Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všicí.
Dneska jsem byla na vyšetření na cévním a v listopadu mě čeká moje první operace " křečáků " No bylo mi řečeno, že ve špitále budu
3 dny, ale jinak nemám o tom ani páru, proto se Vás chci zeptat, zda to některá máte už za sebou. Je mi 29 roků a podle některých lidiček v okolí jsem na to prý " mladá "
No nebojím se ani tak operace ( I když tý teda taky
), jako toho co bude po ní, doma, jak se to bude zvládat. V tu dobu budu mít doma klučíky 1 rok a půl a 3 roky a půl.
Tak bych byla zvědavá na vaše zkušenosti.
Díky Ilča a svišti
ahoj,taky jsem tím prošla,měla jsem v té době 30.Není to nic hrozného,jen budeš mít asi týden nohu v obvazech.Já měla operované žíly až v tříslech,tak skrz ty obvazy jsem nemohla ohýbat nohu.V té době jsem měla doma holky ve věku 9 a3 roky a šlo to
Matty
Absolvoval to muj otec. V nemocnici byl cca 2-3dny, pak byl doma. To vis, ze se nechal dramaticky osetrovat, ale myslim, ze to nebylo az tak odpovidajici jeho stavu.....
Do tydne byl i on celkem fit a pohyblivej. ![]()
Jéééé já už jsem byla operovaná po prvé ambulantně v 18 letech mám to holt dědičné po tátovi.Pod koleni se mi udělali modrý uzlíky(hrbolky) fakt nehezké tak hlavně z kosmetického důvodu.
Pak znova operaci pod narkozou od třísel po kotníky myslím v 25 letech a ted jezdím na sklerotizaci tedy jezdila než jsem otěhotněla.
Měsíc a půl jsem marodila.Nohy ovázané 3 dny 24hod.Pak už jen přes den.Do práce jsem nosila kompresní punčochy,jelikož na nohou jsem stála 8 hodin.Ale nejhorší že je to nevyléčitelné,křečáky se vrací.
![]()
Pokyny od lékařů-chladit střídavě teplou a studenou vodou ,jak je to možné nohy dávat do zvýšené polohy,hlavně né nohu přes nohu,všelijaké mastičky atd. ![]()
Ale výsledek minimální.
Veronika
Tuto operaci jsem absolvovala, když mi bylo 33. Křečová žíla se mi udělala po těhotenství a navíc to máme v rodině.
V nemocnici jsem byla tři dny, všechno proběhlo v pořádku. Dvě hodiny po operaci jsem chodila (musela jsem, sestřička mě donutila). Doma jsem dělala věci normálně, jen jsem byla opatrnější a víc jsem odpočívala s nohama nahoře. Za 2 týdny jsem šla na kontrolu a doktor mi řekl, že je to dobré a můžu dělat vše - jezdit na kole, chodit po horách, …
Od té doby mám od křečových žil klid, a doufám, že to tak bude dál.
MĚ BUDE 25 A UŽ OD STŘEDNÍ JSEM MĚLA JEDNU ZVÍŠENOU ŽÍLU.TEĎ PŘI OČEKÁVÁNÍ DRUHÉHO POTOMKA JE MÁM TAKŘKA PO CELÍCH NOHOU.JE TO VZHLEDOVĚ HROZNÉ,A TAK BYCH CHTĚLA TAKÉ NA KUDLU,ALE MÁM OBAVI,JESTLI MI JE NEJPRVE NEBUDOU CHTÍT JEN NĚJAKÝM ZPŮSOBEM ZAMASKOVAT.PRÝ NA TO JSOU NĚJAKÉ INJEKCE
TAK SE CHCI ZEPTAT.MŮŽU ZÁKROK O ODSTRANĚNÍ POŽADOVAT SAMA NEBO TO MUSÍ POSOUDIT LÉKAŘ?