Opencard, formulář

52
25.1.12 16:39

opencard

Zdravím pro ty které mají opencard. Ve formuláři ke kartě je služba aplikace Dopravní odbavovací systém co to znamená? nemůžu to najít. k čemu to je? ještě tam je služba Parkování, to chápu k čemu je. Ale co ten odbavovací sytém? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
25.1.12 17:21

Pokud si dobře vzpomínám, ten dopravní odbavovací systém musíš zaškrtnout, pokud si chceš na kartu nahrávat kupóny na MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
25.1.12 19:47

jak nahrávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
25.1.12 20:26

No to si pak koupíš kupón na MHD u okýnka v metru, jen nedostaneš papírový jako to bývalo v případě klasických tramvajenek, ale na tu kartu ti ho nahrají. Revizoři mají čtečku, takže si platnost zkonrolují. Taky se dá kupón kupovat na netu a pak si ho aktivuješ ve validátoru, ale s tím nemám zkušenosti, to jsem nikdy nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
26.1.12 12:20

aha dík, takže si tam tedy můžu nahrát měsíčník nebo si kupovat jednotlivé jízenky? Chápu to konečně. A kdybych tuto funkci nezaškrtla tak si tam můžu nahrávat jen měsíčníky atd…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
26.1.12 19:00

Já jsem neslyšela, že by se daly nahrávat jednotlivé jízdenky, to asi nejde. Můžeš si koupit na měsíc, na čtvrt roku a na rok (možná existuje i půlroční). A tu aplikaci „Dopravní odb.systém“ si musíš nechat aktivovat, aby sis právě ty kupóny mohla kupovat. Ale nejsem odborník přes Opencard :mrgreen: tak kdyžtak zajdi někam do metra do toho okýnka, kde prodávají kupóny a oni ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová