Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim😊 ma niekto po operácii vnitřních hemoroidu laserem? Po akej dobe ste mali úplný kľud? Mne odstraňovali 4(ani som o nich nevedela) pred 2,5 mesiacom. Par týždňov na to sa mi udělala fisura, ktorú už mám zaliecenu, ale mám pocit, že som si tým konečník úplne rozhodila stále tie hemoroidy citim🙈. Už som z toho nešťastná. Na kontrolu idem až koncom prosinca. Budem rada za každý príspevok
![]()
Vnitrni fisura se mi udělala pred lety po odstranění vnitřních hemoroidů pristrojem Hemoron. A bylo to tedy peklo snad na rok.
Ted jsem byla na laseru pred 14ti dny, mam pocit, ze je to porad stejny, boli to a nezměnilo se nic. Doktor rikal, ze uvidime v lednu, kdyztak uděla to podvazani.
@Anonymní píše:
Vnitrni fisura se mi udělala pred lety po odstranění vnitřních hemoroidů pristrojem Hemoron. A bylo to tedy peklo snad na rok.
Ted jsem byla na laseru pred 14ti dny, mam pocit, ze je to porad stejny, boli to a nezměnilo se nic. Doktor rikal, ze uvidime v lednu, kdyztak uděla to podvazani.
Jeee tak to ma mrzi, to sa trapis už dlho🙈 mne je 36, nikdy som som nemala problémy, až tento rok v lednu po dietě sa mi spravila trhlina, 3 mesiace som mazala X kremamy, mastami až som zacala dilatovat a to mi pomohlo, doporučujem. No a teraz v září po dlhej ceste na slovensko zrazu bolesť a nasli mi vnitrni hemoroidy🙈 tak hneď odstránili, čo bolo ôk, len do toho ta fisura🙈 fakt už neviem…
A ty si bola teda na odstránení hemoroidov? Ja som pociťovala nepríjemné stavy tak tých 6 týždňov, ešte je asi brzy, uvidíš, že sa to bude zlepsovat😊 😊 😊
@Anonymní píše:
V podstate to odstraní pár desiatok % toho hemoroidu a zvyšok za do tých 2 mesiacov vstreba, tak ešte to chce cas😊 a aj ti niečo predpísal k liečbe? Mne nič, iba vazelinu alebo sadlo
@maliboo17
Ano, na odstraneni vnitrnich hemoroidu 2.st.,protoze me zadek po letech zacal zase uvnitr bolet a zvenku natekat.
Byla jsem na polosoukrome proktologii, prave kvuli moznosti laseru, ten hemoron jsem po zkušenosti s nim nechtela.No a ty potize jsou porad stejný a doktor rekl to same co ty, ze to chce urcity cas k posouzeni vysledku. Pokud neco zbyde, udela v lednu ligaturu, podvaz.
Asi jsem cekala zazrak na pockani:)
No a ze muzu pouzivat vsechny bezne masticky na hemor.,jako faktu apod.
Tak uvidim jak bude.
Jak se to rozhasi, tak to asi trva.
@Anonymní píše:
@maliboo17
Ano, na odstraneni vnitrnich hemoroidu 2.st.,protoze me zadek po letech zacal zase uvnitr bolet a zvenku natekat.
Byla jsem na polosoukrome proktologii, prave kvuli moznosti laseru, ten hemoron jsem po zkušenosti s nim nechtela.No a ty potize jsou porad stejný a doktor rekl to same co ty, ze to chce urcity cas k posouzeni vysledku. Pokud neco zbyde, udela v lednu ligaturu, podvaz.
Asi jsem cekala zazrak na pockani:)
No a ze muzu pouzivat vsechny bezne masticky na hemor.,jako faktu apod.
Tak uvidim jak bude.
Jak se to rozhasi, tak to asi trva.
No vidíš, tak musíš len veriť, že to bude dobre😊 ja som pred pár dňami nasadila Detralex a co mi moc pomohlo bol Procten krém ako jediný zo všetkých a na noc cipok Hemagel, pred spaním zaječická, pred potrebou poriadne namazat a podložiť nohy. Tak snáď sa to brzy spraví i keď už teraz viem, že budú občasné problémy asi už navzdy😃 😃 musím sa s tým len zrovnat
@Anonymní píše:
A fakt buď vklude, ja som do toho 6.tyzdna volala dr. 2 krát, či je to normálne, že je to snad ešte horšie, povedal, že je to v poriadku 😊 a mal pravdu, fakt sa to postupne uklidnilo, až teraz tento týždeň divne tlaky🙈 tak snáď to je chvilkove
@maliboo17 Jo,presne,5 dnu po zakroku docela to porad slo a pak najednou zhoršení, nemohla jsem ani sedet.
Proto jsem tam naběhla na kontrolu, kterou mam jinak v lednu. Ale pri kontrole nezjistil nic zvlastniho a ze se to hoji a chce cas.Ty jestli mas fisuru, tak nesmi byt ani naznak zacpy, děláš dobre se Zajecickou:)
@Anonymní píše:
@maliboo17 Jo,presne,5 dnu po zakroku docela to porad slo a pak najednou zhoršení, nemohla jsem ani sedet.
Proto jsem tam naběhla na kontrolu, kterou mam jinak v lednu. Ale pri kontrole nezjistil nic zvlastniho a ze se to hoji a chce cas.Ty jestli mas fisuru, tak nesmi byt ani naznak zacpy, děláš dobre se Zajecickou:)
No vidíš parada, to by ta malo ukludnit😊keď ti do dr posvätil, že je to na dobré cestě😊 😊 ale neviem co je horšie, či fisura, alebo hemoroid🙈
@Anonymní píše:
Ahojky, jak je? Já mám stavy vždy po MS, že sa mi to začne ozývať, veľké nepohodlí 🙈 už by som na takú operaci asi nešla… Co ty?
Krém na hemoroidy - https://hemorv.com vždycky když se mi hemeroidy objeví, tak si je začnu mazat právě krémem a během chvilky je po svědění či pálení. samotný hemeroid zmizí během 2 týdnů.