Operace, inseminace a neschopenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.12.23 15:17

Operace, inseminace a neschopenka

Dobrý den,
chtěla bych se s vámi poradit.

Jsem od 3.10.2023 na neschopence, po operaci endometriózy. V lednu 2024 bych měla podstoupit inseminaci protože ani po té operaci není pravděpodobné přirozené otěhotnění.

Zároveň mě ale můj doktor obvoďák, žene už aspoň na nějaký čas do práce, protože kdybych otěhotněla, musela bych jít na rizikové (v práci zvedám břemena těžká i 20kg). A jelikož na neschopence můžu být jen rok, asi bych poslední měsíce třeba přišla o peníze za neschopenku(Kdyby se zdařilo a já otěhotněla).

Zároveň je mi jasné, že je malá pravděpodobnost aby inseminace vyšla tak rychle. Ale co když jo..

Pokud nastoupim do práce, můžu třeba po dvou měsících odejít na novou neschopenku kdyby ta inseminace vyšla ale zároveň se tam budu stresovat a tahat těžká břemena a než zjistím že jsem těhotná, ještě si v práci uškodim.
Zaměstnavatel mě totiž nemůže přeřadit jinam, je to práce v obchodě, jsem tam sama a dlouhý/ krátký týden.

Takže otázka zní, šly byste zpět do práce(a v případě otěhotnění, na novou neschopenku) nebo byly doma a kdyby těhotenství vyšlo, byly poslední měsíce doma třeba zadarmo?

PS: nějak bychom to s manželem zvládli finančně utáhnout ale je to nejistota, kolik měsíců bych byla doma zadarmo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
1.12.23 15:48
@Marketka370 píše:
protože kdybych otěhotněla, musela bych jít na rizikové (v práci zvedám břemena těžká i 20kg).

Copak to tady fantazíruješ?

Jestliže otěhotníš, zaměstnavatel bude povinen přidělovat Ti podle toho práci. Takže nevymýšlej tady o nějakých břemenech 20 kg. Pokud pro Tebe nebude mít žádné uplatnění, budeš dostávat mzdu a zůstaneš doma (překážka v práci na straně zaměstnavatele).

@Marketka370 píše:
Zaměstnavatel mě totiž nemůže přeřadit jinam, je to práce v obchodě, jsem tam sama a dlouhý/ krátký týden.

Co to tu řešíš za nesmysly?

Tohle je jenom problém zaměstnavatele. Ne Tvůj.

• Citovat
  • Upravit
21311
1.12.23 16:49

Šla bych do prace. Ono totiž otěhotnění je i o psychice, takže bych fungovala co nejnormalneji.

Po otěhotnění na neschopenku nemusíš, preradi te na jinou praci nebo zustanes doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
1.12.23 21:01

Pokud nastoupíš do práce, tak můžeš jít třeba za měsíc zase marodit a nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21527
2.12.23 09:10

Pokud jsi zdravá, nástup do práce. Vždyť by ses ochuzovali o peníze a omezovala vycházkami. To otěhotnění nemusí vyjít klidně další rok až dva. Přece nebudeš tak dlouho zbytečně doma. No a až budeš mít potvrzené těhotenství, tak řeš v zaměstnání převod na práci vhodnou pro těhotné. A když to nepůjde, budeš doma na 100% platů. Neboj, oni pro tebe něco vhodného najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20817
9.12.23 09:18

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí