Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,opar v těhotenství nevadí,právě naopak,protože miminko si tím získává protilátky.Mám tři děti a trápí mě genitální opary.Prvního syna jsem rodila normálně a nakazil se ode mne.Ihned po porodu mi ho převezli na jiné oddělení a musel dostávat nitrožilně Herpesin.V dalších pěti letech jsme chodili na dětskou neurologii,jestli je syn v pořádku.Naštěstí vše dopadlo dobře.Dříve jsem o oparech nevěděla nic a vůbec jsem netušila,že může být nebezpečný pro novorozence,než jsem si tím sama prošla.Může a nemusí,záleží na imunitě a protilátkách miminka.Čím je miminko starší,tím se riziko snižuje.Další dva porody jsem z důvodu genitálního oparu podstoupila raději císařským řezem a vše bylo v pořádku.Takže opar v těhotenství nevadí,ALE POZOR U PORODU A PO PORODU.PRO NOVOROZENCE JE NEBEZPEČNÝ.Pokud máte výsev na genitálu každý porodník vám to potvrdí,že raději císařským řezem,pokud na rtu nebo jinde miminko nelíbat a dodržovat maximální hygienu a pokud možno i krytí(prodávají se v lékárně nálepky na opary) aby se miminko nenakazilo.Držím palce ![]()
Ahoj holky mám malinký problém mám. Opar jsem skoro ve 3 měsíci těhotenství a vypadám s tím jak kachna chci se zeptat zda mi. Něco neporadí tě aby to bylo co nejdříve. Pryč fotka je pod popiskem prosím. Nelékař. Tohle se mi udělalo během 4 dnů nevim co S tím sem s toho zoufalá. Nechci ani chodit ven a to mám jít 3 na gynekologii a když ne takhle uvidi tak se zděsí byla bych ráda za každou radu co mi tu dáte dekuji
Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli nahodou tu není nějaka maminka ktera měla stejný problém jako já. ( opar na zadku ).
jsem v 18 tt a na tento opar trpím každoročně. Bojím se, aby to nějak nepoškodilo vývoj miminka ![]()
Děkuji za odpovědi.
@Lacenka dobrý den, mohu se zeptat jak jste dopadli s dcerou s tím oparem? Vychází mi to s oparem na 6.týden a jsem z toho nešťastná… děkuju za info