Operace nosu - septoplastika

Anonymní
14.3.24 13:04

Operace nosu septoplastika

Dobrý den, chtěla bych se vás zkušených zeptat kdo jste byl na operaci nosu jak dlouhou jste čekali než jste šli na operaci? Nemohu v podstatě dýchat ani jednou dírkou a jeste je neco s nosní sliznicí tak se usoudilo že pujdu na operaci mam jít příští tyden do nemocnice se zeptat tak abych věděla co me tak čeká? A šli by jeste na to znovu nebo litujete? Jaké máte zkusenosti? Jak dlouho jste byli hospitalizovany? Dekuji a krásné odpoledne 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7356
14.3.24 13:32

Mě hrozila.. pokud nepřestanu kapat kapky do nosu… jsem se zatla a operace mě naštěstí minula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.24 14:21

@KKK85 bez nich ani ránu ty taham všude nevyspala bych se

• Citovat
  • Upravit
7356
14.3.24 14:46
@Anonymní píše: Více

Joo já bych mohla povídat.. deset let na kapkách… jedny kapky na dva až tři dny… ale dala jsem to!!! Jde to i bez té operace!!! Ale musíš chtít!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8750
14.3.24 16:21

Já jsem byla na operaci přepážky a dutin. Bezva zážitek, do kterého bych rozhodně dobrovolne nešla, když pro vyřešení problému by stačilo přestat používat sprej do nosu… fakt radši půjdeš na operaci se všemi riziky, než abys překonala chvíli nepohodlí s ucpaným nosem? Druhá věc je ta přepážka, ta se sama nespravi, ale je otázka, jak.moc vybocenou ji máš. Dost možná by splasknuti sliznice po vysazení spreje stačilo a přepážka by nevadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
14.3.24 16:39
@Midaku píše: Více

Přesně… mi stačilo přestat kapat a i Přepážka se spravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.24 16:47

@KKK85 no ja mamv druhem nosu vykrivenou nosní přepážku takže operace se nevyhnu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.24 16:50

@Midaku prepazku mam uz nekolik let jen jsem to oddalovala a man tam i pilypy nebo co nejradši bych se tomu vyhla ale prý jiné řešení není

• Citovat
  • Upravit
8750
14.3.24 18:31

Křivku nosní prepazku má kde kdo. Jde o to, jak moc. Když jen trochu, tak stačí, aby sliznice byla v pořádku a nos je normálně pruchodny. Když víc, už se to musí operovat. A teda zrovna kvůli polypum bych na tu operaci taky nešla. Mně se třeba polypy udělaly právě po ní, předtím jsem je neměla. Byt tebou, vysadila bych veškeré spreje a až se všechno spraví a uklidní, tak na orl znovu a uvidíš, co a jak se změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
14.3.24 18:32
@Anonymní píše: Více

to jsem měla taky… ale pomohlo mi přestat kapat do nosu kapky!!! Prostě se zatni. Nejhorší jsou noci. Ale tak první dvě tři… pak už lepší a lepší. Já spala při otevřeném okně, hodně oblečená.. byla fakt zima ale v chladu se líp dýchá. U sebe na stole infadolan..neb pořád suché rty v noci, a sklenici vody…a jooo byla jsem za ty první dvě noci vzhůru x krát… ale ten pocit už přes den že se na chvíli ta nosní dírka sama zprůchodnila bylo to super… a třetí noc už byla asi o 70% lepší… je to boj, ale jde to zvládnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.5.24 21:53

@Midaku píšeš totální blbosti… pokud má přepážku moc vybočenou, tak operace! I když by neměla zbytnělou sliznici! A polypy?! Neřešit? Tvl! Když to nebude řešit, je dost možné že dostane rakovinu! Co tu radíš?! 💩 tomu rozumíš!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.24 07:48

@Ferryok Ahoj jo resila jsem to pro jistotu s více lékaři jednalo se o 3 a všichni doporucili operaci tam jak je vybocena nosni přepážka tak ta je hodně pry neni nos vubec průchozí a co se týče nosní sliznice tak je taky hodne s polypama :) a to jsem kapky omezila a pouzivam jen v noci kdy se nos ucpe a nemohu dýchat :) každopádně pani to asi nikdy nemala protože neví co to obnáší 😊

• Citovat
  • Upravit
496
22.5.24 08:24

Operaci nosu jsem podstoupila tuším v roce 2018 / 2019. Jak dlouho jsem čekala si už nepamatuju, ale bylo to v řádech měsíců, možná 4, fakt netuším. Moc dlouho to nebylo. Dělal mi ho doktor Válka v Brně. Mám udělanou septo i rhino plastiku, tedy jak změna vizuálu, tak narovnání. Hospitalizovaná jsem byla jen přes noc, ráno jsem jela domů a po 14 dnech jsem jela sundat sádru. Byl zrovna začátek léta, takže žádný med, ale tak dalo se to přežít, vzala jsem si tehdy volno, abych se moc neukazovala, protože přichází otoky, modřiny, a vypadá to děsivě :D A jestli bych na to šla znovu? ROZHODNĚ! Byl to naprosto bezbolestný zákrok, hojení probíhalo standardně, nikdy mě nic nebolelo. Ale to se říká, že operace nosu nebolí, přitom je to střed obličeje, tak se toho spousta lidí bojí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
22.5.24 08:27

@KKK85 prosím co mám kapat aby se spravila sama od sebe přepážka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
22.5.24 08:29

@Teaveg je potřeba doporučení? Případně kdo mi doporučení na operaci napsat prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí