Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,smažím bramboráky v lehkých šatech a vyprsknul na mě olej,dost,třeba 1 lžíce hluboká,mám opařené břicho na cca 3×8cm,asi se udělají puchýře,myslíte,že to může ublížit mimi?pohyby cítím,kope,…jsem vyjukaná z toho…
Myslím že by se nemělo nic stát.Taky se mi to v těhu stalo a bylo vše v pořádku.
Já si myslím, že by nemělo, přece jen je mimčo dost chráněno. Teoreticky je to spálenina povrchu kůže a nedostává se to nijak do hloubky. Ale taky bych byla vyjukaná.
Neboj,miminku se nic nestane!Chrání ho plodová voda.Taky se mi to v těhotenství stalo,ale mimi se nic nestalo.
no spíš ty plodový vaky aby to nějak neohrozilo,ale asi je tam kůže,sádlo atd…tak snad OK ![]()
Aby to ohrozilo mimčo, tak to by byla popálenina takového rozsahu, že už bys aktuálně ležela na popáleninách, takže můžeš být v klidu ![]()
Miminu se nic nestane, pokud si popáleninu necháš pořádně ošetřit. Do zítřka to nepočká, chlazení už (pokud si už stihla zasednout k PC) nemá cenu, nemaž to ničím, max překryj gázou a zafixuj náplastí a alou na pohotovost.
Když se ti to zanítí může být mela, aby ses vyhla ATB je potřeba sterilní krytí a vhodnou regeneraci.
Ahoj, taky jsem se nedávno opařila, byla to sice horká voda, ale naběhly hned puchýře…byla jsem vyjukaná, tak jsem radši jela do porodnice,mám to tam kousek, kde mi natočili monitor a bylo to v pořádku.. hned jsem mazala panthenolem, puchýře se hned druhý den změnily ve stroupky a ani ne za týden již nebylo nic poznat ![]()
Já bych to s tím ošetřením zas až tak nehrotila a na pohotovost se vybodla… teď už to asi není moc aktuální, ale hodně pomůže dlouhé a důkladné chlazení (i když chápu, že na břiše se to chladí blbě) a pak dát nepřilnavé krytí a snažit se nestrhnout případné puchýře.
Ahoj
taky se mi to v těhotenství stalo. Miminko bylo v pořádku a dneska ani nevím kde to přesně bylo.
no já to chladila a pak mazala panthenolem,teď už to ani nepálí,tak snad vpoho,mám jen 4 malé puchýřky,flek je asi 3×8 cm,dítko kope řádně,tak snad dobrý…
Opařila jsem se v 36tt ještě bublající boloňskou. Za 3dny jsem šla na pravidelnou kontrolu. Doktor mě „pochválil“, konstatoval, že mimču se fakt nemůže nic stát, ale doufá, že jsem si to řádně ošetřila, abych byla i po porodu krásná
Vtipálek.. Prý je pro plod horší to, že se v ten moment lekneš.
@KaMartulka píše:
no já to chladila a pak mazala panthenolem,teď už to ani nepálí,tak snad vpoho,mám jen 4 malé puchýřky,flek je asi 3×8 cm,dítko kope řádně,tak snad dobrý…
Tak to vypadá naprosto v pohodě
nepřestávej mazat