhý porod veden přirozeně, pokud k císaři nejsou jiné důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
11.1.09 20:25

Ahojky, můj doktor mi řekl, že stačí půl roku až rok, ale kdyby se to stalo dřív, že se nic neděje, jen by si mě musel víc hlídat - místo řezu vně a ultrazvukem, ale že nevidí nějaké větší překážky, proč by nemělo další těhotenství prosperovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.09 13:52

Ahojky! Já jsem rodila císařem před osmi měsíci a včera jsem zjistila, že jsem zase těhu. Mám z toho všeho dost velký strach, hlavně jak budu zvládat dvě mimina:-D No ale alespoň mě tato diskuse uklidnila v tom, že nejsem sama a že se vše může obejít bez komplikací.

Ivča

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí