Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Tak je to týden co sme dobrali antibiotika a ode dneška má malá opět rýmu a k tomu teplotu 🙁. Asi to chytla ode mně. Mám rýmu od pátku. A starší syn zase kašel. Ach jo to je začarovaný kruh. Takže zítra opět k Dr.😏… stalo se to i vám že se ta nemoc hned po týdnu ukončení antibiotik vrátila??😔
Není to ničím výjimečným, po bakteriální infekci je organismus oslabený, a proto náchylný k další nákaze.
@Doctus děkuji. Snažila sem se dávat sirup na imunitu, i čaj na imunitu, probiotika ale nepomohlo to se ubránit další viróze😔
Ano, stalo. Tři dny po dobrání ATB měl CRP přes 180 a horečky přes 40. Stalo se to 3×. Pokaždé měl špatně nasazena ATB. Poprvé měl zápal plic a léčili ho Ospenem, takže dostal Klacid a dobré, podruhé měnili na Zinnat. Potřetí jsme skončili v nemocnici, kde mu ATB dávali nitrožilně.
Nechápu proč antibiotika.. Děti měly teploty, kašel a rýmu, léčila jsem dětským brufenem a po týdnu byly zdravé. Nechápu proč na obyčejnou chřipku antibiotika, pak to tělo je oslable a náchylné k dalším nemocem.
@korneli píše:
Nechápu proč antibiotika.. Děti měly teploty, kašel a rýmu, léčila jsem dětským brufenem a po týdnu byly zdravé. Nechápu proč na obyčejnou chřipku antibiotika, pak to tělo je oslable a náchylné k dalším nemocem.
chřipka není nic obyčejného
@korneli ty antibiotika Dr nasadila kvůli nálezu v moči. Měla podezření na zánět močových cest.
@Kikisa311 píše:
@Doctus děkuji. Snažila sem se dávatsirup na imunitu, i čaj na imunitu, probiotika ale nepomohlo to se ubránit další viróze😔
na kolik je to asi účinné, vidíš sama, je to vyhazování peněz
@Kikisa311 píše:
@korneli ty antibiotika Dr nasadila kvůli nálezu v moči. Měla podezření na zánět močových cest.
Tak podezření, nebo tam byl zánět?
![]()
@Doctus měla zvýšené hodnoty leukocytů, erytrocytů, i ojediněle bílkovinu. Proto nasadila antibiotika
. Já nejsem lékař ![]()
@Doctus
snad Dr ví co dělá
. Jenže teď to máme zpět. Rýma, teplota tak sem zvědavá co se z toho vyklube ![]()
@Kikisa311 píše:snad Dr ví co dělá
. Jenže teď to máme zpět. Rýma, teplota tak sem zvědavá co se z toho vyklube
No dle některých příběhů to vypadá, že někdy doktoři skutečně nevědí, co dělají. Třeba ve vedlejší diskusi ohledně laryngitidy.
@Doctus no to je taky pravda… někdy opravdu neví
. Ale komu jinému bysme měli věřit než lékařům
. Bohužel jejich postup je opravdu někdy zvláštní ![]()