Operace - kojení x UM

5575
20.3.12 15:33

Operace - kojení x UM

Ahojky,
mám 6 měsíců od porodu a 7× už jsem měla žlučníkový záchvat. Záchvaty se stupňují i při přísné dietě (dnes jsem snědla 10 piškotů a pomohla mi až injekce). Na UZ mám potvrzené kameny, takže budu muset na operaci. Já ale pořád kojím ve dne co 2 hodiny a ráno v 5h. Odsát ani odstříkat mi to nejde, takže zásobu nemám. Jsem domluvená na narkóze, po které můžu hned kojit, ale po dobu, co budu na operaci a na JIPu (pokud mně tam dají) bude muset doma krmit manžel (jinak mi bude nosit malého na kojení). Zkouším vždy po kojení odsát, ale skoro nic nejde a tudíž potřebuju poradit ohledně UM.
Je to hodně narychlo, nevím, zda mu vůbec bude chutnat. Vůbec se v nich nevyznám, ale chci, aby neměl bolesti bříška (těch jsme si užili až dost). Doufám, že do operace něco odsaju (zatím nemám termín) a nebude UM nutné, ale pokud ano tak prosím, poraďte jaké.
Malý má 6 měsíců, zavádíme teprve zeleninku, takže pořád je kojení to hlavní.
Díky všem
Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
20.3.12 15:56

Barčo, náš malošek pije všechno, co jsem na něm zkoušela. Nutrilon obyč i extra, i HA, Bebu HA, Sunar, Hami. Žádný rozdíly jsem neviděla. Nad ničím se neošklíbal, kaká pořád stejně a prdíkuje taky. Pediatr u nás všem doporučuje Bebu HA, ale nevím, jestli je fakt nejlepší nebo je od nich „uplacenej“ :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
20.3.12 15:58

Díky, já jdu dnes na odběry krve a možná ve čtvrtek na operaci. Takež do té doby musím něco vymyslet, protože manžel bude poprvé s malým sám. Nevím, jak na tom budu hned po operaci, kdy budu schopná nakojit a co v noci před operací. Ach jo, myslela jsem, že to vydržím, ale když už i na dietě mám záchvaty, tak žlučník musí ven.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
20.3.12 16:03

Synovi dávám Sunar a jede mu pěkně :) Jednou manžel dovezl Hami a potom se mi teda pěkně ze*íral :poblion: Jen jestli ti bude prcek ochotnej pít z flašky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.3.12 16:07

Ještě mě napadlo koupit pár dávek v bance MM, ale ono asi nebude na prodej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
20.3.12 16:09

Taky dáváme Sunar, ten klasický. Malému chutná a bez problému. A řekla bych, že je i chuťově lepší, než všude propagovaný Nutrilon. Ale to je věc názoru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
20.3.12 16:27

Malou jsem ke kojení občas potřebovala dokrmit. Nejvíc jí chutnal Sunar, ten pije pořád jiné mléka nechce. Zdá se mi chutí nejvíc podobný MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
20.3.12 16:35

Taky jsme na sunaru a nemůžu vynachválit… i když někdo říká, že je těžký na bříško, ale sama netuším, žádné problémy jsme s ním neměli :roll:
Možná bych zkoušela už nějaká mléka, než půjdeš na tu operaci ;)
Kup si třeba Sunar, Bebu, a Nutrilon a sama uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
20.3.12 16:48

No, já bych první zkusila, jestli vůbec nějaké UM mléko bude chtít. Já jsem totiž naší malé zkoušelá dát a vůbec to nechtěla..ani pít z flašky (to bude možná ten problém) vyzkoušela jsem i několik dudlíku, ale vždy jak jsem jí zkoušela dát UM mléko, tak to nechtěla a řvala,takže jsem musela odstříkat. Zkusila bych koupit Nutrilon v lékarně mají tam takové vzorky jen za 10 Kč a je to jakoby jedna dávka a vyzkoušela :think: ;)

• Citovat
  • Upravit
1142
20.3.12 16:55

Taky bych zkusila dopředu koupit malé balení. My jsme na UM od narození, máme Bebu HA a malá je spokojená, prodávají 260 g, je to to menší balení, tak bych ho možná zkusila. Akorát nevím jestli ještě jedničku nebo dvojku, tak je od ukončeného 6.měsíce. Možná bych dala ještě jedničku… :think: Jo a hlavně ty lahvičky, co vím, tak jsou osvědčené od Aventu, Medely musí se u toho snažit jako u kojení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.3.12 17:11

Obě děti pily, co jsem jim dala, spíš může nastat problém ve způsobu podání, ne každé mimino vezme flašku. Sunar je takový nejchutnější i pro dospělého, o Hami se traduje, že chutná nejvíc jako mateřské mléko, já dávala Fandovi nutrilon HA a normálně ho pil společně s kojením, pak pil i normální nutrilon, teď má už několik měsíců babylove a taky pije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
20.3.12 19:27

Díky všem. Savičku mám od Aventu, co byla k odsávačce. Zkusila jsem mu dát dnes Nutrilon, sice na druhý pokus si cucnul, ale moc mu to nejede. Kamarátka mi doporučila Bebu, takže zítra to koupíme a snad budu na tom tak, abych mohla kojit. Budou mi to dělat laparoskopicky. Dnes v noci budu odsávat, tak uvidím, kolik toho bude.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna