Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, tak si zítra jedu pro výsledky…testovali mě, jestli nemám těch adenomů více, prý můžou být kdekoli v těle…tak snad to bude jen ten v hlavě ![]()
Ahoj holky, jsem 7měsíců po operaci adenomy hypofyzy s produkcí růstového hormonu (akromegalie), a chtěla bych se zeptat, zdali z vás to má někdo též za sebou a jetli jste měla některá po operaci zvýšený vypadávání vlasů. Jsem z toho tak trochu vedle. Díky za příspěvky, určitě mi to trochu pomůže.
@Alik83 dobry den chci se zeptat jak. probiha ta operace hypofizi a jak. dlouho ste tam bolito po operaci mam. troxhu stoho starxh dekuji za indormace
@Anonymní píše:
@Alik83 dobry den chci se zeptat jak. probiha ta operace hypofizi a jak. dlouho ste tam bolito po operaci mam. troxhu stoho starxh dekuji za indormace
Dobrý den, operace proběhla ve Vojenske nemocnoci v Praze. Jsou tam machři!!! Jinak u mne probíhala nosem, po operaci jste 24hod na JiP a necitite nic. Mě jen bolela trochu hlava od toho sveraku, ale jinak nic mi nebylo. Po 24h uz jste na normalnim pokoji a muzete v klidu fungovat. Jinak jsem tam byla 6dni a pak další 4 dny na Endokrinologii III. interna na Karláku. 5 měsíců na neschopence. Ale záleží jakou praci delate. A jinak se berou leky, ale me je po pul roce vysadili a je vse v poradku.. Též jsem se bala a sháněla informace. Takže vim, jak Vam asi je. Držím pesti a preji brzke uzdraveni.
Deku moc jste hodne taki jsu na. vojenskou nemocnici 14.11.15me to budou delat dekuji za radu moc dam. potom. vedet j
Jeste si chci zeptat to uz vas daj jinam.na tu endokronologii a potom. jdete domu taki jdu pres.nos bojim. bojimm a
@Vendulka2312 ano, pokud bude vše v pořádku, tak po 10ti dnech jdete domů. Bude to dobré, uvidíte. Všechno se da vydržet. Take jsem se strašně bála, ale mohu Vás ujistit, že ve Vojenske nemocnici jsou opravdu uzasni. Držím pěsti ????
Uz to mam zasebou a ted jdu jeste na tenkarlak dekuji za radu a nakarlaku mi budou delat coo jestli se muzu zeptat
@Vendulka2312 píše:
Uz to mam zasebou a ted jdu jeste na tenkarlak dekuji za radu a nakarlaku mi budou delat coo jestli se muzu zeptat
Super! Nic, jen Vás budou sledovat. Vemou krev atd. Určitě Vám nasadili leky, tak Vas musi ted sledovat. A kdy Vás přesně operovali? To jste tam docela dlouho v té Vojenské nemocnici. A měl ten adenom nějakou produkci hormonu?
Ja mela na dtoupit jak jsempsala ale sla jsem tafy tu nedeli pondeli mi to delali trochu to po operaci krvacelo a pak. jsembylana ti jipce hned. druhy den.mi dali na pokoj vcera tu byl. doktor a rikal.ze rezorance dopadla dobre ze dba dva dni.nebo tei jdu na.ten.karlak aby mi udelali ri hormony ted.mi ru davaj u. nekakeprasky hodne piju a zizen mam. teochu mi ro poboliva ale jinak.se cejtim. dobre
Asi jooo ten. edanomm proto beru nekake kortitidi a berou.me.porad moc.krev nekake. minerali.
@Vendulka2312 Dobrý den. Můžu se zeptat, jestli se Vám už upravilo to padání vlasů? A jinak jste po operaci v pořádku, nemusíte brát žádné léky, necítíte nějaké jiné potíže? Já mám adenom produkující prolaktin. Není moc velký, ale léky brát nemůžu kvůli vedlejším účinkům. Tak zvažuji operaci, ale mám z toho dost hrůzu. Aby mi pak ve výsledku nebylo hůř. Problémy mám jen s menstruačním cyklem a případně bych mohla mít probém i s otěhotněním. Ve Vojenské nemocnici mi řekli, že neschopenka tak 4-6 týdnů. Prý je během té doby možné motání hlavy a nevolnosti. Měla jste něco takového? Jak jste se prosím cítila během těch 5 měsíců na neschopence? Měla jste nějaká omezení, co nesmíte dělat? Mockrát děkuji za informace.
@mia22 Dobrý den, Mio, pokud Vám nabídli operaci, tak do toho určitě jděte. U mne proběhla operace v řijnu 2015 a červen 2016 jsem otěhotněla na první pokus
. Hormony se daly dokupy. Vlasy mi přestaly padat až v třetím měsíci těhotenství. Ale to padání bylo díky těm hormonum. S neschopenkou záleží na Vás, pokud máte práci nekde v klidu, tak úplně v pohodě můžete nastoupit po 6 týdnech. Já se do práce nehrnula, měla jsem syna v první třídě, tak jsem těch pul roku chtěla být s nim.
. V lednu jsem normálně nastoupila do práce. Žádné jine problémy jsem neměla ani hlava nebolela, občas trochu krve pri smrkani, ale to je normální. Též jsem se šíleně bála, ale díky operaci, jsem zase jako dřív. Zapomněla jsem, že jsem pul roku brala hydrocortison, ale vše bylo v pořádku, tak ho vysadili. Zvládnete to! ![]()
Buď v klidu. Já ho měla tady. V roce 1998 8 mm, po pár letech (a krabičkách dostinexu
) 5mm…
. Když jsem pak byla na testech, tak vyšly úplně normální a bez léků (už nim rok před 1. těhu jsem žádné léky nebrala).
Pak jsem měla jít na rezonanci, místo to ho jsem byla těhu a měla jsem přijít, až přestanu kojit. Jenže, než jsem přestala, byla jsem těhu znova… A pak kojila přes 2 roky
Závěr? Prostě se těhotenstvím rozpadl. Ale měla jsem ho asi i na dobrém místě, perimetrem jsem i přes svých 5 dioptrií prošla vždy…
B.