Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte s přítelem se snažíme o mimčo cyklus mám na den pravidelný a nic dneska ráno přišla MS. Vše si počítám podle kalendáře ale asi budu muset zavést jiné metody. Jen mě štve že někdo dítě ani nechce a má ho hned a my co je chceme musíme čekat.. ![]()
Aplikace na ovulaci moc spolehlive nejsou…zkus treba ovulacni testy…jak dlouho se snazite?
@Makiina Neboj tahle faze litovani brzo prejde do fazr vzteku. Zname to tu asi vsechny.
Hlidat dle kalendare je opravdu malo, nehlede na to ze aplikace pro vypocet ovu pocitaji jen z prumernych hodnot. Pokud neznas svuj cyklus podrobne, muzou ti ukazovat i pekne nesmysli.
Zacni uz tento cyklus pouzivat ovulacni testy. Kdyz skocis do diskuzi hodne se tam o tom pise, a je tam i spousta holek co v tom chodit uz bohuzel umi, radej by asi vsechny aby nemuseli.
Samozrejme je vice moznosti jak sledovat cyklus a zjistit jak se chova a jestli neni neco jak nema. Vcetne podpory gynekologa.
Vydrž, jsou tady holky co se snaží roky (nevím jak dlouho se snažíte vy). I když je MS na den přesně, může být jiný problém. Na gyndu se chodí obvykle po roce snažení nebo dřív pokud vás tlačí čas. Nezoufej. Ano, někdo má mimi na první pokus, někdo i když nechce. Je důležité se s tím srovnat psychicky. Ačkoliv na to neexistují žádne prášky, tá psychická vyrovnanost je u toho moc důležitá. Nervy, že se to ZASE nepovedlo, tomu nijak nepomůžou… Pokud to ještě nechcete řešit s doktorem, tak zkus ovulační testy.
@Makiina píše:
Ahojte s přítelem se snažíme o mimčo cyklus mám na den pravidelný a nic dneska ráno přišla MS. Vše si počítám podle kalendáře ale asi budu muset zavést jiné metody. Jen mě štve že někdo dítě ani nechce a má ho hned a my co je chceme musíme čekat..
Co blázníš? Jinde jsi psala, že se snažíte první cyklus. Tomu říkáš čekání?
Nenervuj se, kup si ovulační testy a kyselinu listovou a užívej sexu. ![]()
@Makiina píše:
Ahojte s přítelem se snažíme o mimčo cyklus mám na den pravidelný a nic dneska ráno přišla MS. Vše si počítám podle kalendáře ale asi budu muset zavést jiné metody. Jen mě štve že někdo dítě ani nechce a má ho hned a my co je chceme musíme čekat..
Snažíš se teprve první cyklus a už vyšiluješ?
Kalendář ti je tak nějak na nic. Ovulace se musí sledovat jinými metodami - měření BT, ovulační testy atd.. Tak zjistíš, jestli s ní není něco v nepořádku, nejen kdy probíhá, ale i jestli vůbec probíhá. Doporučení - dej si zatím pohov a nech tomu volný průběh, užívej si sexu a nevyšiluj. Je ti 21 let, snažíš se od srpna a už tě to dostává
Tím, jak se nervuješ a sleduješ, máš našlápnuto k tomu, že to jen tak nepůjde. Nemůžeš chtít všechno hned, to je hodně nezralé myšlení. S dítětem tě čekají mnohem větší a náročnější problémy a úkoly k řešení, budeš potřebovat hodně trpělivosti.
Hlavně bych přestala počítat nějaké ovu dny atd. Já jsem byla několikrát zklamaná, že MS dorazila. Už jsem si začla hledat práci po rodičovské, napsala jsem si pěkný životopis atd. Přestala jsem se na to upínat. Pak přišla hektická dovolená se zlobivým dítětem, pobyt v nemocnici po jeho úraze, byla jsem nachlazená, příšerně vystresovaná, sexu minimum a… otěhotněla jsem!! Přes tohle všechno, nemyslela jsem na to. A podle Dr. jsem měla ovulaci jinak, než by měla být. Když to má přijít, tak to přijde ![]()