Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím pro ty které mají opencard. Ve formuláři ke kartě je služba aplikace Dopravní odbavovací systém co to znamená? nemůžu to najít. k čemu to je? ještě tam je služba Parkování, to chápu k čemu je. Ale co ten odbavovací sytém? Díky
Pokud si dobře vzpomínám, ten dopravní odbavovací systém musíš zaškrtnout, pokud si chceš na kartu nahrávat kupóny na MHD.
No to si pak koupíš kupón na MHD u okýnka v metru, jen nedostaneš papírový jako to bývalo v případě klasických tramvajenek, ale na tu kartu ti ho nahrají. Revizoři mají čtečku, takže si platnost zkonrolují. Taky se dá kupón kupovat na netu a pak si ho aktivuješ ve validátoru, ale s tím nemám zkušenosti, to jsem nikdy nedělala.
aha dík, takže si tam tedy můžu nahrát měsíčník nebo si kupovat jednotlivé jízenky? Chápu to konečně. A kdybych tuto funkci nezaškrtla tak si tam můžu nahrávat jen měsíčníky atd…?
Já jsem neslyšela, že by se daly nahrávat jednotlivé jízdenky, to asi nejde. Můžeš si koupit na měsíc, na čtvrt roku a na rok (možná existuje i půlroční). A tu aplikaci „Dopravní odb.systém“ si musíš nechat aktivovat, aby sis právě ty kupóny mohla kupovat. Ale nejsem odborník přes Opencard
tak kdyžtak zajdi někam do metra do toho okýnka, kde prodávají kupóny a oni ti poradí.