Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, prosím vás, nemáte některá zkušenost s operací zánětu středního ucha? Minulé úterý dceři (7let) píchali ucho, ve středu dostal antibiotika, valil z ní hnis proudem, pořád jsem jen převlíkala postel a ručníky, první tři dny ji to navíc hrozně bolelo, byla pořád na brufenu… Tuhle středu byly výsledky výtěru a tam masivní nález spálového streptokoka, takže dostla jná antibiotika (Zinnat), vypadalo to už celkem dobře, ale včera večer ji to zas začalo hrozně bolet, v noci jsme byli v nemocnici a chtějí to operovat. Teď s ní jel manžel na tomograf a rozhodnou se podle rozsahu, ale podle všeho je to v té kosti, kterou prý budou muset rozseknout a ten zánět vyčistit. Nemáte s tím někdo zkušenost? jsem na prášky…
Ahoj,
zkušenosti s tím bohužel nemám jen tě chci podpořit.
Bude to dobrý, musíš tomu věřit. Chudák malá, musí hodně trpět, mě samotnou když bolí ucho tak je to někdy opravdu šílené. Posílám vám všem hodně pevných nervů a hlavně malý málo bolesti.
Pa Šárka
Zuzle, držíme palce - ať je to co nejdříve v pořádku.
Lesina
Zuzle,u Vaší malé došlo k proniknutí zánětu ze středoušní dutiny do tzv.mastoideálního výběžku,tj.kostěný prostor za boltcem.Zánětem dochází k poškozování kostěnných struktur.CT vyšetřením se zjistí rozsah poškození a podle toho operatér postupuje.Proces by mohl postupovat dále do přilehlých struktur,tj.mozku,cév.Proto je nutné ložisko otevřít a vyčistit.Rozhodně bude pokračovat léčba širokospektrými antibiotiky dle citlivosti dané patogenní bakterie.MOOC vám držím palce,hlavně malé!
Zuzle,jak dopadla operace dcery?Určitě jste to všichni zvládli,pevně tomu věřím.Když je nemoc,musí se všichni stmelit dohromady a vzájemně se podržet.Držím palce při další rekonvalescenci holčičky a vám hodně síly a optimismu.